”Eίμαστε στο χάραμα ενός πολιτισμού όπου η έγνοια αποφυγής του θανάτου θα οδηγήσει τους ανθρώπους να λησμονήσουν τη ζωή”

Γράφει ο Gustave Thibon Γάλλος Φιλόσοφος που είχε προταθεί 4 φορές για Νόμπελ Λογοτεχνίας: ”To να μην πεθάνεις είναι ένα πράγμα. Το να ζεις είναι ένα άλλο. Μπαίνουμε σ’ έναν αιώνα όπου ο άνθρωπος καλλιεργεί και πολλαπλασιάζει όλα τα μέσα για να μην πεθάνει ( ιατρική, κονφόρ-ανέσεις, ασφάλειες, διασκεδάσεις)-όλα αυτά που επιτρέπουν να παρατείνουμε ή να υποφέρουμε την ύπαρξη εντός του χρόνου, αλλά όχι να ζούμε.

Bλέπουμε την αυγή το αμφίβολο και μπάσταρδο χάραμα ενός πολιτισμού όπου η αποστειρωμένη έγνοια αποφυγής του θανάτου θα οδηγήσει τους ανθρώπους να λησμονήσουν τη ζωή” ..( από το βιβλίο του Notre regard qui manque à la lumière)

Σήμερα κονταροχτυπιούνται στον κόσμο 2 διαφορετικά κινήματα 2 αντίθετες οπτικές νοοτροπίες και αντιλήψεις φιλοσοφίες ζωής. Η μια έχει σύνθημα τη Ζωή και η άλλη την Ελευθερία ( Freedom).. Κάθε φορά που στην ιστορία αναμετρήθηκαν αυτές οι έννοιες νικήτρια βγήκε η Ελευθερία..

dimpenews.com

loading...