10 Εκπληκτικές Χρήσεις της Ασπιρίνης που θα εύχεστε να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Με την 5η και την 7η οι Γυναίκες θα Ξετρελαθούν!

Έχετε αναρωτηθεί αν η ασπιρίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς εκτός από την ανακούφιση του πόνου και του πυρετού;
Λοιπόν, αυτό το κοινό φάρμακο έχει πολλές εκπληκτικές χρήσεις που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Σας αποκαλύπτουμε 10 καταπληκτικά πράγματα που μπορεί να κάνει η ασπιρίνη για σας.

1. Βοηθάει στη μείωση της ακμής

Η ασπιρίνη καταπραΰνει την ακμή χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Θρυμματίστε 2-3 χάπια ασπιρίνης και αναμείξτε τα με χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα πάνω στα σπυράκια, και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Αποφύγετε τη χρήση πριν από έκθεση στον ήλιο.

2. Καταπραΰνει τσιμπήματα εντόμων

Η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει το οίδημα και να μειώσει τον κνησμό που προκαλείται από τσιμπήματα κουνουπιών. Διαλύστε μια ασπιρίνη σε μια κουταλιά νερό και εφαρμόστε στην προσβεβλημένη περιοχή για μερικά λεπτά.

3. Μειώνει τις κηλίδες του δέρματος

Η ασπιρίνη περιέχει ένα λιποδιαλυτό συστατικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή λευκαντικών κρεμών και καθαριστικών δέρματος. Θρυμματίστε 7 χάπια ασπιρίνης με 3 κουταλιές γιαούρτι και 1 κουταλιά μέλι. Εφαρμόστε σε καθαρό δέρμα, και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Αυτή η θεραπεία θα αφήσει το δέρμα σας λαμπερό και απαλό. Κάνει ελαφριά απολέπιση, μειώνει τις ουλές και τις κηλίδες και αποτρέπει τους πόρους να φράσσουν.

4. Κρατάει υπό έλεγχο την πιτυρίδα

Η πιτυρίδα όχι μόνο προκαλεί κνησμό, αλλά είναι και αντιαισθητική. Για να απαλλαγείτε μια και καλή, προσθέστε δύο λιωμένα χάπια ασπιρίνης μέσα στο σαμπουάν και λουστείτε κανονικά.

5. Δρα σαν απολεπιστικό

Η ασπιρίνη είναι ιδανικό απολεπιστικό για να απομακρύνετε νεκρά κύτταρα από το το πρόσωπό σας. Επιπλέον, βοηθάει να απαλλαγείτε από περιττή λιπαρότητα και μειώνει τους μεγάλους πόρους. Απλά διαλύστε 1-2 ασπιρίνες με νερό και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, εφαρμόστε προσεκτικά για να αποφύγετε ερεθισμό του δέρματος.

6. Απαλλαγείτε από κάλους στα πόδια

Η ασπιρίνη βοηθάει να μαλακώσουν οι σκληρές φτέρνες και να αφαιρέσετε εύκολα νεκρά κύτταρα. Θρυμματίστε 7 χάπια ασπιρίνης και προσθέστε μισή κουταλιά χυμό λεμονιού για να φτιάξετε μια πάστα. Εφαρμόστε το μείγμα στις φτέρνες και καλύψτε τα με ένα ζεστό πανί. Αφήστε να δράσει για 10 λεπτά, και περάστε τα πόδια σας με μια ελαφρόπετρα.

7. Αναδομεί τα κατεστραμμένα μαλλιά

Τα μαλλιά σας θα ωφεληθούν από την χρήση της ασπιρίνης. Για λαμπερά μαλλιά, διαλύστε μερικές ασπιρίνες σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και εφαρμόστε σε καθαρά μαλλιά. Αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε.

8. Αφαιρέστε λεκέδες από ιδρώτα από ρούχα

Η ασπιρίνη μπορεί να δώσει νέα ζωή στα ρούχα σας. Διαλύστε ένα χάπι σε ζεστό νερό για να αφαιρέσετε λεκέδες από ιδρώτα, και αφήστε το να μουλιάσει όλο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλύντε κανονικά τα ρούχα σας ως συνήθως και δείτε τα εκπληκτικά αποτελέσματα.

9. Αφαιρεί υπολείμματα σαπουνιού στη μπανιέρα

Αν δεν θέλετε τα υπολείμματα του σαπουνιού να καταστρέψουν την αισθητική του μπάνιου σας, θρυμματίστε 5 χάπια ασπιρίνης και προσθέστε τα στο υγρό καθαρίσματος. Ψεκάστε ολόκληρη την περιοχή, αφήστε να δράσει για μια ώρα, και στη συνέχεια αφαιρέστε εύκολα τη βρωμιά με ένα υγρό πανί.

10. Επιμηκύνει τη ζωή των λουλουδιών

loading...