Τσιρώνης: Γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα η Μακεδονία

«Τίποτα δεν κερδήθηκε επειδή κάποτε έμενε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ως αυτονόητο χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης το ενδεχόμενο να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, καθώς όπως είπε, αποτελεί γεωγραφική έννοια.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε ότι η Μακεδονία είναι «μια γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα».

«Η Μακεδονία που σήμερα είναι ελληνική, είναι ελληνική, επειδή πολέμησε ο ελληνικός στρατός και οι μακεδονομάχοι. Κανένας δεν βγήκε τότε να κάνει ένα συλλαλητήριο και να λέει ότι η Μακεδονία είναι αυτονόητα ελληνική επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης προσθέτοντας: «Τίποτα δεν κερδήθηκε επειδή κάποτε έμενε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος». 
Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, «η Μακεδονία που τουλάχιστον είναι ελληνική, είναι ελληνική επειδή την απελευθέρωσε ο στρατός μας και επειδή έγινε η συνθήκη του Βουκουρεστίου, στην οποία ηττήθηκαν οι Βούλγαροι και η Μακεδονία μοιράστηκε. Το 60% στην Ελλάδα, αυτό που τώρα λέμε εμείς Μακεδονία δική μας, το 30% στην τότε Σερβία, αυτό που τώρα λέμε FYROM, και περίπου το 10% στη Μακεδονία του Πιρίν στη Βουλγαρία. Άρα μιλάμε για μια γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα». Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι το ερώτημα αφορά το τι θέλουμε να κάνουμε. «Θέλουμε να καταλάβουμε τα Σκόπια, θέλουμε να κάνουμε όλη τη Μακεδονία ελληνική, θέλουμε να καταλάβουμε τη Βουλγαρία ή θέλουμε το δικό μας το κομμάτι να κατοχυρωθεί και να σεβαστούμε την συνθήκη του Βουκουρεστίου;» επισήμανε.

Ο κ. Τσιρώνης εκτίμησε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα απειλήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση, καθώς όταν το θέμα θα πάει στη Βουλή, έχουν τη δυνατότητα να απέχουν, να καταψηφίσουν, να δηλώσουν «παρών» ή να απουσιάσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι οι 300 βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι το Σκοπιανό δεν αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις, καθώς «ο κ. Καμμένος ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει αναφορά στο θέμα των Σκοπίων».

Εάν το θέμα οδηγηθεί στη Βουλή και ο κ. Καμμένος με τους βουλευτές του καταψηφίσουν, τότε έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής. «Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει όμως» εκτίμησε. 

loading...

12 thoughts on “Τσιρώνης: Γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα η Μακεδονία

  1. Όντως ως γεωγραφική έννοια η Μακεδονία είναι μοιρασμένη, το μεγαλύτερο κομμάτι είναι εντός της ελληνικής επικράτειας, το άλλο βρίσκεται στα Σκόπια και μια μικρή περιοχή ανήκει στη Βουλγαρία. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να ιδιοποιηθεί το Σκοπιανό κράτος αυτή την ονομασία, μπορεί όμως να τη περιγράψει σαν μια μικρή εσωτερικά γεωγραφική της περιφέρεια όχι όμως ως ενιαίο κράτος ή εθνική οντότητα διάφορη της ιστορικής πραγματικότητας.

  2. ΠΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝ,ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ,ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.Η ΕΛΛΑΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ.ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΧΡΗΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ.ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΩΛΕΤΗΡΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ,ΨΩΦΟΔΕΞΙΟΥΣ,ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚΟΥΣ,ΠΟΤΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΘΣΧΡΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ..

  3. ΚΥΤΤΑΞΤΕΤΟΝ ΚΥΤΤΑ ΚΥΤΤΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ? ΟΧΙ ΔΕΙΤΕΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΕΙΤΕΤΟΝ? ΤΡΕΧΕΙ Ο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΟΡΙΣΤΕ…

  4. Από ένα γελοίο συριζαίικο σκουπίδι τι μπορεί να περιμένει κανείς;
    Όταν σε κυβερνούν κουμουνιστες μισέλληνες και ανθέλληνες προδότες, μόνο την καταστροφή μπορούμε να περιμένουμε.

  5. Εχεις απολυτο δικιο φιλε.Πες ομως οταν σε κυβερνησΑν η αν θα σε ξανακυβερνησουν οι μη κουμουνιστες εχεισ καμμια ελπιδα?Αφου ολοι τους ιδιοι ειναι και ο ενας αποτελει συνεχεια του αλλου.

  6. Τσιρωνη η οπως σκατα σε λενε,σκατοεθνομιδενιστη,μη παραποιεις και αποπροσανατολιζεις τα γεγονοτα.Επειδη μοιρασαν την Μακεδονια,σημαινει οτι πρεπει να μοιρασουμε και την ελληνικοτητα της Μακεδονιας.Δηλαδη ρε ηλιθιε οι Ελληνες βασιλεις της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑς ηταν και λιγο σκοπιανοι και λιγο βουλγαροι?Μετα απο 1000 χρονια εμφανιστηκαν οι σλαβοβουλγαροι στον ιερο αυτο τοπο των Ελληνων.Μαλακα,ε μαλακα.Αγραμματοι και ξενοκινητοι πολιτικοι μονο η καρεκλα σας ενδιαφερει.αΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

  7. ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!!
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΡΚΟΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΓΥΦΤΟΙ.
    ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!!!

    Υ.Γ.
    ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΚΑΡΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ (ΑΣΧΕΤΩΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ)!!!!!!

  8. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΛΕΨΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ..

  9. ΔΕΝ ΜΗΛΑΜΕ ΡΕ ΓΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΥΟΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΡΕ

  10. τσιρωνη βρες ενα γερο κορδονι δεστο στο λαιμο σου και αυτοκτονα βλακα

  11. "ΦΙΛΤΑΤΕ" 11.53,
    ΕΦ' ΟΣΟΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ", Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΗ", ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ", Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ.
    ΠΟΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ο "ΑΡΧΗΓΟΣ" ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΣΤΕΓΝΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ "ΒΡΥΞΕΛΩΝ" ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ…ΣΥΜΜΑΧΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΚΛΗΣΗ?
    ΚΑΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΠΑΛΗΚΑΡΙΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ… "ΗΓΕΣΙΑΣ", ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΤΑΙΟΣ.
    ΕΑΝ …ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ …ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΕΙΧΕ Π Α Ρ Α Λ Η Σ Ε Ι ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ.
    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  12. 7ΑΞΙΑ ο Σεβαστος Ραββινος yoshef που σας ταιζει τσαπελες εσας την συμμορια με τα χιλια ονοματα σου εδωσε αυτο να το φερεις εδω μεσα? Κυτταξε τι θα κανεις και εσυ και ο γυφτοςο καταζητουμενος που κρυβετε μεσα στον υπονομο και οπου ναναι η θα ψωφησει απο την σκατιλα η θα τον πιασουν και θα ψωφησει στον κορυδαλλο μετα της ετερας του ξερεις 4 ειναι τα κακουργηματα και ασε τα αλλα για τους Ελληνες. εσεις με την συμμορια εχετε ηδη στερηθει τα πολιτικα δικαιωματα να ο γυφτοσ εχει αρπαξει 4 χρονακια στερηση οποτε σε αυτα τα θεματα οι Ελληνεσς οι εχοντες δικαιωματα θα ομιλουν, εσεις στα σιδερα και πολυ σας ειναι. Ασε τα λιγδικα και τα καθαρευουσιανικα και τα μειληχια λογακια και εσυ ενα μελλοσς της συμμοριας του γυφτου εισαι που αλλαζει ονοματακα και προφιλακι. κυτταξε τι θα κανεις στην φυλακη ειναι σκληρα τα πραγματα πολυ ζορικα. Αντε δαγκωσε την τσαπελα σου και μακρυα απ τους Ελληνες ειπαμε !! ΟΞΩ ΓΥΦΤΟ !!!!

Comments are closed.