Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις δημοσκοπήσεις

Παραδέχεται ότι η “φθορά” οφείλεται στη σκληρή δημοσιονομική πολιτική  αλλά εκτιμά ότι εκτιμά η κυβερνητική πλειοψηφία “θα σταθεί σύσσωμη στο ύψος των περιστάσεων και
το ιστορικό της χρέος” όταν η τελική συμφωνία περάσει για ψήφιση στην Βουλή

Τις επώδυνες συνέπειες από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ομολογεί ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος σπεύδει ωστόσο να μεταβιβάσει τις ευθύνες στους εταίρους αλλά και να υποστηρίξει πως αν η κυβέρνηση “έκλεινε” την διαπραγμάτευση τον περασμένο Δεκέμβριο οι συνέπειες θα ήταν χειρότερες.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με την δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς παραδέχεται ότι η “φθορά” οφείλεται στην σκληρή δημοσιονομική πολιτική ενώ προσθέτει πως “προφανώς η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις δημοσκοπήσεις...”.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι συμπαγής και πως “θα σταθεί σύσσωμη στο ύψος των περιστάσεων και το ιστορικό της χρέος” όταν η τελική συμφωνία περάσει για ψήφιση στην Βουλή.

Επίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία” παραδέχεται ότι το ορόσημο της 20ης Μαρτίου για κλείσιμο της συμφωνίας έχει χαθεί ενώ εμφανίζεται επιφυλακτικός για το αν θα
υπάρξει συμφωνία στο επόμενο eurogroup της 7ης Απριλίου.

“Επιδίωξη μας είναι να γεφυρωθούν όσες διαφορές απομένουν στα ζητήματα της τεχνικής συμφωνίας και του δημοσιονομικού για το 2019 ώστε στο eurogroup της Δευτέρας να αναγνωριστεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί. Αυτή είναι και η προϋπόθεση ώστε αμέσως μετά να ανοίξει και η συζήτηση για τον προσδιορισμό των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα αλλά και για την συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος για την περίοδο από το 2019 και μετά. Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι ακριβώς αυτή η συνολική συμφωνία να επιτευχθεί εντός Απριλίου ώστε στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Νομίζω ότι είναι εύλογο να περιμένουμε σύντομα θετικές εξελίξεις” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το κόστος των καθυστερήσεων λέει πως “πράγματι η καθυστέρηση έχει συνέπειες” για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι γι αυτή ευθύνεται “η αδιάλλακτη στάση του ΔΝΤ που ζητούσε 4,5 δισ. επιπρόσθετα μέτρα για το 2019. Θεωρούσαμε τότε, όχι μόνο εμείς αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, ότι το Ταμείο θα άλλαζε στάση εξαιτίας της θετικότερης των προσδοκιών πορείας των εσόδων. Αντίθετα, το ΔΝΤ όχι μόνο δεν υποχώρησε αλλά σκλήρυνε τη στάση του πράγμα που άλλαξε μόλις την 20η Φλεβάρη όταν και επιτεύχθηκε μια επί της αρχής συμφωνία για μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο για το 2019. Σε όλα αυτά προσθέστε και την διαφωνία μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για το ζήτημα του χρέους οπότε αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε μπροστά μας έναν πλανητικής κλίμακας γρίφο που πρέπει να επιλυθεί. Εμείς λοιπόν από την πλευρά μας κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Πιέζουμε για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη λύση αλλά δεν πρόκειται από την άλλη να υποχωρήσουμε και σε παράλογες απαιτήσεις. Δεν θα υιοθετήσουμε ποτέ την γραμμή «τόσα και άλλα τόσα» όπως μας καλεί η ΝΔ. Βεβαίως καταλαβαίνω ότι οι καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση αβεβαιότητας που τροφοδοτείται και από την γενικότερη πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη και τον κόσμο όμως έχω την βεβαιότητα ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις”.

Αναφορικά με τα σενάρια για ψήφιση της νέας συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία που τροφοδοτήθηκαν και απο δηλώσεις του κ. Πάνου Σκουρλέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας “Η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές και είναι απολύτως συμπαγής. Τα όποια σενάρια περί αυξημένης πλειοψηφίας, τα οποία σας υπενθυμίζω ότι δεν προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες αλλά έχουν φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένες εφημερίδες, δίνοντας λαβή στη ΝΔ να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο επί ανύπαρκτων θεμάτων, είναι απολύτως αναληθή. Αυτό το οποίο σχολιάστηκε από στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης, είναι ότι εφόσον έρθει μία συμφωνία με θετικό πρόσημο, τότε θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και τα κόμματα τόσο της ελάσσονος αλλά κυρίως της μείζονος αντιπολίτευσης. Διότι για αυτό ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, για να καταφέρει μία συμφωνία με θετικό και αναπτυξιακό πρόσημο. Αλλά σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. Αντί η ΝΔ να σκιαμαχεί για το αν θα ψηφίσει μία συνολική συμφωνία επιβαρυντικών και ελαφρυντικών μέτρων, ενώ κανείς δεν της έχει απευθύνει έκκληση για κάτι τέτοιο, καλό θα είναι να αποφασίσει εάν θα πράξει το ίδιο λάθος που έκανε τα Χριστούγεννα, όταν καταψήφιζε την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατ. Ευρώ”. “Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μία κακή συμφωνία, πολλώ δε μάλλον μία συμφωνία η οποία θα υπερβαίνει τις αρχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας” επισημαίνει σε άλλο σημείο και συνεχίζει “Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη επιτευχθεί με τις βάσεις για μία συμφωνία μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου και με σημαντικά αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα ψηφιστούν ταυτόχρονα με τις επιβαρύνσεις και στόχο θα έχουν να ελαφρύνουν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα. Ως εκ τούτου, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, η τελική συμφωνία θα περάσει από τα αρμόδια κομματικά όργανα και θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. Και τότε είμαι σίγουρος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα σταθεί σύσσωμη στο ύψος των περιστάσεων και το ιστορικό της χρέος. Αυτό που μένει να δούμε, είναι πώς θα διαχειριστεί το δίλημμα που εμφανώς πλέον αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της η αξιωματική αντιπολίτευση”.
Τέλος, για την δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ υποστηρίζει πως “επί της αρχής, είναι απολύτως λογικό μία κυβέρνηση, η οποία εφαρμόζει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής να υφίσταται δημοσκοπική φθορά. Προφανώς και η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις δημοσκοπήσεις, ασχέτως εάν πολλές από αυτές ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν αποτύχει παταγωδώς στον εντοπισμό της πραγματικής δυναμικής των πολιτών και της ψήφου που περνά κάτω από τα ραντάρ.

Οι σφυγμομετρήσεις ποτέ δεν έβγαλαν κυβερνήσεις ούτε πρωθυπουργούς και ακόμα και αν το έκαναν στο παρελθόν, πλέον αδυνατούν διότι έχουν χάσει την αξιοπιστία τους στα μάτια του κόσμου. Το είδαμε τρεις φορές στην Ελλάδα, το Γενάρη του 2015, το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους και στο δημοψήφισμα, το είδαμε στο δημοψήφισμα της Βρετανίας και στις εκλογές των ΗΠΑ. Οπότε, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, με την εξάντληση της κυβερνητικής θητείας που θα ταυτιστεί με την έξοδο από την επιτροπεία, η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία θα κληθεί να αξιολογήσει το σύνολο του έργου της κυβέρνησης, τις προτεραιότητες που έθεσε καθ’ όλη την τετραετία και τον κοινωνικό προσανατολισμό των πολιτικών της, συγκρίνοντάς την με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και με τα συμφέροντα τα οποία ο καθένας πρεσβεύει. Είτε αυτά είναι της πλειοψηφίας των πολιτών, είτε μίας ολιγομελούς ελίτ που αναζητά την παλινόρθωση ενός χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος. Επομένως, η όποια δημοσκοπική διαφορά προφανώς και είναι εφικτό να ανατραπεί”.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. “Σκοπός της Εκκλησίας είναι η σωτηρία του γένους των ανθρώπων και η αποκατάσταση της Βασιλείας του Θεού επί της γης...", Αγίου Νεκταρίου, “Σκοπός και έργο της Εκκλησίας”.  https://www.youtube.com/watch?v=topedO78YAI

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φαντασιόπληκτος ψεύτης πολιτικός απατεώνας,

  ΄Η, απλώς δίδυμος ..καΜένος εντελώς?
  «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
  «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, ολοκλήρωση της ευθανασίας της…
  * Τόση προκλητική άγνοια της πολιτικής πραγματικότητας?
  Τόση ασέβεια σε πρόσωπα και σε θεσμούς?
  *Τόση μικρότητα και αδικαιολόγητη σκληρότητα σε πολιτικούς αντιπάλους ?
  *Τόση “δίψα» για εξουσία χωρίς περίσκεψη και χωρίς αυτοσεβασμό?
  *Τόσα πολιτικά παραμύθια και υποσχέσεις που άγγιζαν τα όρια της φαντασίωσης?
  *Είναι δυνατόν να “του αναθέσουμε» τον χειρισμό τόσο “λεπτών» εθνικών και οικονομικών θεμάτων, χωρίς να έχουμε “δείγμα γραφής» των δυνατοτήτων του?
  *Βασιστήκαμε στις..επιλογές και κρίσεις του Καραμανλή για το πρόσωπό του?
  Μα ο Καραμανλής είναι ότι χειρότερο είδος πολιτικής »κοπριάς» παρήγαγε ο τόπος από το 1830 και μετά.
  *Τι «βρήκαμε»? Τι διαλέξαμε στον Τσίπρα? Μήπως τις επιλογές του? Τους συνεργάτες του? Τους συνεταίρους του?
  *Ή μήπως τη θεσμική «εκτροπή» με την ..παρουσία του Πάκη σε αυτή τη θέση?
  *Μήπως τελικά μας «συγκίνησαν» η από κοινού με τον καΜένο εντελώς, κατά φαντασία, «φιλική» και οικονομική υποστήριξη, τόσων διεθνών προσώπων και κρατών ,που προκαλούν ακόμη την οργή και την θυμηδία…
  *Ή, μήπως, η ασυλία των Καραμανλικών κακουργημάτων?
  *Μήπως ‘’πιστέψαμε’’ και εμείς στην..ικανότητά του όταν έβριζε ΧΥΔΑΙΑ και απομείωνε αγώνες και θυσίες του Γιώργου Παπανδρέου και οδηγούσε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ‘’ΕΙΔΙΚΟ Δικαστήριο’’ γιατί ήταν ΕΝΤΙΜΟΙ αγωνιστές ?
  Κύριε Φελέκη,
  Λυπάμαι, που “στηρίζετε» μία κυβέρνηση ΕΠΙΛΟΓΗΣ ! Σόϊμπλε, διότι όλοι στο Σύριζα ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ δημοσίως για τις βρώμικες πολιτικές συναλλαγές και συμφωνίες.
  Μην προκαλείτε τόσο πολύ τον κ. Σόϊμπλε, γιατί μπορεί να ανοίξει το στόμα του και τότε……?
  [[Ο κ. Σόιμπλε πάντως σημειώνει μέσα στο βιβλίο του:]]
  ==========================================
  *«Εγώ πάντως θα δυσκολευόμουν να κάνω έναν εκλογικό αγώνα με ένα κεντρικό μήνυμα και να πραγματοποιήσω κατόπιν το ακριβώς αντίθετο από αυτό».
  *Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω κατά την εκφορά του λόγου του ο κ. Σόιμπλε
  αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα «μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίον θα υποσχεθεί ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, αλλά και ότι δε θα αποδεχθεί καμία μνημονική υποχρέωση.
  *Αν είναι έτσι του απάντησα, σου εύχομαι προσωπικά να μην κερδίσεις τις εκλογές.
  *Για αυτό και δεν εξεπλάγην όταν ο Τσίπρας τις κέρδισε, ούτε με ότι συνέβη μετά.
  *Ήμουν κάπως περίεργος πως θα έλυνε κατόπιν το πρόβλημα.
  Το έλυσε με το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που υποσχέθηκε στις εκλογές».]]
  ================================================================
  Το βρόμικο ‘’ΔΙΠΛΟ παιχνίδι’’ του Τσίπρα, άλλα να συμφωνεί με τους έξω και άλλα να μας ’’προσφέρει’’ μέσα ως ΣΑΝΟ λησμονιάς και αποχαύνωσης, αποκαλύπτεται πλήρως,
  δείχνοντας με την πικρή γεύση της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ αποτυχίας , το εθνικό μας ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ να αναθέσουμε την διακυβέρνηση σε Τσίπρες και ΚαΜένους εντελώς.
  Έχουν συμφωνήσει και ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ !!! σε όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2015.
  ΣΗΜΕΡΑ! ..θυμήθηκαν να φέρουν αντιρρήσεις στις συμφωνίες αυτές?

  Έχουμε εξευτελισθεί διεθνώς με τον ΗΛΙΘΙΟ και κουτοπόνηρο τρόπο που προσπαθούμε σαν χώρα μέλος της ΕΕ να διαψεύσουμε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ και συνεχίζουμε ΔΙΑΡΚΩΣ την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ !!! των Ελλήνων.

  Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει κάποιος που διαθέτει ΦΙΛΟΤΙΜΟ?
  Μάλλον ..ΟΧΙ !!! αφού θα είχε ΗΔΗ παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΛΟΥΤΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΧΑΧΧΑΧΧΑ ΕΥΘΥΜΗΣΑΜΕΝ ΠΑΛΙΝ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]