Κορυφαίοι Ουκρανοί και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ πανικοβάλλονται ότι η βοήθεια 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι αρκετή

 

Andrew Korybko: – 

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov και ο πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadim Prystaiko προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν το ΝΑΤΟ για την αποστολή περισσότερων όπλων τονίζοντας το καθεστώς της Ουκρανίας ως πληρεξούσιου αυτής της ομάδας με την ελπίδα να επηρεάσει τις δημοφιλείς δυτικές αντιλήψεις προς την πλευρά της, ενώ ο δεύτερος που αναφέρθηκε συνέβαλε επίσης στην πρώην άμυνα των ΗΠΑ Οι φόβοι του υπουργού Ρόμπερτ Γκέιτς και της πρώην υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις ότι η αποτυχία να το πράξει θα άφηνε τη Ρωσία στον έλεγχο ενός εξαιρετικά στρατηγικού εδάφους. Και οι τέσσερις κορυφαίοι αξιωματούχοι διέλυσαν τις προηγούμενες αφηγήσεις είτε παραδεχόμενοι τον ρόλο πληρεξουσίου της Ουκρανίας είτε/και αναγνωρίζοντας την επιτυχία της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας μέχρι στιγμής.

Το ταξίδι του Ζελένσκι στο DC τον περασμένο μήνα δεν ήταν η επιτυχία που το κατέγραψε το Mainstream Media (MSM) της δυτικής υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται από τον πανικό που επικρατεί έκτοτε σε κορυφαίους Ουκρανούς και πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ. Ξεκίνησαν μια επίθεση πληροφοριακού πολέμου υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική βοήθεια περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε μέχρι στιγμής το Κίεβο υποτίθεται ότι δεν αρκεί για να απομακρυνθεί εντελώς η Ρωσία από τα σύνορα της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας πριν από το 2014, πόσο μάλλον να αμυνθεί από τυχόν επικείμενες επιθέσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ρέζνικοφ δήλωσε στην εθνική τηλεόραση την περασμένη εβδομάδα (βίντεο εδώ , είδηση ​​εδώ , ανάλυση εδώ ) ότι «Σήμερα, η Ουκρανία αντιμετωπίζει [την] απειλή (της Ρωσίας). Εκτελούμε την αποστολή του ΝΑΤΟ σήμερα, χωρίς να χύσουμε το αίμα τους. Χύσαμε το αίμα μας, οπότε περιμένουμε να παρέχουν όπλα». Αυτό ακολούθησε ο Ουκρανός πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadim Prystaiko λέγοντας στο Newsweek κάτι παρόμοιο σε πνεύμα λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η Δύση έχει τώρα μια μοναδική ευκαιρία. Δεν υπάρχουν πολλά έθνη στον κόσμο που θα επέτρεπαν στον εαυτό τους να θυσιάσει τόσες ζωές, εδάφη και δεκαετίες ανάπτυξης για να νικήσει τον αρχαίο εχθρό… Αυτό εννοώ: Όλα τα χέρια στο κατάστρωμα, κάθε πράγμα που μπορούμε να διαθέσουμε για να βοηθήσουμε Νίκη της Ουκρανίας». Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του ότι η Δύση μπορεί να πιέσει το Κίεβο να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία εάν το παρόν αδιέξοδο δεν σπάσει σύντομα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις συνέγραψαν από κοινού ένα άρθρο γνώμης για την Washington Post (το paywalk για ορισμένους εδώ αλλά αναδημοσιεύτηκε πλήρως εδώ ) το Σάββατο με δραματικό τίτλο ότι «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της Ουκρανίας». Η αφήγησή τους είναι εντελώς αντίθετη με την «επίσημη» που είναι δημοφιλής στους περισσότερους Δυτικούς που υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα καταρρεύσει αναπόφευκτα όσο διαρκεί η ειδική της επιχείρηση .

Αντίθετα, ο Γκέιτς και ο Ράις προειδοποίησαν ότι «ελλείψει άλλης σημαντικής ουκρανικής επιτυχίας και επιτυχίας κατά των ρωσικών δυνάμεων, οι δυτικές πιέσεις στην Ουκρανία να διαπραγματευτεί εκεχειρία θα αυξηθούν καθώς περνούν μήνες στρατιωτικού αδιεξόδου», που θα είχε ως αποτέλεσμα η Ρωσία να διατηρήσει «μεγάλο μέρος [της Ουκρανίας ] ορυκτός πλούτος, βιομηχανική ικανότητα και σημαντική γεωργική γη» εάν παγώσει η Γραμμή Ελέγχου (LOC). Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο που επιβεβαίωσε και το Πρυσταϊκό.

Στη συνέντευξή του που αναφέρθηκε προηγουμένως στο Newsweek, προέβλεψε ότι «Αν σταματήσουμε τώρα για οποιοδήποτε είδος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τις αρπαγές της γης τους, ό,τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Και οι περισσότεροι από αυτούς τους τομείς είναι πολύ κρίσιμοι. Για παράδειγμα, αυτή η χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία». Συνολικά, ο ίδιος, ο Γκέιτς και ο Ράις αναγνωρίζουν όλοι ότι η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας ήταν πολύ επιτυχημένη σε σχέση με τα στρατηγικά επιτόπια κέρδη που έχει επιτευχθεί σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του MSM.

Έχοντας αυτό κατά νου, αυτοί οι δύο εξαιρετικά ισχυροί πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ είπαν ότι «Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένα τέτοιο σενάριο (η Ρωσία να διατηρήσει αυτά τα κέρδη) είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους να παράσχουν επειγόντως στην Ουκρανία μια δραματική αύξηση των στρατιωτικών προμηθειών και ικανότητα — επαρκής για να αποτρέψει μια ανανεωμένη ρωσική επίθεση και να επιτρέψει στην Ουκρανία να απωθήσει τις ρωσικές δυνάμεις στα ανατολικά και νότια». Επίσης συνέκριναν γελοία την Ουκρανική σύγκρουση με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την 11η Σεπτεμβρίου.

Αυτά τα τρία τελευταία κομμάτια πληροφοριακού πολέμου από αυτούς τους τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχους αποδεικνύουν ότι μια νέα επίθεση διαχείρισης αντίληψης ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Η αναδυόμενη αφήγηση είναι ότι το Κίεβο απαιτεί επειγόντως μια δραματική κλιμάκωση της στρατιωτικής βοήθειας από το Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διαφορετικά το de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου είναι καταδικασμένο να ηττηθεί στον αντιρωσικό πόλεμο πληρεξουσίων που διεξάγει μέσω αυτής της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας .

Ο Reznikov και ο Prystaiko προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν το ΝΑΤΟ για την αποστολή περισσότερων όπλων δίνοντας έμφαση στο καθεστώς της Ουκρανίας ως πληρεξούσιου αυτής της ομάδας με την ελπίδα να επηρεάσουν τις δημοφιλείς δυτικές αντιλήψεις προς την πλευρά της, ενώ οι δεύτεροι που αναφέρθηκαν συνέβαλαν επίσης στον φόβο των Gates και Rice ότι η αποτυχία να το κάνει θα να αφήσει τη Ρωσία να έχει τον έλεγχο ενός εξαιρετικά στρατηγικού εδάφους. Και οι τέσσερις κορυφαίοι αξιωματούχοι διέλυσαν τις προηγούμενες αφηγήσεις είτε παραδεχόμενοι τον ρόλο πληρεξουσίου της Ουκρανίας είτε/και αναγνωρίζοντας την επιτυχία της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας μέχρι στιγμής.

Τα αμύθητα ποσά που επενδύθηκαν στην αντιρωσική εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου του Golden Billion τους τελευταίους 10,5 μήνες ήταν επομένως όλα μάταια αφού μόλις τρία προϊόντα διαχείρισης αντίληψης απαξίωσαν όλα όσα ισχυρίζονταν μέχρι αυτό το σημείο. Ο μόνος λόγος για τον οποίο ο Ρέζνικοφ, ο Πρυστάικο, ο Γκέιτς και ο Ράις θα δικαιώσουν τον λόγο του Προέδρου Πούτιν για την έναρξη της ειδικής επιχείρησης σε σχέση με το καθεστώς της Ουκρανίας ως πληρεξούσιου του ΝΑΤΟ και παραδέχονται τις επιτυχίες της μέχρι τώρα είναι επειδή είναι πολύ απελπισμένοι.

Οι New York Times (άρθρο εδώ και ανάλυση εδώ ) εξέθεσαν τους περιορισμούς του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος του ΝΑΤΟ στα τέλη Νοεμβρίου, κάτι που ήταν μια άλλη απροσδόκητη συντριβή της μέχρι τότε «επίσημης αφήγησης» του MSM και ενίσχυσε τη δημοφιλή ρωσική αντίληψη ότι ο χρόνος δεν είναι πράγματι στην Ουκρανία. πλευρά. Εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν μειώσουν περαιτέρω τα αποθέματά τους κάτω από το επίπεδο που απαιτείται για τη διασφάλιση των ελάχιστων αναγκών εθνικής ασφάλειας, κάτι που είναι στρατιωτικά και πολιτικά επικίνδυνο, τότε το Κίεβο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Ο λόγος για αυτήν την πρόγνωση είναι ότι οι δυνάμεις της καίγονται μέσα από ένα σωρό πυρομαχικά και όπλα με μη βιώσιμο ρυθμό, χωρίς να παράγουν σχεδόν κανένα δικό τους. Στην πραγματικότητα, ο Γκέιτς και ο Ράις παραδέχτηκαν με ειλικρίνεια στο άρθρο γνώμης τους ότι «η στρατιωτική ικανότητα και η οικονομία της Ουκρανίας εξαρτώνται πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου από σωσίβια από τη Δύση — κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες», ωστόσο το ίδιο de facto μπλοκ του Νέου Ψυχρού Πολέμου δεν μπορεί να συνεχίσει επ’ αόριστον τον ρυθμό, την κλίμακα και το εύρος της υπάρχουσας υποστήριξής της.

Αυτό το «πολιτικά άβολο» γεγονός προσθέτει αξιοπιστία στο σενάριο που και οι τέσσερις κορυφαίοι αξιωματούχοι είτε πρότειναν είτε έθιξαν ρητά σχετικά με την πίεση της Δύσης στο Κίεβο να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία προκειμένου να διατηρήσει το έδαφος που είναι ακόμα υπό τον έλεγχό του αντί να κινδυνεύσει να το χάσει. όσο περισσότερο συνεχίζεται η σύγκρουση. Σε πλήρη αντίθεση με τις ψευδείς προσδοκίες του MSM όλο αυτό το διάστημα, η Ρωσία δεν έχει ξεμείνει από πυρομαχικά, όπλα ή στρατεύματα και έτσι είναι σε θέση να εξαπολύσει άλλη επίθεση στο προσεχές μέλλον.

Δεν πρόκειται για μια λεγόμενη «φιλορωσική θεωρία συνωμοσίας/ αντιμετώπιση ή ευσεβή πόθο », όπως αυτές που σχετίζονται με το υποστηριζόμενο από την SBU φασιστικό δίκτυο τρολ « NAFO » θα μπορούσε να ισχυριστεί ενστικτωδώς μόλις αντιληφθεί αυτή την αξιολόγηση, αλλά η επίσημη προειδοποίηση που κοινοποιήθηκε τελευταία μήνα από τον Ουκρανό Γενικό Διοικητή Valery Zaluzhny. Είπε στο The Economist (το paywald εδώ και αναφέρθηκε από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης εδώ ) ότι η Ρωσία ετοιμάζει μια νέα επίθεση «το συντομότερο τον Ιανουάριο, αλλά πιο πιθανό την άνοιξη».

Χωρίς δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερης επείγουσας στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο από τους δυτικούς προστάτες του, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, όπως υπονοείται από αυτούς τους τέσσερις κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας και των ΗΠΑ, ότι η Μόσχα θα μπορούσε να σπάσει το LOC και/ή να δημιουργήσει επιτυχώς ένα νέο μέτωπο αλλού σε εκείνη την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία. Οποιοδήποτε, πόσο μάλλον και τα δύο, από αυτά τα αποτελέσματα θα έφερνε τους πληρεξούσιους του Golden Billion σε πολύ πιο μειονεκτική θέση την επόμενη φορά που η Μόσχα θα τους προσφέρει ένα κλαδί ελιάς.

Οι μόνοι δύο τρόποι για να αποτραπεί ρεαλιστικά αυτό το σενάριο είναι η Δύση είτε να συνθηκολογήσει με τα αιτήματά της για περισσότερη έκτακτη στρατιωτική βοήθεια αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων είτε να πιέσει το Κίεβο να συμφωνήσει σε μια κατάπαυση του πυρός που παγώνει το LOC για να μην χάσει περισσότερα. έδαφος αλλά σε βάρος της σιωπηρής αναγνώρισης των στρατηγικών επιτόπιων κερδών της Ρωσίας. Και οι δύο έχουν τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά οι ΗΠΑ δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα κάνουν, άρα την τελευταία επίθεση πληροφοριακού πολέμου με στόχο να την επηρεάσουν.

https://korybko.substack.com/

loading...