ΠΩΣ Η ΙΕΡΟΤΕΡΗ ΛΕΞΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ


Η νοηματική μετάλλαξη της λέξης δαίμων θυμίζει κάτι από τα λάφυρα των νικητών. Θυμίζει τους αρχαίους αριστοκράτες που κατέληξαν στις γαλέρες των νικητών Ρωμαίων.
Θυμίζει αναρίθμητες περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν ότι ο νικητής ποτέ δε σέβεται «τα ιερά και τα όσια» των ηττημένων.
Στην αρχαιότητα η λέξη Δαίμων ήταν, ίσως, η πιο ευσεβής λέξη. Παράγεται από το ρήμα “δαίω” που σημαίνει “μοιράζω στον καθένα την τύχη του”.
Αν και συνυπήρχε με τη λέξη Θεός, εντούτοις, ο δαίμων αναφερόταν στην απρόσωπη και απροσδιόριστη δύναμη, ενώ ο θεός στην ανθρωπόμορφη θεϊκή οντότητα. Η έννοια του δαίμονος ισοδυναμούσε με την Μοίρα, την Ειμαρμένη.
Επίσης, στη λέξη “Δαίμονα” οι αρχαίοι απέδιδαν την έννοια του φύλακα αγγέλου «κατά φύλακα δαίμονα». Απ’ εδώ και η λέξη “ευδαιμονία”, η έντονη ευτυχία δηλαδή που προσδιόριζε τον έχοντα την εύνοια του Δαίμονος.
Όμως, με τη πάροδο του χρόνου και με την καθιέρωση της τότε νέας θρησκείας δηλαδή του Χριστιανισμού, η λέξη που δήλωνε τον αγνό θεό των Αρχαίων έπρεπε να αποκτήσει αρνητική σημασία και από συνώνυμο του Θεού γίνεται συνώνυμο του Διαβόλου. Και λογικό είναι αφού ήθελαν να αφανίσουν ότι ελληνικό προυπήρχε.
Ο καλός άγγελος γίνεται το κακό δαιμόνιο και οι δαίμονες, πλέον, είναι τα κακά πνεύματα ο άγγελος του κακού, ο έκπτωτος άγγελος που έχει ως αρχηγό του τον σατανά που στα εβραϊκά σημαίνει “ο αντίπαλος”.
Έτσι, δημιουργήθηκαν οι λέξεις: δαιμόνιος, δαιμονισμένος, δαιμονόπληκτος, δαιμονιστής, δαιμονολατρία, πανδαιμόνιο κ. α. Με αυτή τη σημασία μεταφέρθηκε και στην Εσπερία:
– Ιταλiκά: demoniaco, demonomania, pandemonio.
– Γαλλικά: demon.
– Αγγλικά: daemon, daimon.
– Γερμανικά:Dämon
Φαίνεται ότι η λέξη δε επιβίωσε ούτε και στην Ελληνική πόλη Ευδαίμων, στην Ερυθρά θάλασσα. Καθότι τον 10ο αιώνα οι Ρωμαίοι μετονόμασαν την πόλη σε “Arabia Felix”, δηλαδή το λιμάνι Aden στην Υεμένη.
Οι τελευταίες «εστίες αντίστασης» καταγράφονται στη λέξη: “Ευδαιμονία”, όπου ο δαίμων μεταφέρεται με την έννοια του θεού.
Αξίζει τέλος να κάνουμε κάποιες παραπομπές σε μερικούς αρχαίους πατέρες:
– O Ηράκλειτος είπε: “ήθος ανθρώπω δαίμων” (ο Δαίμων/θεός για τον άνθρωπο δεν είναι παρά ο χαρακτήρας του)
– O Δημόκριτος: “είναι υπόθεση της ψυχής η ευδαιμονία και η κακοδαιμονία”
– O Αριστοτέλης στα Ηθικά Νικομάχεια: “η ευδαιμονία είναι κάποια ενέργεια με τους κανόνες της τέλειας αρετής”
– O Λυσίας στον επιτάφιο: «ο δαίμων ο την ημητέραν μοίραν ειληχώς απαραίτητος»,

– Και ο Ξενοφών στα απομνημονεύματα: «ως φαίη ο Σωκράτης το δαιμόνιον εαυτώ σημαίνειν»
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

11 σχόλια :

 1. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΚΑΝΑΝ,ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΟΥΔΑΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΞΗ ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΛΕΞΗ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΦΕΡΩΝ ΤΟ ΦΩΣ,ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΜΑΜ..

  ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΤΙΜΩΡΟΥΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ...

  Γιάννης Βαρδάκης
  ΑΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΘΕΟΣ" ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ GOOGLE ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΣΑΝ DIAS .. DIOS ...DIO... ΚΛΠ...
  ...ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Ο "ΘΕΟΣ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΣ 'Η ΖΕΥΣ ...

  .... ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΛΕΞΗ ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ...ΟΧΙ ΟΜΩΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ "ΠΡΟΕΡΧΟΤΑΝ" Ο ΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

  ... ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Η ΛΕΞΗ ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΘΕΟΣ; ... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ... Η ΛΕΞΗ "ΔΙΑΣ" ΟΠΩΣ ΚΑΙ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ....

  ...ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ...H ENNOIA ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ; ... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ... Ν Α Ι !!! H ENNOIA ΘΕΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
  ...ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ) ΑΠΑΝΤΑ ... Ο Χ Ι ....ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤ' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2000 ΧΡΟΝΙΑ ... (ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ).

  ... ΑΡΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΛΕΞΗ.... "ΔΙΑΣ" ΤΟΤΕ ..."ΘΕΟΣ" ΤΩΡΑ...
  .....ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Η ΛΕΞΗ "ΔΙΑΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ;

  ....ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ Η ΠΟΥΣΤΙ@.... Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ... ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ ΘΕΟ (ΟΥΣ) ... ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΙΚΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ(ΟΥΣ) ... ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΕΙΑ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...... ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ....ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ... ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ....

  ...ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΘΕΟ" ...ΤΟΝ "ΔΙΑ" ... ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΟΝ ....ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ .. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΗΡΕΜΙΑ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ!

  ΔΕΙΤΕ...!!!
  https://scontent.fath3-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/16106040_10154865274141904_3150727889633383527_n.jpg?oh=0eb7d37c44aada18db429037db19b070&oe=592306DF

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΩΡΗ ΨΩΡΙΑΡΑ ΚΥΠΡΙΑ ΝΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΡΥΔΑΛΛΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ Μ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΡΙΨΕ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ

   Διαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ" ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...

   ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΟΠΑΝΟΣ ΑΥΤΟΣ??

   ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΕΝΑ...

   ΤΟ ΤΟΛΜΑΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗ??

   Διαγραφή
  3. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΒΑΡΔΙΑ,ΕΦΥΓΕ Η ΑΛΟΓΟΚΛΑΝΑ Κ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΚΟΝΤΟΠΟΥΤΑΝΟΣ????

   Διαγραφή
  4. ΑΡΧΗ + ΔΙΑ = ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

   Διαγραφή
  5. πατερ ακη ποιο θεμα κατεχεις καλα ν' ανοιξουμε διαλογο;
   με τα γυφτοτρισεκατομμυρια του μπατιρογυφτα ας μην ασχοληθουμε, γιατι θα μας πουν και ηλιθιους οπως λενε και για ολα ψωρρογιδα

   Διαγραφή
  6. ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΣΠΟΡΕ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ??

   ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ… ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ FEDERAL RESERVE BANK KAI ΣΤΗΝ WORLD BANK NA KATEBOYN TA 2,300,000,000,000 EURO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ;;;

   http://alfeiospotamos.gr/wp-content/uploads/2016/11/Screenshot-3-17.png

   Νικος Κωλετσης:
   ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ !!! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ !!!

   ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΝΟΟΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ FEDERAL RESERVE BANK KAI ΣΤΗΝ WORLD BANK NA KATEBOYN TA 2,300,000,000,000 EURO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ !!!

   Η «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ !!!

   ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ !!!
   ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΟΥΛΟΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ !!!

   ΕΔΩ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ...

   ΤΙ ΛΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙ ΤΩΡΑ,ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ??
   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!!! http://alfeiospotamos.gr/?p=26217

   ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ,ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ..
   ΔΕΙΤΕ ΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ...ΔΕΙΤΕ ΚΙ'ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥΣ.!!!
   http://alfeiospotamos.gr/?p=14143

   Διαγραφή
  7. ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΤΑΝΕ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ!ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ???ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΜΥΝΗΣΗ Κ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΑΝΕ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΧΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ???ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΑΨΕ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΟ ΑΡΧΙΔΟ!!!ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΣΒΗΣΕ ΤΟ ΚΕΡΙ Κ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  8. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΝΤΙΚΕ,ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΤΑΜΕΙΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ..

   ΑΦΗΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΑΛΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ,ΤΑ @ΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

   Διαγραφή
 3. Την λέξη "δαίμων" την δαιμονοποίησαν οι "τα φαιά φέροντες ιμάτια" άξεστοι χριστιανοί καλόγεροι, οι καταστροφείς δηλαδή τού αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
  (ΤΟΥ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥ ΣΥΝΤΡΙΨΕΝ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΚΙ Η ΑΞΙΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ.
  ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΙΜΜΕΝΩΝ Η ΨΥΧΗ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ! ΜΑ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΤΑ ΒΑΘΗ.
  ΟΣΟ ΠΟΥ ΝΕΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΑΓΑΛΜΑΤΕΝΙΑ ΚΡΙΝΑ, ΣΤΩΝ ΔΙΑΛΕΧΤΩΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΠΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ. - Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ)


  ΄Οπως επίσης και την λέξη "Εωσφόρος" την οποία ταύτισαν με τον Σατανά ή Διάβολο (χριστιανικές ορολογίες), ενώ Εωσφόρος σημαίνει "Αυτός που φέρει την Ηώ, δηλαδή το πρώτο πρωινό φώς, δηλαδή ο πλανήτης Αφροδίτη ή (επί τω λαϊκότερον ο Αυγερινός")

  Καί σε ποιόν δεν αρέσει το πρωινό φώς με το οποίο ξαναρχίζει η ζωή;

  Αυτός ο οποίος θέλει να επικρατεί συνέχεια το σκοτάδι, δηλαδή η αμάθεια, δηλαδή το χριστιανικό ιερατείο!

  Αυτό δηλαδή που περιγράφει ο ποιητής Κώστας Βάρναλης ("ποιητικά", σελ. 212)...

  ΣΑΡΑΝΤΑ ΣΒΕΡΚΟΙ ΒΩΔΙΝΟΙ ΜΕ ΛΑΔΩΜΕΝΕΣ ΜΠΟΥΚΛΕΣ,
  ΣΚΕΜΠΕΔΕΣ ΣΤΑΥΡΟΘΟΛΩΤΟΙ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΠΟΔΑΡΟΥΚΛΕΣ.

  ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ, ΑΚΑΜΑΤΗΔΕΣ, ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΡΕΟΙ,
  ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΜΑΤΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΙ ΩΡΑΙΟΙ.

  ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ(ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΡΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ),
  ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ,ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΤΑΜΙΤΖΑΝΑ!

  ΚΙ ΑΠΕ ΡΕΒΑΜΕΝΟΙ ΒΑΘΕΙΑ, ΞΑΠΛΩΣΑΝΕ ΣΤΟ ΤΖΑΚΙ,
  ΚΙ ΑΒΑΣΤΑΓΕΣ ΕΝΟΙΩΣΑΝΕ ΦΑΓΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΤΖΑΚΙ.

  ΕΞΩ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΦΩΝΑΖΕ: "ΠΕΙΝΑΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ",
  ΓΕΡΟΝΤΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΕΣ, ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ.

  ΚΙ ΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΦΙΧΤΟΙ ΝΥΚΟΚΥΡΕΟΙ,
  ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΞΑΝ: "ΕΙΣΤΕ ΑΘΕΟΙ" !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή