Στα άδυτα του γυναικείου οργασμού: Όλα όσα δεν γνωρίζετε για τον Big O

Mπορεί να συμβεί την ώρα της γυμναστικής, προκαλεί λογοδιάρροια και άλλα πράγματα που δεν ξέραμε για τον Big O.
1. Μαγικές κάλτσες Τα κρύα πόδια δεν βοηθούν, διαπίστωσαν οι ερευνητές του τμήματος Ουρονευρολογίας του Πανεπιστημίου Χρόνινγκεν της Ολλανδίας και ανέβασαν από 50% σε 80% το ποσοστό των γυναικών που είχαν οργασμό φορώντας τις κάλτσες τους. Ο επικεφαλής της μελέτης δρ Γκερτ Χόλστεγκε αποκαλύπτει πως τα ζεστά πόδια ηρεμούν τις περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται υπό δυσάρεστες συνθήκες (π.χ. κρύο) διευκολύνοντας την κορύφωση.

2. Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν νιώθω Ο πρώτος που κατέγραψε πως στη διάρκεια του οργασμού οι αισθητηριακοί περισπασμοί γίνονται ανεπαίσθητοι ήταν ο Αμερικανός ερευνητής Άλφρεντ Κίνσεϊ στα ’50s. Όμως το ότι εκείνες τις στιγμές οι ήχοι περνούν απαρατήρητοι και η περιφερειακή όραση εξαφανίζεται είναι εδώ και αιώνες γνωστό στις πόρνες που εκμεταλλεύονται το γεγονός για να ξαφρίζουν οι συνεργοί τους τους πελάτες.

3. Με κάθε μέσο Ο ερεθισμός των γεννητικών οργάνων δεν είναι πάντα προϋπόθεση για να κατακτήσει κανείς υψηλές κορυφές απόλαυσης. Σε Ted ομιλία της, η Αμερικανίδα συγγραφέας του βιβλίου Bonk Μαίρη Ρόουτς αναφέρεται στην περίπτωση γυναίκας που έφτανε σε οργασμό βουρτσίζοντας τα δόντια της, άλλης που της αρκούσε να χτυπάει ρυθμικά το φρύδι, ενώ μια τρίτη, με την οποία και γευμάτισε, χρειάζεται περίπου ένα λεπτό για να σκεφτεί τη διαδρομή προς την κορύφωση πριν τη βιώσει -οπουδήποτε, π.χ. στο τρενάκι της Ντίσνεϊλαντ.

4. Λογοδιάρροια …και μάλιστα άκρως αποκαλυπτική είναι μία από τις συνέπειες του οργασμού. Για όλα φταίει η έκκριση οξυτοκίνης που έπεται της κορύφωσης, εξηγεί η καθηγήτρια του τμήματος Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ Αμάντα Ντινς. Η οξυτοκίνη μας κάνει να νιώθουμε τόσο σίγουρες ώστε εκμυστηρευόμαστε στον παρτενέρ μας εμπιστευτικές πληροφορίες.

5. Χρυσά κορίτσια Το ότι όσο πιο ώριμη είναι μια γυναίκα τόσο καλύτερα διεκδικεί την ηδονή είναι κατανοητό. Το ότι η ηλικιακή ομάδα 80-99 θα ήταν η πλέον ικανοποιημένη σεξουαλικά, ακόμα και από τις 40άρες, σύμφωνα με μελέτη του The American Journal of Medicine, είναι για όλες υπόσχεση για το πολύ προσεχές μέλλον.

6. Γεννάει απόλαυση Μπορεί σε κάποιες να συμβεί την ώρα που γυμνάζονται και κάποιες άλλες να νιώσουν οργασμό την ώρα του τοκετού. Η απάντηση κρύβεται και πάλι στην αυξημένη οξυτοκίνη αλλά και στις ενδορφίνες που εκκρίνει το σώμα την ώρα της γέννας και σε κάποιες περιπτώσεις μετατρέπουν τις ωδίνες σε ηδονή.

7. Χρέη και αποζημιώσεις Από το 2007 η 8η Αυγούστου θεσπίστηκε ως Διεθνής Ημέρα Γυναικείου Οργασμού (Dνa Internacional del Orgasmo Femenino ) από τον Χοσέ Αριματέια Ντάντας Λακέρδα, δημοτικό σύμβουλο της πόλης Εσπεραντίνα της Βραζιλίας.

loading...