Αποστόλου: Να πρωταγωνιστήσουν οι συνεταιρισμοί στην αγροτική οικονομία

Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις των μεγαλύτερων συνεταιριστικών οργανώσεων από όλη την Ελλάδα είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, με τη
συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, του υφυπουργού, Βασίλη Κόκκαλη, και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη.

Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του Νόμου 4384/16 και του Μητρώου της Εποπτικής Αρχής, τη θεσμική εκπροσώπηση των συνεταιριστικών οργανώσεων σε εθνικό επίπεδο, την προσπάθεια αξιοποίησης της παραγωγικής βάσης και των υποδομών των συνεταιρισμών που πρέπει να μείνουν στον αγροτικό τομέα, τα κίνητρα και τις διευκολύνσεις που απαιτούνται ώστε να αποκτήσουν οι συνεταιρισμοί πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγροτική οικονομία, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που βαραίνουν πολλές από τις συνεταιριστικές οργανώσεις από το παρελθόν και την ανάγκη δημιουργίας μεγάλων εμπορικών σχημάτων αλλά και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων ανά κλάδο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε να υπάρξει συστηματική διαβούλευση μεταξύ υπουργείου και συνεταιριστικών οργανώσεων, τόσο με νέες τακτικές συναντήσεις, όσο και με γραπτές προτάσεις εκ μέρους των συνεταιρισμών, ενόψει μάλιστα σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Εμείς ως υπουργείο θεωρούμε ότι ο Έλληνας αγρότης δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του, η ίδια η αγροτική οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν δεν στηριχθούν σε υγιείς συνεταιριστικές βάσεις. Και προσπαθούμε αυτή την άποψη να την υπηρετήσουμε πολιτικά», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. «Οφείλουμε», πρόσθεσε, «και αυτό θα κάνουμε, να εξετάσουμε από κοινού και την εφαρμογή του νόμου για τους συνεταιρισμούς, αλλά και συνολικά τις απαραίτητες κινήσεις για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα σε ένα στόχο που είναι κοινός: Να μεγαλώσουμε την πίτα, να αναπτύξουμε τον αγροτικό τομέα, με τις συνεταιριστικές οργανώσεις πρωταγωνιστές».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, δήλωσε ότι οι συνεταιρισμοί αποτελούν «το βασικό πυλώνα, ώστε οι αγρότες να μπορούν να σταθούν σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά», προσθέτοντας ότι «και οι προτάσεις των συνεταιριστών είναι στη σωστή βάση και το υπουργείου κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Το μεγάλο πρόβλημα από ότι φάνηκε σε όλη την κουβέντα και το παραδεχόμαστε όλοι είναι οι αμαρτίες του παρελθόντος».

«Θίξαμε περισσότερο ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, την αγορά και τον αθέμιτο ανταγωνισμό του μαύρου χρήματος που έρχεται ως συνεπακόλουθο της υπερφορολόγησης», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων, Παύλος Σατολιάς, ενώ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ρεθύμνης, Νικήστρατος Χαροκόπος, σημείωσε ότι «έγινε μια σοβαρή κουβέντα. Θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση είναι μια αρχή και δεν γίνεται κάτω από την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων».
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.
  Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ''ΚΟΛΧΟΖ'' !! ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ ΠΑΛΙΑ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΤΡΑΦΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ GOVORI MOSKVA MAΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ!! ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΣΕΙΣ ΚΟΛΧΟΖ ΚΟΥΜΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΕΑΜ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΕΠΑΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΣΦΥΡΟΤΣΑΠΟΣΤΥΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΗ Ο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΣ!! ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΨΑΛΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΔΩ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΡΕΦΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΣΥΕΙΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι λες βρε άσχετο βούρλα , οι συνεταιρισμοί δεν κατέστρεψαν την αγροτιά , αυτοί δεν έφαγαν τα δις και τώρα θέλεις να τους επαναφέρεις για να φάνε και τα δικά σας παιδιά , ποια παιδιά σας; απλά και τα παιδιά αυτών που τα έφαγαν ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]