«Κακόπιστο» θυμο-γράφημα.

Επιμέλεια από Π.Β. μέλος της ομάδας εργασίας και έρευνας του συγγραφέα κ. Αντωνά.

«Απολογία» σύμβουλου του κ. Μητσοτάκη που είχε αποκαλέσει το

παράνομο Τ/Κ καθεστώς των κατεχομένων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Β. Κύπρου»

«Αστοχία και λάθος μου σε μια περίοδο, που εργαζόμουν ως αναλυτής στις ΗΠΑ και δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση με την ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Τσάφος, για το επίμαχο tweet.

Ως «αστοχία» και «λάθος» χαρακτήρισε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας, Νίκος Τσάφος, τον χαρακτηρισμό των Κατεχόμενων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Και έπρεπε κ. Τσάφο να προκύψουν έντονες διαμαρτυρίες, για να προβείτε σε απολογία; Ο κ. Τσάφος είχε κάνει τη σχετική ανάρτηση και προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά και μετά την πρόσφατη δήλωση του Άγγελου Συρίγου ότι «εμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία F16, όχι σήμερα, αλλά σε βάθος χρόνου». (Για να βομβαρδίσουν την μικρή Κύπρο σε αναμενόμενη νέα εισβολή και σε τυχόν Ελληνοτουρκικό πόλεμο τα ακριτικά μας Ελληνικά νησιά….) Ακριβώς υπό το βάρος των διαμαρτυριών, ο κ. Τσάφος, ο οποίος για όσους δεν γνωρίζουν είναι αυτός, που χειρίστηκε τις διαβουλεύσεις στην ΕΕ για τις τιμές ενέργειας και την ελληνική πρόταση για το πλαφόν, αναγκάστηκε να απολογηθεί …

«Αστοχία και λάθος μου σε μια περίοδο, που εργαζόμουν ως αναλυτής στις ΗΠΑ και δεν είχα καμία επαγγελματική σχέση με την ελληνική κυβέρνηση. Το έσβησα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό. Η διαγραφή του επίμαχου tweet, ωστόσο, ακόμη δεν κατεύνασε τα πνεύματα και οι αντιδράσεις συνεχίζονται στον λογαριασμό του, στο Twitter όπως και παλαιότερα με άλλο αξιωματούχο, που δήλωνε ότι Τhe Turkish army landed in Cyprus … Landed δηλ «νόμιμα» προσγειώθηκαν ως εάν τους είχαμε καλέσει και επιμελώς απέφυγε την σωστή λέξη illegally trespassed ή invasion ή invade …ι

Όσον αφορά κ. Συρίγο: Επιμένει ο Άγγελος Συρίγος για τα F-16 στη Τουρκία: «Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι «κακόπιστος». Δεν θα συνεχιστεί για πάντα το εμπάργκο στην Τουρκία».

Κύριε Συρίγο, θεωρώ ότι είστε σοβαρός άνθρωπος και πολιτικός, όμως κάντε ένα διαλογισμό, που αυτονόητα θα σας οδηγήσει να πείτε τουλάχιστον ένα MEA CULPA. Μου θυμίζετε πάντως ένα συγγενές γεγονός, που συνέβη επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη. Ο μεν κ. * Σημίτης τότε «επέβαλε οι κυπριακοί πύραυλοι S300, να μην πάνε στην Κύπρο και εσείς δε σήμερα, προτείνετε τα F16 να δοθούν στην Τουρκία και να λήξει το εμπάργκο; Για το εμπάργκο όπλων που επέβαλαν στην Κύπρο ως εάν ήτο ο εισβολέας, ποτέ δεν έγιναν κάποιες παρόμοιες δηλώσεις. Αν παρεξήγησα και εγώ τα λεγόμενα σας, τα οποία ίσως να έχουν δελφική ερμηνεία, απολογούμαι, αλλά διερωτώμαι γιατί Έλληνες βουλευτές -γερουσιαστές της Αμερικής και ο απόδημος Ελληνισμός, που με νύχια και δόντια προσπαθούν να αποτρέψουν την παράδοση των F16 στην Τουρκία αντέδρασαν τόσο έντονα…;

Π.χ. Διαβάστε πιο κάτω … προς γνώση και αφύπνιση μνήμης… 1998. ΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ S 300
Αντί στην Κύπρο, κατέληξαν στην Κρήτη. Οι πύραυλοι S-300 μετά από απαίτηση του κ. Σημίτη, παραδόθηκαν τελικά προς ενταφιασμό στην Κρήτη, για να μαρτυρούν τον εξευτελισμό μιας ηρωικής πρωτοβουλίας του Κληρίδη για τη σωτηρία της Κύπρου. Ο ΥΠΑΜ Γ. Ομήρου, προς μεγάλη του τιμή, παραιτήθηκε από ευθιξία μετά τη σύσκεψη των Αθηνών. ( Από 28 Φεβρ. 1998 έως 4 Ιαν. 1999) Η στάση τότε του Σημίτη στο Κυπριακό, οι S-300 και οι βαριές κουβέντες με τον Κληρίδη … Ο Κ. Σημίτης προσπάθησε να πείσει τον Γ. Κληρίδη να ακυρώσει την παραγγελία ή να μεταφερθούν οι πύραυλοι στην Κρήτη, όπως και έγινε. Με τη στάση του αυτή προκαλεί μίνι κρίση στις σχέσεις της Αθήνας – Λευκωσίας. 27η Νοεμβρίου 1998 στο Μέγαρο Μαξίμου, με βάση μαρτυρία του τότε υπουργού Άμυνας της Κύπρου, Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος συμμετείχε, τότε ειπώθηκαν βαριές κουβέντες.
Καταθέτω μόνο ένα μκρό απόσπασμα του διαλόγου Κληρίδη – Σημίτη …Πρόεδρος Κληρίδης: Προτού μπούμε σε συζήτηση αυτών των θεμάτων, θέλω να κάμω τις εξής παρατηρήσεις. Στην Αθήνα οι εφημερίδες γράφουν, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε οι πύραυλοι να μεταφερθούν στην Κρήτη και το εμπόδιο είναι ο Κληρίδης. Εκφράζω τον φόβο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα παρουσιαστεί ως υποχωρήσασα και ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Κύπρου – Ελλάδας θα υποστεί πλήγμα. Και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι υπάρχουν και εκείνοι που το αμφισβητούν. Το 1967 μια άλλη Ελληνική Κυβέρνηση, μη δημοκρατική, απέσυρε τη μεραρχία από την Κύπρο και την άφησε γυμνή.

Το 1974 μια άλλη Κυβέρνηση, δημοκρατική, εγκατέλειψε την Κύπρο ανυπεράσπιστη, στον δεύτερο Αττίλα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα συμβεί και τώρα το ίδιο. Θέλω να υπογραμμίσω ότι κινδυνεύει το γόητρο και η υπόσταση του μετώπου Κύπρου και Ελλάδας που κτίσαμε με κόπο και μόχθο. Προσωπικά δεν με ενοχλεί το πολιτικό κόστος διότι δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος για την προεδρία. Όμως, με φοβίζει το κλίμα που θα δημιουργηθεί μέσα στον Κυπριακό Ελληνισμό… Στο σημείο αυτό και ενώ στη σύσκεψη επικρατούσε παγωμάρα, ο Πρωθυπουργός Σημίτης διέκοψε φανερά εκνευρισμένος τον Πρόεδρο Κληρίδη. Ακολουθεί συζήτηση για τις νέες ημερομηνίες στην άφιξη των πυραύλων. Ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρει ότι του δημιουργείται η εντύπωση ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πήρε απόφαση για τη μη έλευση των πυραύλων. Και οι προφάσεις εν αμαρτίες … Πρωθυπουργός Σημίτης: Δεν έχω πει ότι πήραμε απόφαση. Άλλωστε πώς μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση χωρίς να μιλήσουμε; Οι πύραυλοι χρειάζονται προστασία. Χρειάζονται αντιαεροπορικά συστήματα, μια πλήρη αντιαεροπορική ομπρέλα που δεν τη διαθέτει η Κύπρος. Περαιτέρω υπάρχει το θέμα της μετακίνησης των πυραύλων. Πληροφορούμαι ότι τα οχήματα που θα μεταφέρουν το πυραυλικό σύστημα, έχουν μήκος 100 μέτρων. Πώς θα ανέβουν τους στενούς και δύσβατους ορεινούς δρόμους του Τροόδους; ( Άγνωστο ποιός λανθασμένα πληροφόρησε τον κ. Σημίτη, ότι οι πύραυλοι επρόκειτο να εγκατασταθούν στο Τρόοδος…. Που κ. Σημίτη στην φωλιά των Άγγλων, οι οποίοι διαθέτουν το ισχυρότερο ραντάρ του κόσμου μέσω του οποίου θα μπορούσαν να αποσυντονίσουν τους πυραύλους; Το 1974 μέσω αυτού βοήθησαν παντοιοτρόπως τους Τούρκους εισβολείς! ) Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός αναπτύσσει πολιτικά επιχειρήματα γιατί δεν πρέπει να υπάρξει επιμονή στη μεταφορά των πυραύλων στην Κύπρο, με κυριότερα, τις διεθνείς αντιδράσεις, την στρατιωτικοποίηση του Κυπριακού και τις δυσκολίες για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

Και ο Πρόεδρος Κληρίδης: Η απάντησή μου θα είναι ότι θα αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο.
Πρωθυπουργός Σημίτης: Δεν συμφωνείτε να δηλώσετε ότι θα έλθουν στην Ελλάδα;
Πρόεδρος Κληρίδης: Όχι, διότι θα φανεί ότι ενδώσαμε.
Πρωθυπουργός Σημίτης: Αν έλθουν τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας και πουν ότι η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης θα ανανεωθεί, μόνο αν δεν έλθουν οι πύραυλοι; Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να φανεί διάσταση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις αλλά δεν θέλουμε να αφήσουμε μόνη την Κύπρο!. Ο φόβος μας όμως είναι ότι θα οδηγηθούμε σε περιπέτειες. Στόχος ήταν να δοθεί ένα μήνυμα με τους πυραύλους. Και το μήνυμα δόθηκε…..

Στη συνέχεια όπως στο αρχείο μας είναι καταγραμμένο, ο Πρόεδρος Κληρίδης επιχειρηματολογεί, διαφωνώντας με τον Κ. Σημίτη για τα όσα είχε αναφέρει για την στρατιωτική πτυχή του θέματος και ακολουθεί ένας ιδιαίτερα ενδιαφέρον διάλογος. Πρωθυπουργός Σημίτης: Τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι στείλουν αεροπλάνα για υπερπτήσεις πάνω από τη Λευκωσία;
Πρόεδρος Κληρίδης: Θα τους καταγγείλουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Πρωθυπουργός Σημίτης: Δεν θα επηρεαστεί ο τουρισμός σας;
Πρόεδρος Κληρίδης: Θα το αντέξουμε. Η οικονομία μας είναι ισχυρή.
Πρωθυπουργός Σημίτης: Και αν οι Τούρκοι προχωρήσουν σε κάποιας μορφής χερσαία επιχείρηση, για να καταλάβουν εδάφη; Τι θα γίνει;
Πρόεδρος Κληρίδης: Θα γίνει πόλεμος!
Ο κ. Σημίτης άκουσε με έκπληξη και έκδηλη ταραχή τη χωρίς δισταγμούς αναφορά του Κληρίδη για πόλεμο και περιορίστηκε να αναφωνήσει επαναλαμβάνοντας δις το ερώτημα: «πόλεμος; πόλεμος;». Ο αείμνηστος Πρόεδρος της μικρής Κύπρου, προς τιμή του μεταξύ πολέμου και ντροπιαστικής υποχώρησης, ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, αλλά οι ισχυρότεροι απεφάσισαν και διεταξαν μέσω κ. Σημίτη, οι πύραυλοι που θα ήταν χρήσιμοι για την άμυνα της δοκιμαζόμενης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, να μεταφερθούν στην αδελφή Κρήτη…. Ας είναι… το μη χείρον βέλτιστον…. Χαλάλι της μητέρας πατρίδας….Κρητικοί αμολύστε τους όλους στα οπίσθια των βαρβάρων…… Ας αφήσουμε λοιπόν την αμείλικτο και αδέκαστη ιστορία να καταγράψει την ιστορική αλήθεια….. και τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ στον όλεθρο …..και να κατατάξει όλους τους τότε ηγέτες και της Ελλάδας και της Κύπρου στη ιστορική θέση, που τους αρμόζει, σύμφωνα με τις πράξεις και τις ημέρες τους….Το τελικό συμπέρασμα βέβαια είναι ένα και μοναδικό Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ ΕΑΛΩ…. Προσθέτω ένα ενδεικτικό ακόμη γεγονός, παρόμοιο του πιο πάνω με το τελικό συμπέρασμα ότι η Κύπρος πρέπει να αφοπλίζεται και η Τουρκία να εξοπλίζεται…

Και το 1965. S-1660
Η απόφαση για αγορά των πυραύλων από την Κύπρο, προκάλεσε διεθνή σάλο, ιδιαίτερα στις τάξεις του ΝΑΤΟ και τις χώρες της Δύσης που ήταν αδύνατο να δεχθούν ότι ρωσικά όπλα θα μεταφέρονταν στην Κύπρο, σε μια τόσο ζωτική περιοχή της Μεσογείου. Και την ευθύνη της ματαίωσης της άφιξης των πυραύλων ανέλαβε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πέτρος Γαρουφαλιάς, ο οποίος τελικά παρενέβη και παρεμπόδισε την εισαγωγή τους στην Κύπρο κι έτσι το πλοίο που τους μετέφερε επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια άπρακτο λίγες ημέρες αργότερα. Τελικά οι Κυπριακοί πύραυλοι, που αποθηκεύθηκαν στην έρημο του Σινά, κατά τον μεγάλο πόλεμο Ισραήλ – Αιγύπτου βομβαρδίσθηκαν, από την αεροπορία του Ισραήλ και έτσι η Κύπρος και αφοπλισμένη και κουρεμένη βγήκε και το μαλλί πλήρωσε.

Τέλος αν υπάρχει τέλος ας μην ξεχνάμε και τις μέρες και προδοτικές πράξεις της επάρατης χούντας, που και αυτή άνοιξε κερκοπόρτες για να αλωθεί η Ελληνική Κύπρος … 1967 Η απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας. Η σύγκρουση στην Κοφίνου και η απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο, είναι μια από τις «μαύρες» σελίδες της ελληνικής πολιτικής και στρατιωτικής ιστορίας, καθώς επίσης συνδέεται άρρηκτα με τη Χούντα των Συνταγματαρχών και την τουρκική εισβολή το 1974. Με την παρέμβαση των Αμερικανών, που εκδηλώθηκε με την αποστολή του υφυπουργού Άμυνας Σάιρους Βανς στο τρίγωνο Αθήνας – Άγκυρας – Λευκωσίας, η κρίση «διευθετήθηκε» με μια οδυνηρή υποχώρηση του δικτατορικού καθεστώτος της Ελλάδας. Υπό την πίεση Αμερικανών, Βρετανών και Καναδών, οι οποίοι ενδιαφέρονταν πρωτίστως για την τύχη της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και μετά από τελεσίγραφο των Τούρκων, αναγκάστηκε να αποσύρει από την Κύπρο την ελληνική μεραρχία, που είχε στείλει μυστικά ο Γεώργιος Παπανδρέου μετά τα γεγονότα του 1963 – 1964. Μαζί αναχωρεί και ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής και πολλοί Έλληνες αξιωματικοί….Στις 29 Νοεμβρίου του 1967 οριστικά, υπογράφεται η περίφημη συμφωνία Πιπινέλη- Τσαγλαγιαγκίλ, , η οποία προέβλεπε την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, έπειτα από τα τρομερά επεισόδια και την νικηφόρα μάχη τη Ε.Φ. στην Κοφίνου.
Η χούντα ικανοποίησε τουρκικό αίτημα εντός δώδεκα ημερών! Έτσι, η Κύπρος αφέθηκε έκθετη σε ενδεχόμενη τουρκική εισβολή, που πραγματοποιήθηκε τελικά τον Ιούλιο του 1974. Άμεση συνέπεια της αποχώρησης της ελλαδικής μεραρχίας ήταν η ανακήρυξη της «Προσωρινής Τουρκοκυπριακής Διοίκησης», με την οποία οι Τουρκοκύπριοι εμφανίσθηκαν πλέον όχι ως μειονότητα ή απλή κοινότητα, αλλά ως μια οργανωμένη πολιτική οντότητα. Στην σελίδα 215 του κατάπτυστου του βιβλίου «Η Αλήθεια», ο τότε χουντικός προδότης στρατηγός Μπονάνος γράφει τα εξής:
«…Δεν ήταν μόνο ο Μακάριος που ήθελε να φύγουν οι Έλληνες αξιωματικοί από την Κύπρον. Ηθελα κι εγώ! Εχω ήδη αναφέρει ότι επίστευα πως κάποιαν στιγμήν η Ελλάς έπρεπε να αμεμπλακή από το πυορρούν αυτό πρόβλημα…» Ακόμη και όταν οι Τούρκοι αποβιβάζοντο ο «κύριος» αυτός συνιστούσε αυτοσυγκράτηση… Και όταν ξεστόμιζε την επαίσχυντη φράση «Οι Τούρκοι την Κύπρο βομβαρδίζουν. Εμείς είμαστε Ελλάς»… με αυτονόητη δηλαδή ερμηνεία ότι …δεν βαριέσαι η Κύπρος ξένη χώρα είναι και ας δούμε την δική μας χώρα …η προδοτική του πράξη, όμοια ήταν όπως με του Τσολάκογλου το 1941, που υπέγραφε συνθηκολόγηση και εγκατέλειπε τους ΕΛΛΗΝΕΣ φαντάρους, που ακόμη αντιστέκοντο ηρωϊκά στα συνοριακά οχυρά ενάντια στην εισβολή των Γερμανικών υπέρτερων δυνάμεων …. Όπως δήλωσε αργότερα…ήθελε να «σώσει την Ελλάδα…ο προδότης!» Όμοιος ομοίω, όμοιες προδοτικές πράξεις…. Ω! Τι ντροπή και σε αυτόν και στους επίορκους όμοιους του. που φορούσαν Ελληνική στρατιωτική στολή οι μασκαράδες….. Όσον αφορά το «Η Κύπρος κείται μακράν» η ιστορία ήδη το κατέγραψε στα μαύρα της κατάστιχα … Το 1974 η ελληνική κυβέρνηση ουδεμία στρατιωτική βοήθεια προσέφερε στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της περιόδου της Διάσκεψης της Γενεύης, ούτε και μετά την κατάρρευσή της. Οπως ανέφερε ο Καραμανλής στον Κληρίδη κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του Κληρίδη, λίγες ώρες μετά, στην Αθήνα, μετά την κατάρρευση της Διάσκεψης της Γενεύης, η Ελλάδα ουδεμία βοήθεια μπορούσε να προσφέρει στη Κύπρο….. Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ… Είχαν μιλήσει και τηλεφωνικώς μετά τις δηλώσεις Μαύρου και διαχώρισε και προηγουμένως την θέση του… Άλλο τι λέει ο Μαύρος και άλλο τι λέω εγώ……….» Ο Καραμανλής αντιμετώπισε το Κυπριακό με ψυχρή λογική, προσπαθώντας να τηρήσει αποστάσεις τόσο από τον Γλαύκο Κληρίδη, όσο και από τον Μαύρο, ο οποίος στην Γενεύη δήλωσε την συμπαράσταση της μητέρας πατρίδας προς την Κύπρο και δήλωνε «Μεταξύ ντροπής και πολέμου, θα επέλεγα το δεύτερο.»
ΦΕΥ! Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΑΛΩ. Στο δια ταύτα, επειδή λοιπόν τυγχάνει να είμαι «κακόπιστη» Ελληνίδα Μικρασιάτισσα και Κυπρία, προσθέτω… Είναι αδιανόητο, από σοβαρούς πολιτικούς, που πρέπει να προασπισθούν τα εθνικά μας συμφέροντα, να υπάρχουν αυτές οι άστοχες και απαράδεκτες δηλώσεις, που ενισχύουν την βάρβαρη Τουρκία, ειδικά σήμερα, που οι απειλές της, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο θρασύτητας …. Και σημειώνω ότι δεν είναι μόνο οι σημερινές δηλώσεις αξιωματούχων, που ευτυχώς δημιουργούν πλέον πατριωτικές αντιδράσεις … Υπάρχουν και άλλες μύριες στο ίδιο μήκος κύματος, οι οποίες λησμονήθηκαν μεν από τους Έλληνες, αλλά από Τουρκία όχι, αφού την βοηθούν να περάσει τα δόλια και ύπουλα σχέδια της… Μήπως «κύριοι» είναι καιρός πλέον να αλλάξετε αζιμούθιο και να αφήσετε πίσω σας δόγματα και παρακαταθήκες προηγούμενων ηγετών και αξιωματούχων, που στο τέλος επέφεραν εθνικές καταστροφές και τραγωδίες στον Ελληνισμό; Το να προσπαθείτε σήμερα υποκλινόμενοι, να «προσφέρετε» τις υπηρεσίες σας στους βαρβάρους με σκοπό την επαναπροσέγγιση, να είστε βέβαιοι ότι αρνητικά αποτελέσματα και ολέθρια, θα φέρει στον Ελληνισμό και κατά προέκταση στην Ελληνική Κύπρο, όπως το 1974, που αφού κειτόταν μακράν, αλώθηκε…

Επ ευκαιρία, αναφέρω και μερικές ενδεικτικές παλαιές δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων, οι οποίες ήταν και το προοίμιο της αναμενόμενης ολέθριας μας πορείας. Ας μην αναφέρω ονόματα..

………….. «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όπως η Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία λύσεως του Κυπριακού!» (ΕΝΩΣΗ)
«Υπομονή και τήρηση εφεκτικής (επιφυλακτικής), στάσης για να μην συγκρουσθώμεν με τους Άγγλους συμμάχους!» …………..Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονες, τον Αγγλικό και τον Αμερικανικό. Λόγω του Κυπριακού Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει από ασφυξία! ………….. «Δια τους γνωστούς διεθνείς λόγους δεν δυνάμεθα να ζητήσωμεν την ευόδωση και επίλυση της Πανελλήνιας αυτής αξίωσης!» (Ένωσης) …………… «Εθνική γάγγραινα το Κυπριακό, που πρέπει να θεραπευθεί σε συνεργασία με τους Τούρκους»…και αυτονόητο συμπερασματικά με τους άσπονδους φίλους συμμάχους μας!. Πιο συγκεκριμένα: «Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια, στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση, που σπομένει είναι μια απ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» (Βουλή Ελλήνων, στην πολιτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος 14-12-1958.) Κλπ, κλπ……

«Ἡ νίκη θὰ εἶναι δικὴ μας, ἂν βασιλεύει τὴν καρδίαν μας, , μόνο τὸ αἴσθημα τὸ Ἑλληνικό. Ο φιλήκοος τῶν ξένων εἶναι προδότης». Καποδίστριας.

Και σε όλους, που τυχόν σήμερα με κάθε τρόπο προσπαθούν να επανα-προσεγγίσουν και εξευμενίσουν τους δόλιους γείτονες μας, τόσον στην Ελλάδα, όσον και την Κύπρο, ας σημειώσουν ότι «Η ουχιά και η Τουρκιά δεν έχουνε μπιστιά.»

“Ω ΔΑΙΜΟΝΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΥΜΝΗ ΑΝΑΚΡΟΥΕΣΘΕ;”

Π.Β.

loading...