Τα 10 πιο παράξενα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση

Ακρίδα-παγώνι, βάτραχος Πινόκιο, νυχτερίδα Γιόντα, μυρμήγκι-αγκίστρι: Μέχρι τώρα κατατάσσονταν ανάμεσα στα πιο περίεργα ζώα ως προς την εμφάνισή τους, πλέον ανήκουν και
στις λίστες με τα είδη που κινδυνεύουν με…εξαφάνιση. Φωτογραφική περιπλάνηση μεταξύ των 10 πιο «ανορθόδοξων» πλασμάτων που ίσως να μην είναι για πολύ καιρό ακόμα στον πλανήτη Γη..
1. Νυχτερίδα Γιόντα

Ζει στην Παπούα της Νέας Γουινέας. Αν και δεν έχει ακόμη επισήμως όνομα, είναι ευρέως γνωστή ως Γιόντα εξαιτίας της ομοιότητας με τον συμπαθή σοφό του «Πόλεμου των Άστρων».

2. Σαύρα Gecko με ουρά σε σχήμα σατανικού φύλλου

Το κανονικό όνομα είναι Uroplatus phantasticus. Το 2004, το WWF κατέταξε όλα τα είδη Uroplatus στα πιο «καταζητούμενα» είδη που απειλούνται από το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων.

3. Βάτραχος Πινόκιο

Ανακαλύφθηκε στα όρη Foja στην Παπούα, το 2008. Έχει μακριά μύτη (όπως του Πινόκιο) που σηκώνεται προς τα πάνω όταν το αρσενικό καλεί το θηλυκό, αλλά πέφτει όταν είναι λιγότερο ενεργό.

4. Ακρίδα Παγώνι

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται σαν μαραμένο φύλλο, αλλά αν νιώσει απειλή, αποκαλύπτει ξαφνικά τα φτερά του και αρχίζει να χοροπηδά, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για το κεφάλι ενός πουλιού που ραμφίζει.

5. Αράχνη Γολιάθ

Είναι το μεγαλύτερο είδος αράχνης σε όλο τον κόσμο, φθάνοντας τα 170 γρ. βάρος και 30 εκ. μήκος. Τρέφεται κυρίως με ασπόνδυλα (αν και έχει παρατηρηθεί να τρώει μικρά θηλαστικά, σαύρες, ακόμη και δηλητηριώδη φίδια).

6. Αράχνη Δεινόσαυρος

Αυτό το αρχαίο αραχνοειδές βρέθηκε το 2006, στα βουνά Atewa της Γκάνα, και έχει μείνει αμετάβλητο από τη Λιθανθρακοφόρο Περίοδο – 300 εκατομμύρια χρόνια πριν.

7. Σαλαμάνδρα ΕΤ

Το νέο είδος ανακαλύφθηκε στα υγρά δάση του νότιου Εκουαδόρ, το 2009. Δεν διαθέτει πνεύμονες και αναπνέει από το δέρμα.

8. Μυρμήγκι Αγκίστρι

Ζουν σε μεγάλους αριθμούς μέσα σε κουφάλες δέντρων και όταν δέχονται επίθεση, αγκιστρώνονται το ένα πάνω στο άλλο, κάνοντας δύσκολο για τον επίδοξο θηρευτή να ξεχωρίσει κάποιο από αυτά.

9. Λαπίνα Φακός

Τα αρσενικά «αναβοσβήνουν» τα ηλεκτρικά χρώματά τους για να προσελκύσουν τα θηλυκά. Το φλερτ γίνεται κάθε απόγευμα, ξεκινά μία ώρα περίπου πριν πέσει ο ήλιος και διαρκεί ως την αυγή.

10. Αυτοκρατορικός σκορπιός

Με μήκος 20 εκ., το είδος Pandinus imperator είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Κάτω από υπέρυθρο φως, αποκτά ένα μπλε φωσφορίζον χρώμα.

loading...