Ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού – Όταν ο τουρκικός στρατός σταύρωσε τις γυναίκες των Αρμενίων

Πρόκειται για ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού.

Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.


Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων.

xorisorianews.gr


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ¨ΕΝΑς ΒΙΑΙΟΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ", ΔΛΔ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΦΑΞΑΝΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...

  ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Σ΄ΕΜΑΣ ΟΙ "ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ" ΑΡΜΕΝΙΟΙ:

  Απόσπασμα εκ τής Εκθέσεως του Υπομοιράρχου Αριστ. Ζαφειροπούλου, τής Δ/σεως Χωρ/κής Καβάλας (Βιβλίον Αποστ. Β. Δασκαλάκη «Ιστορία Ελληνικής Χωροφυλακής 1936-1950», τόμος Α,Σελίς 545,παρ.2):
  << Εν τη Μακεδονία και Θράκη αισχράν, αισχροτάτην διαγωγήν, ανθελληνικήν και αντεθνικήν στάσιν εσημείωσε το Αρμενικόν στοιχείον. ΄Αμα τη εισόδω εις το Ελληνικόν έδαφος των βουλγαρικών στρατευμάτων, προφυλασσομένων όπισθεν των σιδεροφράκτων γερμανικών κιγκλιδωμάτων, ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΟΛΩ ΤΩΝ (εξαίρεσις ούτε 5%), με επικεφαλής τούς προύχοντάς των και τους ιερείς των, ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟΝ ΣΤΑΥΡΟΝ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ, ΕΞΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ, ΙΝΑ ΠΡΟΫΠΑΝΤΗΣΩΣΙ «ΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΝ ΣΤΡΑΤΟΝ».
  ΑΠΑΝΤΕΣ, ΜΕ ΥΓΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΕΦΕΡΟΝ ΑΝΘΟΔΕΣΜΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΝΗΓΚΑΛΙΖΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΦΙΛΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΕΘΑΥΜΑΖΟΝ ΔΙΑ ΤΟΝ «ΗΡΩΙΣΜΟΝ ΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟΝ ΤΩΝ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ, ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 20ΕΤΗ ΒΑΡΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΖΥΓΟΝ,ΤΟΥΣ ΕΧΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΤΩΝ!!
  Ελησμόνησαν ότι καταδιωκόμενοι, άλλοτε υπό άλλων Κρατών, εύρον άσυλον εις την φιλόξενον Ελληνικήν γήν, ότι ειργάζοντο εκινούντο και εμπορεύοντο, ως γνήσιοι ΄Ελληνες πολίται, ότι εσταγάσθησαν και έτυχον περιποιήσεως από το Ελληνικόν Κράτος, τόσον όσον ούτε αυτοί οι ΄Ελληνες. Απέβαλον την προσωπίδα του ΄Ελληνος πολίτου, την οποίαν, επί τόσα έτη, υπούλως έφερον και ενηγκαλίσθησαν τάς βουλγαρικάς ορδάς.
  ΣΥΝΕΙΡΓΑΣΘΗΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΕΝΟΤΑΤΑ, ΚΑΘ’ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΝ ΤΗΣ ΙΤΑΜΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ.
  ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΟ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ο ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ, Ο ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΑΚΟΠΟΣ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΙΝΑ, ΟΥΤΩ, ΕΥΔΑΙΜΟΝΩΣΙ ΚΑΙ ΟΥΤΟΙ… >>

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]