Δεν έβγαινε από το μυαλό η σκέψη πως η γυναίκα του τον απατά! Έτσι αποφάσισε να της κάνει μία έκπληξη…

«Δεν είμαι τρελός. Μου είχε δώσει πολλές αφορμές να υποψιάζομαι ότι με απατούσε. Συνεχώς χαζογελούσε όποτε έστελνε μηνύματα και μου έλεγε ότι ήταν η μητέρα της, όποτε τη ρωτούσα.
Υποτίθεται ότι κάθε βράδυ έπρεπε να μείνει μέχρι αργά στη δουλειά και όταν τηλεφωνούσα οι συνάδελφοί της μου έλεγαν ότι είχε φύγει πριν ώρες. Τη ρώτησα τι συμβαίνει και μου είπε πως ήταν απλά μια φάρσα που έκαναν μεταξύ τους…

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν «βγήκε για να πάρει γάλα» στις 23:30 και γύρισε στις 2 τα ξημερώματα! Η συμβουλή μου σε όσους έχουν λάβει παρόμοια σημάδια είναι να προσλάβετε έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ. Είναι καλοί στη δουλειά τους και θα σας δώσουν στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στο διαζύγιό σας.

Αρκετούς μήνες αργότερα, ήταν τα γενέθλιά της. Ξέρω τι σκέφτεστε: γιατί περίμενα τόσο καιρό πριν την αντιμετωπίσω και πόσο μάλλον στα γενέθλιά της. Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι ότι ήθελα όσα περισσότερα στοιχεία για τον δικηγόρο μου, καθώς και το χρόνο να προετοιμαστώ για πιο πρακτικά θέματα, όπως το που θα μείνω κλπ. Όσο για τη δεύτερη ερώτηση, είναι προφανής. Όταν τη ρώτησα τι δώρο θα ήθελε για τα γενέθλιά της επέμεινε να φύγω εκτός πόλης με τους φίλους μου γιατί αυτή είχε – όπως πάντα – πολύ δουλειά και δεν ήθελε να της υπενθυμίζουμε ότι μεγαλώνει.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρα όταν ανακάλυψα ένα μπουκάλι σαμπάνιας και δύο ποτήρια κρυμμένα σε ένα ντουλάπι. Εκεί τρελάθηκα και έκανα ότι θα έκανε ο καθένας στη θέση μου. Μαζευτήκαμε με τους φίλους μου και προσποιήθηκα πως όντως θα φεύγαμε εκτός πόλης. Όσο ήμουν στο σπίτι του ενός τηλεφώνησα στους γονείς της, στην αδερφή της και αρκετούς φίλους της. Τους εξήγησα ότι ήθελα να της κάνω μια μεγάλη έκπληξη τρυπώνοντας στην κρεβατοκάμαρά μας με καπελάκια, καραμούζες, τούρτα κλπ. Ακούγεται διασκεδαστικό, σωστά; Κι όντως ήταν!

Συναντηθήκαμε όλοι έξω από το διαμέρισμά μας στις 8:30 το πρωί. 8 άτομα στριμωχτήκαμε στο ασανσέρ με τη μητέρα της να κρατάει την τούρτα και εγώ να λέω σε όλους να είναι πολύ ήσυχοι. Ξεκλειδώνω την πόρτα και σιγά-σιγά προχωράμε μέχρι την κρεβατοκάμαρα.

Ανοίγω με δύναμη την πόρτα και με μια φωνή λέμε «ΕΚΠΛΗΞΗ!»

Μπροστά μας βρισκόταν η γυμvή γυναίκα μου με τον εραστή της να μας κοιτάει με τα μάτια ορθάνοιχτα. Η τούρτα έπεσε στο πάτωμα, η αδερφή της άρχισε να ουρλιάζει και ο πατέρας της να τη βρίζει. Εγώ προσποιούμαι ότι είμαι συντετριμμένος και οι φίλοι της προσπαθούν να μας βγάλουν έξω από το δωμάτιο, ουρλιάζοντας και αυτοί.

Η γυναίκα μου, συγνώμη η πρώην γυναίκα μου, ουρλιάζει και αυτή «πως μπόρεσα να της το κάνω αυτό» την ώρα που ο εραστής της παλεύει να ντυθεί…»

loading...