ΗΠΑ: O Κέβιν Μακάρθι εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ξεκινάει το «κυνήγι» των Δημοκρατικών

Oι Ρεπουμπλικανοί βάζουν στο «στόχαστρο» τον Πρόεδρος Τ.Μπάιντεν και τις δραστηριότητες του υιού Χάντερ

Μετά από 15 επεισοδιακές ψηφοφορίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τις οποίες επηρέασαν κατά βάση 20 σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικανοί, ο Κέβιν Μακάρθι εξελέγη νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και πλέον η τρίτη θεσμικά θέση εξουσίας στις ΗΠΑ ελέγχεται από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αντικαθιστά τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της χώρας στην περίπτωση που για διάφορους λόγους αυτοί δεν είναι σε θέση να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Η Ρεπουμπλικανική πλευρά της Βουλής των Αντιπροσώπων ξέσπασε σε χειροκροτήματα όταν ο Ράιαν Ζίνκε της Μοντάνα ψήφισε, δίνοντας στον Κέβιν Μακάρθι τη νίκη.

Ο Μακάρθι σηκώθηκε να αγκαλιάσει εκπροσώπους, μετά τη νίκη του. Είναι η στιγμή που περίμεναν ο ίδιος και το επιτελίο του.

Τώρα πλέον οι Ρεπουμπλικανοί είναι έτοιμοι για την έναρξη ερευνών για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την οικογένεια Μπάιντεν με επίκεντρο τον υιό του Τζο Μπάινεν, τον Χάντερ.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί οι 20 «αντάρτες» των Ρεπουμπλικανών δεν ψήφισαν επί 14 ψηφοφορίες τον Κέβιν Μακάρθι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον εμπιστευόντουσαν πως θα είναι όσο χρειάζεται σκληροπυρηνικός για να «χορέψει» τους Δημοκρατικούς «σκληρό ροκ».

Ο Μακάρθι όμως έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα είναι πιο «τραμπικός» από τους «τραμπικούς».

Αν και επισήμως ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος Ν.Τραμπ είχε ζητήσει από τους Αντιπρόσωπους που πρόσκεινται σε αυτόν να ψηφίσουν τον Κ.Μακάρθι, οι συγκεκριμένοι 20 απέφευγαν να το κάνουν.

Παρασκηνιακά υπήρξε μεγάλο «παζάρι» ώστε να εξασφαλισθεί ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, δεν θα είναι «χλιαρό» και θα ακολουθήσει τις αρχές της Alt Right.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στην Γερουσία Mitch McConnell, ο οποίο είπε πως «Οι Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές ανυπομονούν να συνεργαστούν (με τον Μακάρθι) για να ελέγξουν και να ισορροπήσουν τους Δημοκρατικούς και να φέρουν έμπνευση σε αυτή την ανεύθυνη διακυβέρνηση (του Τ.Μπάιντεν) και να πολεμήσουμε τις ακροαριστερές πολιτικές της υπερασπιζόμενοι την Αμερική».

loading...