Κωνσταντίνος Καρέτσας: Ελληνόπουλο το μεγαλύτερο ταλέντο στο Βέλγιο

 

Έχοντας πριν από δύο μήνες συμπληρώσει τα 15 χρόνια του, ο Κωνσταντίνος Καρέτσας λογίζεται ως ο κορυφαίος στην ηλικία του ποδοσφαιριστής στο Βέλγιο. Ήδη διεθνής με τις φυτωριακές εθνικές ομάδες των “κόκκινων διαβόλων”, υπέγραψε την Παρασκευή επαγγελματικό συμβόλαιο με την Γκενκ, αφού πρώτα αρνήθηκε -σύμφωνα με τα media της χώρας- προτάσεις από Μάντσεστερ Σίτι και Άγιαξ.

Από το όνομα και μόνο, δεν λαθεύεις. Κωνσταντίνος Καρέτσας. Ελληνικότατο. Γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 2007 στο Γκενκ από μετανάστες εκεί βορειοελλαδίτες, θεωρείται τη δεδομένη στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο που υπάρχει στην ποδοσφαιρική πανδαισία των αναπτυξιακών ποδοσφαιρικών προγραμμάτων στο Βέλγιο.

Χθες Παρασκευή (13/1) ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την Γκενκ, υπογράφοντας μάλιστα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο αριθμός της φανέλας που πήρε χαρακτηριστικός του στιλ παιχνιδιού και της θέσης του: “δεκάρι”, πασπαρτού μεσοεπιθετικός ο μικρός, ο οποίος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τα τσικό της Γκενκ προτού, δύο χρόνια νωρίτερα, μετακομίσει στην Άντερλεχτ.

Τα πολυεπίπεδα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζουν οι “μωβέ” οδήγησαν στην (οικογενειακή) απόφαση της νέας αποχώρησης. Οι προοπτικές άλλωστε που υπήρχαν ενδεικτικές του ταλέντου και της δυναμικής του 15χρονου, μιας και προ εβδομάδων τα media του Βελγίου, κατέγραψαν τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στον “Kos” από τη Μάντσεστερ Σίτι και τον Άγιαξ.

Τελικά, επιλέχθηκε/προτιμήθηκε η επιστροφή στην Γκενκ ώστε να συνεχιστεί εκεί η ποδοσφαιρική εξέλιξη του σε περιβάλλον που έτσι κι αλλιώς ειδικεύεται στη μετάβαση στον επαγγελματισμό και στην ανάδειξη ταλαντούχων νεαρών, μιας και από τα “βουβάλια” ξεπετάχτηκαν στο παρελθόν ο Κέβιν ντε Μπρόινε και ο Τιμπό Κουρτουά.

Το πρόσθετο ελληνικό ενδιαφέρον αναδεικνύεται και από την ήδη δραστηριοποίηση της βελγικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία δεν έχασε χρόνο και συμπεριέλαβε τον Καρέτσα – από την πρώτη στιγμή που υπήρχε σχετική ηλικιακή πρόβλεψη – στις φυτωριακές εθνικές ομάδες των “κόκκινων διαβόλων”.

Πρόσφατα άλλωστε πήρε μέρος με την U16 του Βελγίου, στο φημισμένο γι’ αυτές τις ηλικίες τουρνουά της Val De Marne στη Γαλλία, με συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Γαλλίας, της Αγγλίας και της Ιταλίας, και τον Καρέτσα να υπογραμμίζει το ταλέντο του με την ανάδειξή του σε κορυφαίο της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως βάσει σχετικών κανονισμών εθνικότητα και ποδοσφαιρικό διαβατήριο δεν κατοχυρώνεται μέχρι την ενηλικίωση, συνεπώς δεν είναι δεσμευτική και η μέχρι στιγμής παρουσία του 15χρονου στις “μικρές” εθνικές ομάδες του Βελγίου, αν η ελληνική ομοσπονδία κρίνει πως υπάρχει λόγος να προσπαθήσει να… επαναπατρίσει (και) ποδοσφαιρικά τον Καρέτσα.

https://www.sport24.gr/

loading...