Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο! Θα το διέσχιζες; [photos]

Το El Caminito del Rey, δηλαδή το μονοπάτι…
του βασιλιά, βρίσκεται στην Ισπανία κοντά στην πόλη Μάλαγα.

Το 1901 οι εργάτες των έργων υδροηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή διαπίστωσαν την ανάγκη ενός μονοπατιού επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών του ποταμού που περιβάλλεται από ιδιαίτερα απότομα βράχια. Έτσι δημιουργήθηκε το μονοπάτι με σκοπό την εύκολη επικοινωνία, τη μεταφορά προμηθειών και την επιθεώρηση και συντήρηση του έργου.

Όταν το έτος 1921, ο βασιλιάς της Ισπανίας Αλφόνσο ο 13ος διέσχισε το μονοπάτι για να εγκαινιάσει το φράγμα Conde del Guadalhorce, ο δρόμος απέκτησε τεράστια φήμη και πήρε την ονομασία “μονοπάτι του βασιλιά”.

Το μονοπάρι με πλάτος μόνο ένα μέτρο είναι κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού, 240 μέτρα ψηλότερα από το ποτάμι που διασχίζει το φαράγγι. Άν και είναι εγκαταλελειμένο εδώ και πολλά χρόνια και τμήματά του έχουν καταρεύσει δεν είναι λίγοι εκείνοι οι τολμηροί, κυρίως ορειβάτες που επιχειρούν να διασχίσουν το δρόμο ρισκάροντας τη ζωή τους. Το πάθος για την περιπέτεια και τη μοναδική εμπειρία τους ογηγεί σε κάτι που είναι όχι μόνο παράνομο αλλά και εξαιρετικά παράτολμο.

loading...