ΡΩΣΟΣ: Ο ΝΕΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ. ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΜΙΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ: ΤΗ ΡΩΣΙΑ

Γράφει ο Milosz Matuschek1
Μετάφραση-Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Θέλετε να παίξουμε μια παρτίδα μίσους κατά των Ρώσων; Μια κοινωνία που δεν γνωρίζει πλέον αποχρώσεις του γκρι δεν μπορεί παρά να είναι…

ολοκληρωτική!

Ήδη από την αρχή της πανδημίας ήταν εντυπωσιακό με τι ταχύτητα έγιναν όλα. Το παρατηρήσατε κι εσείς; Ξαφνικά η ισλαμική τρομοκρατία χάθηκε από το προσκήνιο, και μάλιστα παντελώς. Φαίνεται πως την παρέσυρε ο κορωνοϊός. Ή μήπως το ισλαμικό κράτος έκανε απλώς μια σύντομη παύση σεβόμενη την πανδημία;

Το καλειδοσκόπιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης μόλις άλλαξε πάλι εικόνα. Καθώς ο δίσκος του juke box παίζει το τραγούδι “safe to hate”, το καντράν του δεν δείχνει πια τον μουσάτο άντρα με το τουρμπάνι ή κάποιον κορωνοψεκασμένο, αλλά τον εχθρό που βγήκε από την ναφθαλίνη: τον Ρώσο.

Μέχρι πρότινος είχαμε την ιατρική ρόμπα, σήμερα έχουμε την στολή παραλλαγής.

Η νέα εικόνα του εχθρού μετατοπίζει και τη βιομηχανία της αλληλεγγύης.

Ο χιτώνας της εντιμότητας άλλαξε χρώμα: από το άσπρο της ιατρικής ρόμπας περάσαμε στο εμπορικό γαλαζοκίτρινο της στολής παραλλαγής.

Η κατάσταση θυμίζει κάπως την Γερμανίδα καπετάνισσα-διασώστρια Carola Rackete, η οποία στα γρήγορα το ’ριξε στην πράσινη διάσωση του πλανήτη.

Τόσο στο Facebook, όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν ξεκινήσει ήδη να χορεύουν οι ουκρανικές μαζορέτες. Φυσικά, δεν έχω τίποτα εναντίον της γνήσιας συμπόνοιας και της βοήθειας προς τους πολεμικούς πρόσφυγες.

Σιγά-σιγά, όμως, ενισχύεται η υπόνοια ότι το νέο φαν-κλαμπ της Ουκρανίας αποτελείται πάνω-κάτω από τους ίδιους ανθρώπους που, δύο χρόνια πριν, χειροκροτούσαν ξέφρενα τους υγειονομικούς στα μπαλκόνια, προτού αρχίσουν να τους χτυπούν πισώπλατα, επικροτώντας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...