Πορτοσάλτε: Μείωση μισθού στο δημόσιο για να πάρουν δώρο οι υγειονομικοί

 Από το 10% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων -και όχι από την κυβέρνηση- να δοθεί το δώρο Χριστουγέννων στους υγειονομικούς πρότεινε ο Άρης Πορτοσάλτε

Αφού η κυβέρνηση δεν έχει δώσει, όπως είχε υποσχεθεί, δώρο των Χριστουγέννων στους υγειονομικούς στις ΜΕΘ, ο Άρης Πορτοσάλτε βρήκε… τη λύση.

Ποια είναι αυτή; Να κοπεί κατά 10% ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων για να πάρουν το δώρο οι υγειονομικοί. 

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα της Καθημερινής, η οποία καλούσε την κυβέρνηση να διορθώσει την αδικία σε βάρος των γιατρών που δουλεύουν στις ΜΕΘ που δεν έχουν πάρει ούτε δώρο Χριστουγέννων ούτε κάποιο επίδομα, ο Άρης Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στην «ψαλίδα» μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και όχι βέβαια στις ευθύνες της κυβέρνησης.

«Επειδή έχει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, να τολμήσει η κυβέρνηση να κόψει ένα 10% από το μισθό του δημόσιου τομέα και αυτά τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από εκεί, να δοθούν δώρο στους υγειονομικούς!» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Υπενθυμίζεται ότι το κύριο άρθρο της Καθημερινής τόνιζε ότι το «ευχαριστώ» δεν τρώγεται. Τι ανέφερε το άρθρο:

«Είχαμε υποσχεθεί, ως κράτος και κοινωνία, ότι δεν θα ξεχάσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν τη μάχη εναντίον του κορωνοϊού στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων μας. Τους είπαμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτό μετράει πολύ, αλλά δεν… τρώγεται. Πολλά ελέχθησαν, αλλά λίγα τηρήθηκαν. Πέρα από την ενίσχυση που πήραν αυτοί οι άνθρωποι από ιδρύματα, το κράτος δεν τους έδωσε ειδικό επίδομα, ούτε και δώρο Χριστουγέννων. Καθώς μετράμε μέρες για το τέλος του έτους, αυτή η αδικία πρέπει να διορθωθεί»

loading...