Έγγραφο-«φωτιά»! Eντολή στα νοσοκομεία να προσέξουν περιστατικά που θα έπαιρναν δημοσιότητα

Οργή προκαλεί το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ότι τη στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κακοκαιρία «Ελπίδα», το επιτελικό κράτος ενδιαφερόταν μόνο για την επικοινωνιακή του εικόνα.

Ενώ σχεδόν 20 νοσοκομεία ήταν αποκλεισμένα από το χιόνι, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση σε αυτά ασθενών και γιατρών, το μόνο που ανησυχούσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ήταν μη τυχόν διασυρθούν στα κανάλια και τα ΜΜΕ!

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, δεν εφαρμόστηκε κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα οι γιατροί που εργάζονταν στην βάρδια τους, να κληθούν να παραμείνουν στα πόστα τους και να εργαστούν αδιάκοπα για ακόμα δύο ημέρες, ενώ την ίδια ώρα οι δρόμοι μπροστά στις εισόδους παρέμεναν απροσπέλαστοι για τους ασθενείς.

Κι ενώ τα νοσηλευτικά ιδρύματα αντιμετώπιζαν προβλήματα στη θέρμανση και στη σίτιση των ασθενών, οι διοικητές έλαβαν έγγραφο στο οποίο τους καλούσαν να είναι προσεκτικοί με τα θέματα που μπορεί να απασχολήσουν τη δημοσιότητα!

«Στο έγγραφο προς τους Διοικητές εφιστούν την προσοχή τους ότι σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων ή σε περιπτώσεις που ενδεχομένως μπορούν να απασχολήσουν τη δημοσιότητα (αυτό τους νοιάζει!!!) ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν άμεσα 24 ώρες το 24ωρο το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχει τον επιχειρησιακό συντονισμό» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Οι Μετεωρολόγοι έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για την κακοκαιρία. Παραμονές του χιονιά το Υπουργείο Υγείας, το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη δήλωναν ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Το βράδυ της Δευτέρας και έως την Τρίτη το μεσημέρι όταν ήταν αποκλεισμένα 20 μεγάλα Νοσοκομεία, γύρω και εντός των Λεωφόρων Μεσογείου, Κηφισίας και στα Βόρεια προάστια, οι δρόμοι μέσα και γύρω από τα Νοσοκομεία θύμιζαν χιονοδρομικά κέντρα, κανένα επιχειρησιακό σχέδιο δεν εφαρμόσθηκε. Το απόλυτο μπάχαλο.

Εντός των Νοσοκομείων κανείς δεν φρόντισε πριν το χιονιά να ρίξει αλάτι. Να εφαρμόσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το οποίο γίνεται η σχετική εκπαίδευση στο προσωπικό.

Απροσπέλαστα τα Νοσοκομεία για ασθενείς και έκτακτα περιστατικά. Το προσωπικό που δούλεψε Δευτέρα πρωί έμεινε πάνω από 4 σερί βάρδιες για να καλύψουν τα κενά λόγω αδυναμίας πρόσβασης των συναδέλφων.

Τα αυτοκίνητα στα πάρκιν των Νοσοκομείων σκεπασμένα από το χιόνι ακόμη και σήμερα. Δυσλειτουργίες των Νοσοκομείων με αδύνατη πρόσβαση, με προβλήματα στη θέρμανση, την σίτιση των ασθενών.

Και δεν έφθανε όλο αυτό η κυβέρνηση έδωσε δύο ημέρες παύση εργασίας για όλο το Δημόσιο πλην των Υγειονομικών Μονάδων. Όσοι συνάδελφοι δούλευαν 4 σερί βάρδιες δεν θα πληρωθούν ως αργία.

Όσοι δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τα Νοσοκομεία να εργασθούν χάνουν το ημερομίσθιο ή θα τους δοθεί χρωστούμενο ρεπό. Εν αντιθέσει με την Κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που Τρίτη και Τετάρτη είχαν κατεβασμένα τα ρολά του Υπουργείου Υγείας. Το επιτελικό κράτος!!!

Την Δευτέρα βράδυ στο επιχειρησιακό κέντρο του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ έγινε σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Υγείας και δήλωσαν ότι τα Νοσοκομεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.

Εκείνη την ώρα 20 Νοσοκομεία ήταν πλήρως αποκλεισμένα!!!

Δείτε έγγραφο του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχει την επιχειρησιακή ευθύνη μετά την κακοκαιρία 27/01/2022 προς τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων. Αμέσως μετά το φιάσκο του επιτελικού κράτους στην κακοκαιρία.

Στο έγγραφο προς τους Διοικητές εφιστούν την προσοχή τους ότι σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστάσεων και κρίσεων ή σε περιπτώσεις που ενδεχομένως μπορούν να απασχολήσουν τη δημοσιότητα (αυτό τους νοιάζει!!!) ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν άμεσα 24 ώρες το 24ωρο το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ που έχει τον επιχειρησιακό συντονισμό. Κατόπιν εορτής παραδέχονται ότι δεν υπήρχε κανένας συντονισμός στην κακοκαιρία.

Κατόπιν τούτων θα αναζητηθούν ευθύνες; Κινδύνεψαν ασθενείς με το μπάχαλο που επικράτησε.

Σας κοινοποιούμε το έγγραφο του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ».

loading...