ΚΑΥΓΑΣ μέσα στην Ρωσία για τον «ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ»! Και κάπως έτσι θα πατηθεί το κουμπί

 

Η σκόπιμη καθυστέρηση στο μέτωπο, οι δηλώσεις παγκόσμιων ηγετών και η προώθηση του ΝΑΤΟ έχουν προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ Ρώσων δημοσιογράφων και όχι μόνο!!! Συνήθως η αντιπαράθεση, αν ξεφύγει, προκαλεί αύξηση της νευρικότητας και τότε…

Η επικεφαλής του ομίλου μέσων ενημέρωσης Russia Today, Margarita Simonjan, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια αμφιλεγόμενη συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό TWZ την Κυριακή . Η μορφή του talk show «The Right to Know» προβλέπει ότι ένας βασικός καλεσμένος, αυτή τη φορά η Simonian, θα απαντήσει σε ερωτήσεις τεσσάρων δημοσιογράφων με διαφορετικές απόψεις. Ανάμεσα στους ερωτώντες αυτή τη φορά ήταν ο Μαξίμ Γιουσίν, γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας Kommersant . Σε σύγκριση με τα γερμανικά πρότυπα των μέσων ενημέρωσης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας πιο φιλοδυτικός «ερμηνευτής της Ουκρανίας».

Ο Γιουσίν κατηγόρησε την Σιμονιάν ότι μιλούσε συχνά για την προοπτική ενός πυρηνικού πολέμου και ισχυρίστηκε ότι εκείνη μίλησε με χαρά για την καταστροφή του κόσμου.

Παρατίθεται ο διάλογος:

Margarita Simonian:

“Maxim, χρησιμοποιείς ένα απολύτως απαγορευμένο, ανέντιμο κόλπο. Παραθέτεις μια ομιλία που δεν έγινε ποτέ. Δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. Πρέπει να δείξετε το ακριβές κλιπ για το οποίο μιλάτε και να το σχολιάσω. Είμαι χριστιανή, πιστή και μητέρα πολύ μικρών παιδιών. Πώς μπορώ να τους ευχηθώ να πεθάνουν; Πώς μπορεί να το φανταστεί κανείς; Λοιπόν, αυτά είναι μ@@@κίες.

Όταν μιλάω για πυρηνικό πόλεμο, το λέω πάντα στο ίδιο πλαίσιο: ότι, ως κάποιος που αναλύει τα γεγονότα, υπό τις δεδομένες συνθήκες δεν βλέπω άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη μας ή έναν ενδεχόμενο πυρηνικό πόλεμο.

Γιατί δεν μπορώ να δω άλλο τέλος; Δεν λέω ότι το χαίρομαι και αυτό θέλω. Φυσικά και θέλω να υπάρξει συμβιβασμός. Φυσικά θέλω (ο πόλεμος) να τελειώσει. Αλλά σας λέω ότι (εκτός από μια ρωσική νίκη ή έναν πυρηνικό πόλεμο) θα είναι αδύνατο να τελειώσει κάπως αλλιώς, μου φαίνεται αδύνατο να υπάρξει τρίτο σενάριο. Διότι η Δύση και η Ουκρανία, με επικεφαλής την Δύση, ιδίως με επικεφαλής την Αμερική και την Βρετανία, δεν θα συμφωνήσουν ποτέ σε κανέναν άλλο συμβιβασμό εκτός από την επιστροφή όχι μόνο των νέων εδαφών μας, αλλά και της Κριμαίας.

Και αυτοί (ΗΠΑ και Βρετανία) δεν έχουν κανένα λόγο, κανένα κίνητρο να κάνουν συμβιβασμούς. Αυτός ο πόλεμος δεν γίνεται στο έδαφός τους, μόνο ωφελούνται από αυτόν τον πόλεμο. Έχουν ένα αναπτυσσόμενο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και η οικονομία τους επωφελείται από αυτό. Βλέπετε, ξεπέρασαν την παγκόσμια οικονομική κρίση με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν θέλω να πω ότι τον οργάνωσαν: ήταν τυχεροί. Δεν ήμασταν τυχεροί (με τον πόλεμο), ήταν αυτοί. Δεν θα είχαν βγει ποτέ από την κατάθλιψη, ανεξάρτητα από το πόσο ταλαντούχος ήταν ο Ρούσβελτ ή πόσο σκληρός προσπάθησε να είναι, αλλά ήταν κολλημένοι στην κατάθλιψη από το 1929, δεν είχαν βγει ακόμα από αυτήν ούτε το 1939.

Αυτοί (η Δύση και η Ουκρανία) δεν θα υποχωρήσουν. Και τι θα κάνουμε, Μαξίμ; Επιστρέφουμε την Κριμαία (Ουκρανία); Μπορείτε να φανταστείτε ότι δίνουμε πίσω την Κριμαία; Φανταστείτε τον Πούτιν να στέκεται μπροστά στον Τύπο και να λέει: «Συγγνώμη, δεν μας βγήκε, δίνουμε πίσω την Κριμαία;» Μπορείτε να φανταστείτε κάτι τέτοιο;».

Μαξίμ Γιουσίν:

“Πρόκειται για την καταστροφή ολόκληρου του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών μας. Αλλιώς υπάρχει μια συμβιβαστική λύση όπως ένα άλλο δημοψήφισμα. Είμαστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας θα ψηφίσουν για να παραμείνουν μέρος της Ρωσίας.”

Simonian:

“Και ποιος είναι εναντίον;”

Yusin:

“Λοιπόν, νομίζω ότι και οι Δυτικοί θα συμφωνήσουν με αυτό. Αυτός είναι ο συμβιβασμός που θα σώσει τον πλανήτη.”

Simonyan:

“Πλάκα κάνεις; Μαξίμ, δεν με ακούς. Προτείνεις συμβιβασμούς, μπορώ να προτείνω άλλους 35, ακόμα και 80. Συμφωνώ μαζί σου: ένα δημοψήφισμα θα ήταν ιδανικό. Μόλις σας εξήγησα ότι η Δύση δεν θα κάνει αυτούς τους συμβιβασμούς. Ποτέ. Δεν τους θέλουν. Είναι προφανές, απλά πρέπει να το καταλάβετε και να το αποδεχτείτε .

Θα κάναμε συμβιβασμούς, όπως το δημοψήφισμα. Αλλά δεν θα κάνουμε «συμβιβασμούς» όπως η επιστροφή της Κριμαίας, γιατί αυτό δεν είναι συμβιβασμός, αλλά καταστροφή για εμάς.

Νομίζω ότι το ελάχιστο είναι να διατηρήσουμε τις νέες περιοχές που έχουμε. Και πέρα ​​από αυτό, μπορεί κανείς να αναζητήσει συμβιβασμούς: τι θα γίνει με το Κίεβο, τι με την αποστρατιωτικοποίηση, τι με την αποναζιστοποίηση κτλ. Αλλά όχι να εγκαταλείψουμε την Κριμαία!

Δεν λέω ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι καλύτερος, απλά λέω ότι δεν αποκλείεται να καταλήξουμε εκεί. Ως σύζυγος και μητέρα, εύχομαι να μην είχε γίνει πόλεμος και να ήταν όλα καλά και να είχαν λυθεί όλα με άλλα μέσα πίεσης.

Μίλησα με τους πολεμικούς δημοσιογράφους μας σήμερα που μόλις επέστρεψαν από εκεί. Μου λένε: «Μαργαρίτα, το βλέπουμε με τα μάτια μας». Δεν υπάρχουν πλέον καθόλου Ουκρανοί στο μέτωπο. Υπάρχουν μόνο Πολωνοί εκεί, Πολωνοί τακτικοί στρατιώτες. Και οι πολεμικοί μου ανταποκριτές το γνωρίζουν αυτό.

Τι σημαίνει αυτό? Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε ήδη σε άμεσο πόλεμο με χώρα του ΝΑΤΟ. Απευθείας. Υπάρχουν τώρα δεκαπέντε χιλιάδες Πολωνοί τακτικοί στρατιώτες εκεί. Τι κι αν υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες; Δεν θα επιτεθούμε στην Πολωνία; Αν μας πιέσουν από εκεί; Η κατάσταση εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Τώρα βρισκόμαστε σε πόλεμο με τον Πολωνικό Τακτικό Στρατό και το γνωρίζουμε ήδη. Τι θα κάνουμε για αυτό;

Μιλάω μόνο για πυρηνικό πόλεμο σε αυτό το πλαίσιο. Οι Ρώσοι θέλουν πόλεμο; Δεν το θέλουν, φυσικά, ούτε πυρηνικό πόλεμο ούτε κανέναν άλλο πόλεμο».

https://www.el.gr/

loading...