Γ. Μπουτάρης«Δεν θα «ευλογήσω» κανέναν υποψήφιο για τον Δήμο – Το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα…» (βίντεο)

Υποψήφιο δήμαρχο που θα προκύψει μέσα «κεντροδεξιοαριστερό» μέτωπο οραματίζεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης
μετά την απόφαση του να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία στον δημαρχιακό θώκο της πόλης.

Μιλώντας απόψε το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την άποψη ότι «το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα», ενώ επισήμανε ότι ασχολείται με την αυτοδιοίκηση 16 χρόνια και έφτασε πλέον η στιγμή να αποσυρθεί.

«Δείτε και την ηλικία μου, δεν είμαι κάνα τζόβενο», είπε αστειευόμενος, λέγοντας πως η απόφαση να αποσυρθεί έχει να κάνει και με την ηλικία και με τη σωματική αντοχή «κουράστηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την οριστική απόφαση να μην κατέβει στις επερχόμενες εκλογές, επισήμανε ότι την πήρε στα τέλη του καλοκαιριού κάτω από μεγάλη πίεση που υπέστη, τόσο από πολιτικά κόμματα, όσο και από την ίδια την παράταξη του. «Πού θα αφήσεις την πόλη, ήταν η φράση που μου είπαν», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει συνέχεια και ότι «στην Πρωτοβουλία πρέπει να αποφασίσουμε εάν υπάρχει κάποιοος που είναι στην ίδια ρότα με εμάς».

Σχολιάζοντας τις υπόλοιπες υποψηφιότητες ο κ. Μπουτάρης είπε πως «ευλογία δεν πρόκειται να δώσω σε καμία υποψηφιότητα. Δεν είναι κόμμα η πρωτοβουλία… ‘Οποιος ενδιαφέρεται για υποψηφιότητα θα γίνει μια δημοτική ομάδα ώστε να αποφασιστεί ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος», με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός «κεντροδεξιοαριοστερού μετώπου», μέσω του οποίου θα πρέπει να προκύψει ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος από τα σπλάχνα της δημοτικής παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη.

«Εγώ αποκλείεται να προτείνω κάποιο πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι οι συζητήσεις για να κερδηθεί ο δήμος από αυτό το μέτωπο πρέπει να γίνουν τώρα, καθώς μετά τα Χριστούγεννα θα έχει ξεκαθαρίσει προεκλογικά η κατάσταση.

Παράλληλα ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε δύσκολη περίπτωση το να διοικήσει κάποιος τον δήμο χωρίς συναινέσεις με τον νέο νόμο.

loading...

5 thoughts on “Γ. Μπουτάρης«Δεν θα «ευλογήσω» κανέναν υποψήφιο για τον Δήμο – Το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα…» (βίντεο)

  1. το πρακτοριλικι ομως ειναι επαγγελμα,ενας πρακτορας ας πουμε μπορει να γινει μη επεγγελματιας δημαρχος…

    χαχαχαχαχαχαχα

  2. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΩΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΝ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑ Ο ΤΕΛΕΤΑΤΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΣΒΙΩΝ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ?

  3. Ισως ο πιο επιτυχημένος δήμαρχος.
    Οι δύο προηγούμενοι καταδικάστηκαν για βρωμοδουλειές.
    Η Θεσσαλονίκη έγινε κοσοπολίτισσα, κέντρο των Βαλκανίων.
    Εκατομύρια την επισκέπτονται κάθε χρόνο, ψωνίζουν, διανυκτερεύουν, διασκεδάζουν, αφήνουν χρήμα στην πόλη.
    Αγοράζουν ακίνητα στην πόλη, την Χαλκιδική.

    Επιτυχημένος και ως επιχειρηματίας, έδωσε εργασία σε χιλιάδες, πλήρωσε εκατομμύρια φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Εξάγει προϊόντα και εισάγει πλούτο στην χώρα μας.
    Νάναι καλά!

  4. Το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα, είναι μπισνα… Τα ίδια θα λέει και ο Καμίνης για την Αθήνα.

Comments are closed.