ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΞ: «Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ»

Η ΜΟΣΧΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ Η «ΚΥΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ



Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι, καθοδήγησε ντε φάκτο την ψηφοφορία για την κατ’ αρχήν έγκριση των συνταγματικών αλλαγών

στη Βουλή της πΓΔΜ, με την αναγκαία πλειοψηφία να εξασφαλίζεται “με οκτώ ψήφους οι οποίες ήταν αποτέλεσμα εκβιασμών, απειλών και δωροδοκίες βουλευτών της αντιπολίτευσης”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

“Τρεις εξ αυτών των βουλευτών – εντελώς τυχαία – απελευθερώθηκαν την ημέρα της ψηφοφορίας ενώ βρίσκονταν υπό κράτηση, καθώς εντός του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα τούς υποσχέθηκαν ελευθερία σε αντάλλαγμα για την “σωστή ψήφο”, ενώ έγιναν και διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις.
 Οι βουλευτές βρίσκονταν κλειδωμένοι σε γραφεία, τους είχαν αφαιρεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα, πιθανόν στο πνεύμα των ευρωπαϊκών δημοκρατικών πρακτικών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ βρισκόταν στο κτήριο της Βουλής μέχρι τι τέλος της συνεδρίασης, πράγμα που δεν αφήνει αμφιβολίες για το ποιος καθοδηγούσε τη διαδικασία”, προσθέτει ακόκη η ρωσική διπλωματία.







loading...