Κ.Χατζηδάκης: «Τέλος του Ιουλίου οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό – Στόχος τα 751 ευρώ»

 Τι είπε για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή, δήλωσε ότι οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό αναμένονται στις 27 Ιουλίου.

Ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Αναφερόμενος στον νέο εργασιακό νόμο, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι η θέση του εργαζόμενου θα ενισχύεται όσο ενισχύεται η οικονομία, ενώ σε ερώτηση για το οκτάωρο απάντησε ότι η εφαρμογή του εργασιακού νόμου θα κριθεί στην πράξη.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στην άδεια 14 εργάσιμων ημερών στον πατέρα, στην πρόσθετη 6μηνη γονική άδεια για όλους τους πατέρες καθώς και στις ειδικές ρυθμίσεις για τους γονείς. Επίσης, σημείωσε ότι από το φθινόπωρο αποκλιμακώνεται το θέμα της έκδοσης συντάξεων.

Γνωστοποίησε δε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση της ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι και η εφαρμογή του νέου νόμου θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Τέλος, για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εργαζομένων, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι κανείς δεν θα απολύεται, αλλά θα ισχύει η άδεια άνευ αποδοχών.

loading...