Το πρώτο κείμενο – παρέμβαση του Μιχάλη Αρβανίτη από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

 Στα τέλη Ιουνίου 2021 ο Μιχάλης Αρβανίτης, δικηγόρος, τέως βουλευτής Αχαΐας και ιστορικός αγωνιστής του εθνικισμού, είχε δηλώσει την προσχώρησή του στο εθνικό κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ και την στήριξή του στον Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, στην προσωπική ιστοσελίδα που διατηρεί, είχε σημειώσει: «Στηρίζω ομόθυμα με τους Αχαιούς ψηφοφόρους μου και τους ανά την Επικράτεια φίλους και συναγωνιστές μου, τον καταξιωμένο και ακάματο αγωνιστή του Ελληνικού Εθνικιστικού κινήματος Ηλία Κασιδιάρη, ο κοινός αγώνας του οποίου με τους γνήσιους Έλληνες Εθνικιστές, υπονομεύτηκε και πολεμήθηκε τόσο πολύ από το σύστημα εξουσίας». Λίγο αργότερα, βρέθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, μέσα από διαδικασίες που θα διαβάσετε παρακάτω στην πρώτη παρέμβασή του, μέσα από τα κελιά της τιμής. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό; Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του κ. Αρβανίτη:

Μιχάλης Αρβανίτης – Δικηγόρος – Πρώην Βουλευτής – Πολιτικός κρατούμενος

Α) Τον Οκτώβριο του 2020, δυνάμει τεσσάρων (4) διαδοχικών αποφάσεων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών:

1. Εκηρύχθην ένοχος συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση

2. Κατεδικάσθην σε κάθειρξη πέντε (5) ετών

3. Μου ανεγνωρίσθη το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και

4. Η έκτιση της ποινής μου ανεστάλη και μου επιβλήθηκαν τρεις (3) περιοριστικοί όροι: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δις (2) εκάστου μηνός εις το Α.Τ. και κατάθεση εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ.

Β) Στις αρχές Νοεμβρίου 2020 η κόρη μου Ε. Αρβανίτη, δικηγόρος, υπέβαλε δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερώτηση, σχετική με την κατάθεση εγγυοδοσίας, στην Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (επί των ποινών). Η Εισαγγελέας κα. Βίδρα, σε απάντησή της δια του αυτού μέσου, απάντησε ενυπογράφως ότι αναστέλλεται η κατάθεση εγγυήσεων, λόγω της κρατούσης πανδημίας και των επιβληθέντων αυστηρών μέτρων.

Γ) α. Στις 18 Μαρτίου 2021 υπέβαλλα αίτηση άρσεως ή αντικαταστάσεως του 3ου περιοριστικού όρου (εγγυοδοσία), με κατ’ οίκον περιορισμό μου. β. Τα μέσα Απριλίου 2021, έλαβα κλήση της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών επί των ποινών, να παρουσιαστώ την 12ην Μαΐου 2021 ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για να συζητηθεί η αίτησή μου, μολονότι εγώ υπέβαλλα την αίτησή μου προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών! γ. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου μου δήλωσε ότι το Δικαστήριό της (Ε’ Τριμελές) είναι καθ’ ύλην αναρμόδιο να συζητήσει την αίτησή μου και την απέρριψε!

Γιατί η Εισαγγελέας με κάλεσε να παρουσιαστώ σ’ αυτό το Δικαστήριο; Ασφαλώς για να απορριφθεί η αίτησή μου!

Δ) Στις αρχές Ιουνίου 2021 έλαβα κλήση, από την αυτή ως άνω Εισαγγελέα, να παρουσιαστώ στις 2 Ιουλίου 2021 ενώπιον του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για να συζητηθεί η άρση της αναστολής μου!

Ε) Ήταν πλέον φανερό, ότι επρόκειτο για ειλημμένη απόφαση-σχέδιο, για την φυλάκισή μου! Γι’ αυτό και έσπευσα να κάνω αμέσως τις απαιτούμενες ενέργειες, για την εγγραφή υποθήκης υπέρ του Δημοσίου στο δικηγορικό μου γραφείο (έκθεση μηχανικού, συμβόλαιο σχετικό, διπλότυπα ΔΟΥ, έξοδα Κτηματολογίου) με αποτέλεσμα στις 30 Ιουνίου 2021 να έχει εγγραφεί η υποθήκη όπως προβλέπει ο νόμος, στο απολύτως αξιόχρεο δικηγορικό μου γραφείο.

ΣΤ) Στις 2 Ιουλίου 2021, από τις 08.45 βρίσκομαι «καρφωμένος» στο έδρανο των δικηγόρων, στην αίθουσα του ακροατηρίου του Α’ Τριμελούς κτλ. Εφοδιασμένος με τα παραστατικά έγγραφα της από 30 Ιουνίου 2021 εγγραφείσας υποθήκης. Επί 12 υποθέσεων είχα το νούμερο 11! Το Δικαστήριο εισήλθε στις 10.00. Συνοδευόμουν από τον αδερφό μου, Παναγιώτη. Πριν εισέλθει το Δικαστήριο, στην αίθουσα εισήλθε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Πλεύρης, χωρίς να έχει υπόθεση όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, με τον οποίο λογομάχησα και τον επέπληξα, γιατί είχε δηλώσει στη Βουλή ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι». Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου εξεφώνησε με τη σειρά τους, τις 10 πρώτες υποθέσεις και εν συνεχεία εκφωνεί την υπ’ αριθμόν 12. Υπέθεσα ότι ήταν προτίμηση που ζήτησε συνάδελφος. Μόλις τελείωσε και η 12η το Δικαστήριο ηγέρθη δια να αποχωρήσει. Πετάγομαι επάνω και φωνάζω: «Πού πηγαίνετε κα. Πρόεδρε»; «Δεν εκφωνήσατε το όνομά μου». «Είσθε απών, κύριε», ήταν η απάντησή της. «Κυρία Πρόεδρε είμαι καρφωμένος εδώ από τις 08.45». Συνέχισε η… κυρία με πιο έντονο και επιτακτικό ύφος «είσθε απών, κύριε». «Θέλετε να πάω φυλακή; Έχω εδώ όλα τα έγγραφα. Σας παρακαλώ να συζητήσετε την υπόθεσή μου», επέμεινα.

Ένας δικηγόρος, πιο πίσω από εμένα, φώναξε: «Είναι εδώ από το πρωί» και έδειξε το δικηγορικό έδρανο. Για 3η ή 4η φορά επανέλαβε η… κυρία: «Είστε απών κύριε»! Και απήλθε το «δικαστήριο»… Καθόμουν σε απόσταση τριών μέτρων από τη Δικαστική έδρα. Δεν με είδε; Ούτε οι άλλοι δύο «Δικαστές», ούτε η Εισαγγελέας, ούτε ο γραμματέας; Είμαι αόρατος; Ήταν δυνατόν να μην ήμουν παρών την ώρα που κρινόταν η ελευθερία μου;

Η Πρόεδρος υπέπεσε σε τρία αδικήματα:

Αρνησιδικία – Παράβαση καθήκοντος – Κατάχρηση εξουσίας

https://ellhnes.net/

loading...