Σ.Λαβρόφ: «Είτε το Κίεβο θα εφαρμόσει τους όρους της Μόσχας ή το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός Στρατός» «Το θέμα είναι απλό, εφαρμόστε τους για το δικό σας καλό»

 

Η Ουκρανία θα προχωρήσει σε «αποστρατιωτικοποίηση» και «αποναζιστικοποίηση» κι επαφίεται στις ουκρανικές αρχές να τις εφαρμόσει, αλλιώς το ζήτημα θα το λύσει ο ρωσικός στρατός, διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Μόσχα ξεκαθάρισε τους όρους με τους οποίους θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με το Κίεβο θα έχει ως πλαίσιο τους όρους αυτούς.

«Οι προτάσεις μας για την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση των εδαφών που ελέγχονται από το (ουκρανικό) καθεστώς, την εξάλειψη των απειλών για την ασφάλεια της Ρωσίας που πηγάζουν από αυτά, συμπεριλαμβανομένων των νέων εδαφών μας, είναι καλώς εγνωσμένες από τον εχθρό», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Το θέμα είναι απλό: Εφαρμόστε τις, για το δικό σας καλό. Σε διαφορετική περίπτωση, το ζήτημα θα το καθορίσει ο ρωσικός στρατός», πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι χθες ο Β.Πούτιν κατηγόρησε τους «γεωπολιτικούς αντιπάλους της χώρας του (ότι) στοχεύουν να διαλύσουν τη Ρωσία, την ιστορική Ρωσία».

Χρησιμοποίησε την έννοια της «ιστορικής Ρωσίας» για να δηλώσει ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένας λαός.

Γι’αυτό αναφέρεται στην Ιστορία καθώς το Κίεβο ήταν το λίκνο του ρωσικού έθνους και η «καρδιά» του πρώτου ρωσικού κράτους.

«Διαίρει και βασίλευε, αυτό προσπαθούσαν πάντα να επιτύχουν και εξακολουθούν να προσπαθούν να το κάνουν. Αλλά ο δικός μας στόχος είναι διαφορετικός:

Είναι να ενώσουμε τον ρωσικό λαό», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε, ακόμα, ότι η κυβέρνησή του ενεργεί «προς τη σωστή κατεύθυνση… προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα των πολιτών μας, του λαού μας».

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν πως η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα τον συνεχίσει όσο χρειαστεί μέχρι να πετύχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

loading...