Έτσι γίνονται οι «δουλειές» στην Ελλάδα. – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝ.

ΔΕΗ: Η CVC συμφερόντων Μητσοτάκη βασικός επενδυτής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ)
Στα 395 εκατ. το τίμημα, εφόσον δεν υπερβαίνει τα 9 ευρώ ανά μετοχή – Mετά την ολοκλήρωση της AMK θα έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου
Με βασικό επενδυτή, fund στο οποίο ξεπούλησε κάτω της πραγματικής αξίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Εθνική Ασφαλιστική αντί πινακίου φακής και στο οποίο προσελήφθη αμέσως μετά ως μεγαλοστέλεχος, πρώτου βαθμού συγγενής του, στα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο

Αυτός ο… «επενδυτής» (cornerstone investor) το private equity fund απευθείας συμφερόντων του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, CVC Capital Partners, που αγοράζει ό,τι περπατάει στην Ελλάδα από σειρά επενδύσεων στους τομείς Υγείας, Ασφαλειών και Τροφίμων, θα διενεργηθεί, όπως ανακοινώθηκε, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ύψους τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ.

Το CVC προτίθεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, να επενδύσει έως 395 εκατ. ευρώ εφόσον πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, περιλαμβανομένου του ότι η τιμή διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών δεν θα υπερβαίνει τα 9 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Cornerstone επενδυτής θα έχει εγγύηση κατανομής του αριθμού κοινών μετοχών που απαιτείται ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΔΕΗ Α.Ε. (ο «Εκδότης») ανακοινώνει ότι, κατόπιν της έγκρισης από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Εκδότη, την 19η Οκτωβρίου 2021, της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Εκδότη σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 1(β) του Νόμου 4548/2018, επί της οποίας θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκδότη, δυνάμει της δοθείσας από την ως άνω Εκτακτη Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησης (η «Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου»), υπέγραψε συμφωνία (η «Συμφωνία Cornerstone») με τη Selath Holdings S.a r.l. («ο Cornerstone Επενδυτής»), οντότητα που θα χρηματοδοτηθεί από επενδυτικά κεφάλαια ή οχήματα τα οποία συμβουλεύει η CVC Advisers Greece S.M.S.A. και/ή οι θυγατρικές της.

Με βάση τους όρους της Συμφωνίας Cornerstone, ο Cornerstone Επενδυτής έχει συμφωνήσει να εγγράφει για την αγορά εκδοθησομένων κοινών μετοχών του Εκδότη με συνολική δέσμευση που δεν θα υπερβαίνει τα €395 εκατομμύρια, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, περιλαμβανόμενου του ότι η τιμή διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών δεν θα υπερβαίνει τα €9 ανά εκδοθησομένη κοινή μετοχή. Επιπροσθέτως, δυνάμει της Συμφωνίας Cornerstone ο Εκδότης έχει συμφωνήσει, ότι, με την επιφύλαξη των όρων που έχουν περιληφθεί σε αυτή, ο Cornerstone Επενδυτής θα έχει εγγύηση κατανομής του αριθμού κοινών μετοχών που απαιτείται, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου. Ο Cornerstone Επενδυτής θα λάβει τις εκδοθησόμενες μετοχές μέσω της Ιδιωτικής Τοποθέτησης εκτός Ελλάδας που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, και ως τμήμα αυτής.

Ο Επενδυτής έχει δεσμευθεί να τηρήσει εξάμηνη περίοδο υποχρεωτικής διακράτησης μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, με την επιφύλαξη ορισμένων περιορισμένων εξαιρέσεων.

Όπως προβλέπεται από την εξουσιοδότηση που έχει δοθεί από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση, οι όροι της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου συμπεριλαμβανομένης της Συμφωνίας Cornerstone, υπόκεινται στην έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκδότη.

loading...