Οι Κινέζοι βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανθρώπινη κλωνοποίηση

Είκοσι διαφορετικές ράτσες σκύλου κλωνοποίησαν επιτυχώς Κινέζοι επιστήμονες. Οι ερευνητές της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη πανηγυρίζουν την ώρα που ειδικοί σε θέματα βιοηθικής προειδοποιούν ότι το επόμενο βήμα είναι η κλωνοποίηση ανθρώπου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Star», Κινέζοι ερευνητές έλαβαν δερματικά κύτταρα από 20 διαφορετικές ράτσες σκύλων και στη συνέχεια προέβησαν στην αμφιλεγόμενη αυτή διαδικασία.

Ο Γουάνγκ Γινγκίνγκ είναι ο ιδιοκτήτης του τελευταίου σκύλου που κλωνοποιήθηκε : του Ντούντο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα δύο σκυλιά – ο Ντούντος και ο «πατέρας» του- έχουν το ίδιο DNA, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχουν διαφορετικό χαρακτήρα καθώς αυτός διαμορφώνεται με βάση την ανατροφή τους.

Μετά την επιτυχή κλωνοποίηση των σκύλων, πολλοί επιστήμονες θεωρούν βέβαιο ότι η Κίνα απέχει ένα βήμα από την κλωνοποίηση του ανθρώπου.

Ο Ρόναλντ Γκριν, βιοθεραπευτής στο Ντάρμουθ, προειδοποιεί ότι η ανθρώπινη κλωνοποίηση είναι το επόμενο βήμα των επιστημόνων επισημαίνοντας ότι:«Θα μπορούσε να ανοίξει η πόρτα για την κλωνοποίηση ανθρώπων οι οποίοι όμως μπορεί να μην έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους».

«Μια γυναίκα μπορεί να θέλει να έχει το μωρό του Τζορτζ Κλούνεϊ και ο κομμωτής του ηθοποιού να αρχίσει να πουλά δεξιά κι αριστερά τρίχες από τα μαλλιά του. Έτσι μπορούμε να δούμε πολλούς απογόνους του Κλούνεϊ δίχως όμως ο ίδιος να έχει δώσει την συγκατάθεσή του», υπογραμμίζει ο Ρόναλντ Γκριν.

loading...