Από το Ευρώ στην Δραχμή: Οι φτωχοί φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι

Γράφει ο Ηλίας Πεντάζος

Μετά τις πρόσφατες νίκες ενός ανερμάτιστου λαϊκισμού (Brexit και Trump), ο πρώτος γύρος ενός δύσκολου εκλογικού κύκλου στην Ευρώπη μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε.
Οι Ολλανδοί απέρριψαν τον ακροδεξιό λαϊκισμό του προστατευτισμού και της απομόνωσης και ψηφίζοντας τους ακραιφνείς ευρωπαϊστές Κεντροδεξιούς και Πράσινους δήλωσαν ότι θέλουν μια χώρα σταθερή και ασφαλή μέσα στη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πόσο μακριά από αυτή τη δυναμική μοιάζει να είναι η Ελλάδα, όταν εδώ έχουμε ήδη μπει σε μια εξόχως παραπλανητική συζήτηση ύπνωσης της κοινωνίας και συσκότισης της πραγματικής κατάστασης, ενώ συγχρόνως αποσιωπούνται οι αναγκαίες και βαθιές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αν δεν θέλουμε να αγγίξουμε σύντομα το βιοτικό επίπεδο των γονέων μας τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες.

Βλέπετε γύρω σας ότι ένα διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό συμπολιτών μας «αγοράζει» αβασάνιστα το ευρωσκεπτιστικό αφήγημα της δραχμής ως φάρμακο-αντίδοτο για όλα όσα βιώνει στην εποχή του μνημονίου. Ακούς ότι “με τη δραχμή ζούσαμε καλύτερα”, “θα απαλλαγούμε από τα χρέη”, ”θα απογειωθούν οι εξαγωγές και ο τουρισμός” κλπ. Όταν αγνοείς τους μηχανισμούς της οικονομίας, όταν αρνείσαι να αποδεχθείς τη πραγματικότητα, όταν η οικονομική ασφυξία -οικογενειακή η επαγγελματική- σε κάνει να αναζητάς θαύματα, είσαι το ιδανικό ”θύμα” παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

Θα δεχθώ ότι υπάρχουν «ανιδιοτελείς» συμπολίτες που καλόπιστα αναπολούν τις εποχές της δραχμής αλλά ξεχνούν ότι τα σημερινά δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά. Η χώρα είναι χρεοκοπημένη. Δεν διαθέτει ικανή παραγωγική δομή, δεν έχει αναπτυξιακό σχέδιο και ζει από τη βοήθεια των εταίρων της. Ανταγωνιστικότητα μηδέν. Στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 δεν υπήρχε καν ο όρος «παγκοσμιοποίηση» και ο ανταγωνισμός από την Ασία ήταν άγνωστος. Σήμερα, ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος και η ανταγωνιστικότητα δεν χτίζεται με «Κινέζικα» μεροκάματα αλλά με χαμηλό κόστος κεφαλαίου, σύγχρονα μέσα παραγωγής και επενδύσεις αιχμής. Εμείς δεν τα έχουμε.

Υποστηρίζουν αρκετοί ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ήταν λάθος, διότι ήταν μια οικονομική επιλογή που αποφασίστηκε με πολιτικά κριτήρια και συνήθως αυτές οι αποφάσεις αποδεικνύονται λανθασμένες. Ας το υποθέσουμε για την ευκολία της συζήτησης, αλλά να σημειώσουμε συγχρόνως ότι το «λάθος» αυτό αντισταθμίστηκε με κάποια πακέτα εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ ως ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας που δεν αναλώθηκαν όμως στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της.

Αν το Brexit ελκύει κάποιους, ας σκεφθούν τι κοινό έχει η Ελλάδα με τη Μ. Βρετανία. Στις τρέχουσες συνθήκες, η ακούσια η εκούσια έξοδος από το ευρώ θα είναι διπλό λάθος. Όσο και το θυμικό μας να αντιδρά, δεν είμαστε κυρίαρχη χώρα που ορίζει τις τύχες της. Έχουμε μείνει πίσω από τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε χωρίς ισχυρές συμμαχίες και πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Ο εθνικός πλούτος είναι υποθηκευμένος. Έχουμε δημόσιο και ιδιωτικό χρέος μαζί πάνω από 600 δισ., ανεργία στο 25%, ανυπαρξία επενδύσεων, τράπεζες-φαντάσματα, υπερτροφική γραφειοκρατία, διαφθορά, φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο, μη διαχωρισμό εξουσιών, υψηλή και άδικη φορολογία, ρημαγμένο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

Σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, η εισαγωγή ενός νέου εθνικού νομίσματος, δεν θα μπορέσει να βρει κανένα σημείο στήριξης. Ο όγκος της νομισματικής κυκλοφορίας θα συρρικνώνεται ασύμμετρα από πλευράς αξίας, υποχρεώνοντας τη Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεχή αύξηση του, δηλ. εκτύπωση νέου χρήματος. Αποτέλεσμα ένα εκρηκτικό μείγμα υπερπληθωρισμού, υψηλών επιτοκίων και φυσικά διεθνούς απομόνωσης που θα μας οδηγήσει σε πολιτική και οικονομική ατμόσφαιρα τριτοκοσμικού τύπου.

Δεν υποστηρίζω την “πάση θυσία” παραμονή στο ευρώ. Υποστηρίζω ότι το μοναδικό “φάρμακο” για τη χώρα, αν θέλει να χτίσει το δικό της “σχέδιο” εξόδου από την κρίση, λέγεται μεταρρυθμίσεις. Μονότονο, χιλιοειπωμένο, πικρό όπως όλα τα φάρμακα αλλά αυτό είναι. Χωρίς αυτές (μείωση κράτους, μείωση φορολογίας, καταπολέμηση φοροδιαφυγής και διαφθοράς, προσέλκυση επενδύσεων) δεν υπάρχει ευτυχία ούτε με ευρώ ούτε με δραχμή. Απλά η τελευταία θα μας μετατρέψει σε μια πιο εκσυγχρονισμένη Αλβανία.

Το πρόβλημα είναι ότι ούτε ο πολιτικός κόσμος ούτε η κοινωνία δείχνουν διάθεση για αλλαγές. Θα περίμενε κανείς ότι το αστικό πολιτικό σύστημα θα ενστερνιζόταν τις μεταρρυθμίσεις και θα έβγαινε μπροστά να “πιέσει” τη κοινωνία για την αναγκαιότητα τους. Εννοώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση ως μελλοντική διακυβέρνηση. Δεν το κάνουν. Θα θεωρήσω λοιπόν ότι το βαθύ κομματικό κατεστημένο τους μπορεί και να εύχεται τη δραχμή, διότι απαλλάσσεται από οποιαδήποτε εξωτερική πίεση και θα μπορέσει να κυβερνά λαϊκίζοντας και «φορτώνοντας» τα δεινά στις “παράλογες απαιτήσεις” των ξένων.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα το μείζον αυτό θέμα αντιμετωπίζεται από τη σκοπιά κατεστημένων συμφερόντων, αναχρονιστικών αντιλήψεων και ιδεοληψιών που διυλίζουν κάθε εναλλακτική λύση αν είναι αριστερή, δεξιά, ή φιλελεύθερη, παραβλέποντας το γεγονός ότι μέσα στο καθεστώς αναποτελεσματικότητας, αναξιοκρατίας και συναλλαγής το οποίο έχουμε στήσει κανένας δρόμος δεν οδηγεί σε άριστη λύση.

Προσωπικά τρέμω στην ιδέα μιας Ελλάδας που φεύγει από το ευρώ χρεοκοπημένη, με τράπεζες υπό πτώχευση, με μεγάλη πιθανότητα πολύς κόσμος να χάσει οικονομίες. Σημειώστε ότι η χώρα εκτός ευρώ θα αναγκασθεί να εγκαταλείψει άμεσα και την ΕΕ διότι θα υποχρεωθεί να νομοθετήσει και να εφαρμόσει μέτρα και πολιτικές αντίθετα στους κανόνες της ενιαίας εσωτερικής αγοράς (έλεγχοι στη διακίνηση αγαθών, ατόμων, κεφαλαίων, κλπ.). Είναι υπερβολή να σκεφθούμε ότι η έξοδος από την ΟΝΕ, την ΕΕ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπονομεύει καίρια την εθνική ασφάλεια και την εδαφική κυριαρχία της χώρας;

Η στοιχειώδης κοινή λογική επιτάσσει στα κόμματα που πιστεύουν στην ΕΕ να “οργώσουν” τη χώρα ενημερώνοντας ειλικρινά και κατανοητά τους πολίτες για τις συνέπειες εξόδου. Ως πολίτης θα απαιτούσα, όχι βέβαια από το βαθύ, κρατικίστικο νεφέλωμα που ενδημεί στη ΝΔ αλλά από τον ίδιον τον ηγέτη της προσωπικά, να αναλάβει το πολιτικό κόστος “επανένταξης” όλων των παρασυρμένων η θυμωμένων “ανιδιοτελών δραχμιστών” στη λογική αποδοχής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Το ευρώ κατέληξε “ο αποδιοπομπαίος τράγος” μιας ατελούς νομισματικής ένωσης όπου πάνω του καθρεφτίζονται όλα τα μειονεκτήματα της έλλειψης πολιτικής ένωσης και κοινής δημοσιονομικής πολιτικής. Δεν έχουμε όμως κάτι καλύτερο τώρα.
Αν η ΕΕ αύριο διαλυθεί η διασπαστεί σε διαφορετικές ταχύτητες και το ευρώ χάσει τη σημερινή του μορφή, αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες συνέπειες τότε.

Για την κυβερνώσα, αριστεροδεξιά εθνικολαικιστική σύμπραξη, ο χώρος της δραχμής είναι το ιδεατό της όνειρο. Αυτό που υπομονετικά προσδοκά είναι η πλήρης εξουθένωση της κοινωνίας ώστε να δεχθεί χωρίς αντίδραση την «ενοχή της Ευρώπης». Το αποδεικνύει με τις απίστευτα εγκληματικές καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση ενώ ξέρει ότι τελειώνει το οξυγόνο της χώρας.

Αν ο κ. Μητσοτάκης ως μελλοντική εξουσία, δεν θέλει να κυβερνήσει μια απροετοίμαστη και διχασμένη κοινωνία-αγέλη που θα παραληρεί, έχει τη μέγιστη υποχρέωση να εκπέμψει τώρα και πειστικά ότι η ηθελημένη η αθέλητη έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη το μόνο που θα πετύχει είναι να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Οι Ολλανδοί το κατάλαβαν…

πηγη
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

 1. και απο την δραχμη στο ευρω οι φτωχοι γινανε αυτοχειρες οι δε πλουσιοι γινανε μπατιρηδες,οι δε υμνουντες τον Ροτσιλντ μαζεψανε ολοι την μπανκα και κουβαλξσανε και ολη την σαπιλα της αφρικης και της ασιας στην χωρα αυτη, περαστικα σας μαλακες και καλη ψυχη φετος για ολον τον κοσμο...

  χαχαχαχαχαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΙΣΑ ΜΩΡΗ ΛΟΥΚΡΗΤΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ "ΑΜΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ"...ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ ΚΙΑΙ ΤΡΩΑΓΑΜΕ ΒΕΛΛΑΝΙΔΙΑ????
  ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ???
  ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ "ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ" ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΣΚΕΦΤΑΙΣΤΕ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΨΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΚΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΙΑΠΟ ΑΠΙΚΟΙΑΣ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΣΚΑΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΜΟΝΑΧΑ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΚΑΙ ΕΣΙΕ ΘΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΜΠΟΥΖΟΥ ΓΕΛΟΙΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΑΜΤΕ ΝΑ ΥΨΩΣΕΤΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΦΥΛΑΤΕ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΜΑ...ΟΥΣΤ ΛΕΧΡΙΤΕΣ.!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΟΙΝΩΣ ΤΟΥΒΛΟ ΕΙΣΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΑΝΤΕ ΠΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕ ΛΟΓΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ!

   Διαγραφή
  2. ΣΚΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΕΧΕΙΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" Ο ΜΕΣΙΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΝΕ ΠΛΕΡΒΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΝΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΛΟΕΥΡΩ????? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???? ΑΠΑΓΕΝΕ ΡΕ ΒΛΗΜΑ...

   Διαγραφή
  3. ΠΑΝΕ ΜΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
   ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΘΑ ΕΚΛΑΙΓΕΣ .ΣΚΑΣΕ

   Διαγραφή
 3. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΑΜΕ? ΞΕΣΝΑ ΕΙ ΟΤΙ...

  Το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ μπορει να μην ειναι ικανη, αλλα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ.!!
  Tο νομισμα απηχει ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. !!
  Με την αποχωρηση απτην ευρωζωνη, αλλα και την ΕΕ, θα ανακτησουμε την κυριαρχια στους νόμους μας, στους θεσμους μας, θα εχουμε τη δυνατοτητα να επιλεξουμε τι θελουμε για την οικονομια μας, και τι δεν θελουμε.!!!!
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ.

  Αν δεν λυσουμε το ΜΕΓΑ θεμα του ποιος εκδιδει το νομισμα, το ποιος ελεγχει τη νομισματικη κυκλοφορια, ολα τα μεσα παραγωγης να παρεις στα χερια σου, δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!
  Πρώτη πράξη ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ. για επιστροφή σε "Εθνικό Νόμισμα", η καταγγελία του χρέους στον ΟΗΕ
  https://youtu.be/jURHiCMoSV4?t=1m1s

  ΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΣΟΙΜΠΛΕ-ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΤΣΙ??????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γειασου Ηλια απο Μανωλη Μανταμαδο Μακρυς γιαλος αθανατη θητεια 77-79? να εισαι καλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΞΟΔΟ ΑΠΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ.!!!!!!!!!!!!!!
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.!!!

  Οσο επιμένουμε σ' αυτήν την ατέρμονη δίνη στην οποία με την συναίνεσή μας έχουμε παγιδευτεί, είμαστε στην ευθεία πορεία προς την απόλυτη καταστροφή.
  Επιπλέον, λόγω αυτής της κατάστασης, είμαστε ευάλωτοι στις βλέψεις και στις διεκδικήσεις των επίβουλων γειτόνων, επί των ανατολικών και βόρειων συνόρων μας.
  Επομένως, ως φυσικό επακόλουθο της διαιώνισης αυτού του φαύλου κύκλου στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι, το τέταρτο μνημόνιο προβάλλει στον ορίζοντα και με την... βούλα της Ε.Ε !!!
  Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης στο Star Βορείου Ελλάδας και στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» με τον Αθανάσιο Φυλακτό, στο Star Βορείου Ελλάδας - 2 Φεβρ. 2017.
  Στην εκπομπή συμμετέχει και ο δημοσιογράφος Απόστολος Ρόσσιος.
  Ο κ.Καζάκης απάντησε με σαφήνεια σε αρκετά ερωτήματα αναφορικά με το δημογραφικό το οποίο αποτελεί μείζον και φλέγον ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας. Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. ανέλυσε τις θέσεις του Μετώπου και αναφέρθηκε στις ρεαλιστικές προτάσεις του. Πολύ μεγάλο και έντονο, αποδείχθηκε, το ενδιαφέρον της ευρύτερης κοινωνίας για τις προτάσεις του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου.
  https://www.youtube.com/watch?v=mpuzHO-yvQc

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δημήτρης Καζάκης : «Χάσαμε την αίσθηση της πατρίδας και αυτό είναι το χειρότερο από όλα, γιατί ο μέσος Έλληνας δεν έχει καταλάβει ακόμα τι πρέπει να προασπίσει.
  Νομίζει ότι το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει είναι φορολογικό ή συνταξιοδοτικό και δεν έχει καταλάβει ότι όλο αυτό το πράγμα είναι ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να του πάρουν την πατρίδα.
  Θα ζήσουμε καταστάσεις που καμιά γενιά στην Ελλάδα δεν έζησε από την εποχή της απελευθέρωσης του 1821 !!!
  Μας λένε αυτοί που μας βάλανε στα μνημόνια ότι θα μας σώσουν !!!
  Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοροϊδία από αυτό.
  Το Εθνικό νόμισμα μας δίνει την δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε την οικονομία χωρίς χρέη, απευθείας στον εργαζόμενο και να ξεκινήσουν νέες δουλειές για τον κόσμο.»
  https://www.youtube.com/watch?v=jMTPFvQ54kI&feature=em-uploademail

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΩΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ? ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ...ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ.!!!!

  Ημερίδα για το χρέος και γιατί είναι δυνατή η διαγραφή του
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας με θέμα «Δημόσιο Χρέος, Γιατί είναι δυνατή η διαγραφή του», που διοργάνωσε το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) την Κυριακή 19 Μαρτίου στην αίθουσα «Καλλιρρόη» του ξενοδοχείου "Royal Olympic".
  Σε μια κατάμεστη αίθουσα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ., Όθωνας Κουμαρέλλας ανέπτυξε διεξοδικά το γιατί το ευρώ αποτελεί τη βασική αιτία της χρεοκοπίας.
  Στη συνέχεια ο δικηγόρος, δημοσιολόγος Φώτης Λεπίδας ανέδειξε τον συνδυασμό του χρέους με την Εθνική ανεξαρτησία, και ο δικηγόρος Δρ Νομικής - Συγγραφέας Φώτιος - Σπυρίδων Μαζαράκης ανέπτυξε το θέμα: "Χρέος, Μνημόνια και Δανειακές Συμβάσεις".
  Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν το ότι η εθνική ανεξαρτησία της χώρας περνάει μέσα από τη διαγραφή του χρέους.
  Απόντος λόγω ασθένειας του γενικού γραμματέα του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης Σπύρος Στάλιας, από κοινού με τους προαναφερθέντες ομιλητές έδωσαν πειστικές απαντήσεις στις ερωτήσεις και τις απορίες των παρευρισκομένων.
  Να σημειωθεί ότι παρόντες στις εργασίες της ημερίδας, ήταν ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, επίσης το μέλος του Π.Γ. & υπεύθυνος Οικονομικών της ΛΑ.Ε. Γιάννης Τόλιος, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Ενώ χαιρετισμό επίσης απηύθυναν εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο γραμματέας Γιώργος Μπούτρης, από το Plan B ο υπεύθυνος Οικονομικών Κώστας Παπουλής, ο πρόεδρος του κόμματος των Φιλελευθέρων Μανώλης Καλλιγιάννης, ο επικεφαλής του Κινήματος της Άμεσης Δημοκρατίας Γιώργος Κόκκας, ο κ. Μηλιαράκης εκ μέρους της Χριστιανικής Δημοκρατίας κ.α.
  Αθήνα 19 Μαρτίου 2017
  Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ...Και ένας μικρός αστερίσκος: Ξέρετε πώς γλύτωσε η Ευρώπη από την πανούκλα στον μεσαίωνα; Με την φωτιά! Φωτιά και τσεκούρι στους προσκηνυμένους, φώναζαν οι πρόγονοι αυτού του λαού που κάποτε κατοικούσε και υπερασπιζόταν αυτή την γη. Κάτι ήξεραν αυτοί. Σε τούτον τον τόπο μπορεί να μείναμε λίγοι ρωμιοί, λίγοι που πονάμε για τα παιδιά και την πατρίδα μας. Μπορεί να έχουμε μείνει ελάχιστοι από την Ρωμιοσύνη του ποιητή, αλλά να είστε σίγουροι ότι από εμάς θα το βρουν ακόμη κι αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα ιερά κι όσια του μαχόμενου ελληνικού έθνους – όχι του δήθεν έθνους των κάλπικων αρχαιολατρών και των ξεπουλημένων ελληναράδων, αλλά του έθνους που ήξερε να τα βάζει με κατακτητές και τύραννους για να επιβιώσει – πάνω στα βουνά όπως οι παππούδες μας. Ετούτη η γη ανήκει στο γένος μας, στο λαό μας, και εκτός από τα ομόλογα που έχουν υπογράψει οι εγκάθετοι κυβερνήτες για να μας έχουν αλυσοδεμένους οι ντόπιοι και ξένοι ληστοσυμμορίτες, υπάρχει και ένα ομόλογο που από τον εποχή του Κολοκοτρώνη έχει μείνει ανεκπλήρωτο: το ομόλογο της ελευθερίας της Ελλάδος. Κι αυτό ήρθε η ώρα να πληρωθεί στο ακέραιο και με όλους τους τόκους υπερημερίας.

  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2012/08/blog-post_23.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να γραψω οτι πληρωθηκες για το αρθρο δεν εχω αποδειξεις αλα θα γραψω οτι αναλογα με την ηλικιασου καλη και η μαλακιασου

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]
Loading...

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]