Χριστούγεννα με Χριστό!


Νικόλαος Ταμουρίδης

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ –  

Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων πλησιάζει και φωτίζει για μια ακόμη φορά όλο τον κόσμο! Αυτό είναι πραγματικό γεγονός, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της αντίχριστης και απάνθρωπης Νέας Τάξης και των φερέφωνών της να αφαιρέσουν την λέξη «Χριστούγεννα» και την εικόνα της γέννησης του Χριστού από παντού, μετατρέποντας την εορταστική περίοδο των ημερών σε μια άθεη γιορτινή περίοδο.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι βιώνουμε μια παγκόσμια πρωτοφανή τραγική συγκυρία, κατά την οποία επικρατούν η θεοποίηση της λογικής και της αθεΐας, η απόρριψη της ηθικής, η διάβρωση των αξιών, η περιφρόνηση των αρετών και η δοκιμασία των συνειδήσεων. Επιπλέον, σαρώνει ο πληθωρισμός της υποκρισίας, της κενοδοξίας, της ξύλινης γλώσσας, του φόβου και της αβεβαιότητας.

Εμείς όμως επιβάλλεται να είμαστε αισιόδοξοι διότι «Χριστός γεννάται»! Γιατί με την ταπεινή αυτή Θεϊκή παρουσία, τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε και η ελπίδα για τη σωτηρία του κόσμου.

Νέα χρονιά ανατέλλει! Μια χρονιά που αναμένεται να αναδείξει σημαντικότατα γεγονότα τόσο παγκοσμίως όσο και εντός της χώρας μας. Στο κατώφλι αυτής της ξεχωριστής χρονικής περιόδου, ας γίνουμε σοφότεροι σε όλες μας τις σκέψεις και τις ενέργειες.

Αυτό το νέο έτος, το 2023, ας θυμηθούμε ότι είναι ουτοπία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας να στηριζόμαστε μόνο στις δυνατότητές μας και -πολύ χειρότερα- στις αδυναμίες μας. Ας κάνουμε μια ειλικρινή πνευματική ενδοσκόπηση, γνωρίζοντας πλήρως τον εαυτό μας. Να γείρουμε, να ταπεινωθούμε και να γίνουμε άρχοντες της βούλησης και των παθών μας. Να στηρίξουμε τις ελπίδες μας στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, τον μόνο αληθινό Θεό, πράττοντας παράλληλα το ανθρωπίνως δυνατόν βαδίζοντες τον δρόμο της αρετής.

Τέλος, ας κάνουμε «Χριστούγεννα με Χριστό» και ας προσευχηθούμε με πίστη: «Προαιώνιε Λόγε του Πατρός, ο την σύμπασαν κτίσιν παντοδυνάμω σου λόγω συστησάμενος, ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού της χρηστότητός σου, τω έτει δύο χιλιάδες και είκοσι τρία, φυλάττων εν ειρήνη τους δούλους σου, ως αγαθός και φιλάνθρωπος».

Χριστέ ευλόγησε την Πατρίδα μας!

Νικόλαος Ταμουρίδης

Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

loading...