“Χέρι – χέρι” οι Ένοπλες Δυνάμεις Ελλάδας και Αιγύπτου

Ανοίγει περπατησιά το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

Τη νέα διάσταση που αφορά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεεν, ανέλυσαν σε βάθος οι αρμόδιοι επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και η αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο.

Στην τριήμερη επίσκεψη του στο Αρχηγείο των ΕΔ της Αιγύπτου στο Κάϊρο η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εντυπωσιακή εκπαιδευτική δραστηριότητας της Μονάδα Διάσωσης και Άμεσης Επέμβασης των Ένοπλων Δυνάμεων συμμαχικής χώρας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Από τις 25 έως στις 28 Ιουνίου 2018, αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ, με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Κων/νο Αλεξόπουλο, επισκέφθηκε το Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) Αιγύπτου, στο Κάϊρο, στο πλαίσιο συνεργασίας επί θεμάτων συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και τη Μονάδα Διάσωσης και Άμεσης Επέμβασης των Ένοπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, όπου και ενημερώθηκε για την οργάνωση και τη λειτουργία της. Οι ανωτέρω δράσεις εντάσσονται στο υφιστάμενο διμερές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2018.

onalert.gr
loading...