Μετά την Μακεδονία ετοιμάζεται το «διαζύγιο» με την Εκκλησία!

Σήμερα η «Καθημερινή» προαναγγέλλει το επόμενο ύπουλο σχέδιο του Τσίπρα για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας με συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός το επιδιώκει αυτό στο πλαίσιο της στρατηγικής «εξώθησης» της Ν.Δ. στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει ερείσματα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ.Τσίπρας θα αναπτύξει το πλαίσιο για τη συνταγματική αναθεώρηση, περιλαμβανομένου του διαχωρισμού τον επόμενο μήνα, παρότι ως νομικό κείμενο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου δεν παραγνωρίζει τον κίνδυνο αντιδράσεων από τους κόλπους της Εκκλησίας. Όμως εκτιμά πως θα αποδειχθούν ελεγχόμενες, όπως συνέβη και με τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Η συνταγματική αναθεώρηση, μαζί με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα είναι δύο από τα βασικά πεδία ανάδειξης διαχωριστικών γραμμών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στην πορεία προς τις ευρωεκλογές του 2019, που μπορεί να συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές.

Εξάλλου, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που προωθούσε το Υπουργείο Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών, καθώς το Σύνταγμά μας στο Άρθρο 13 αναφέρει πως «Η παιδεία […] έχει σκοπό […] την ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης» και στο Άρθρο 3 πως «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Η κοινωνική πλειοψηφία, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επιθυμεί τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Το μόνο που απομένει για να εκφραστεί η συγκεκριμένη πλειοψηφία είναι η πολιτική βούληση για την αναθεώρηση των συγκεκριμένων άρθρων, έτσι ώστε να προχωρήσει το κράτος χωρίς την επέμβαση της εκκλησίας στις υποθέσεις του και το αντίστροφο. Εξάλλου γιατί χρειάζεται το κράτος την εκκλησία και η εκκλησία το κράτος; Το μεν πρώτο αφορά μια εξουσιαστική σχέση του φυσικού κόσμου, η δεύτερη τη σχέση με τον Θεό στον πνευματικό κόσμο.

Γιατί το κράτος να μεριμνά για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης σε παιδιά του Δημοτικού που λόγω της νεαρής τους ηλικίας είναι αδύνατο να συλλάβουν την υπερβατική διάσταση της θρησκείας και ειδικότερα της χριστιανικής πίστης; Μπορεί να μεριμνήσει για την θρησκευτική παιδεία των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μέσα από μία θρησκειολογική και όχι χριστιανική διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών προσφέροντας ενδεχομένως και μάθημα επιλογής που θα αφορά τη χριστιανική πίστη μιας και η πλειοψηφία της κοινωνίας δηλώνει ορθόδοξη. Ο μαθητής ερχόμενος για πρώτη φορά σε επαφή με τις θρησκείες σε πιο ώριμη ηλικία σε σχέση με σήμερα ενδέχεται να κατανοήσει βαθύτερα το νόημά τους και τη σημασία τους στην ανθρώπινη κοσμοαντίληψη.

Ταυτόχρονα, η εκκλησία μπορεί να ανανεωθεί μέσα από μία τέτοια διαδικασία και να διεξάγει τον πνευματικό της αγώνα με μεγαλύτερο ζήλο και αποτελεσματικότητα. «Η βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου» αναφέρει ο Ιησούς στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, τη στιγμή που ο Πόντιος Πιλάτος τον ρωτά αν είναι βασιλιάς. Παίρνοντας ως παράδειγμα αυτή τη ρήση η εκκλησία μπορεί να αναπτύξει τη διδασκαλία της στους κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής και να προσελκύσει περισσότερα παιδιά χριστιανών που απαρνούνται το κατηχητικό σχολείο, θεωρώντας το μια επανάληψη της σχολικής διδασκαλίας των θρησκευτικών τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Έχει την ευκαιρία να ανανεώσει την πίστη των ανθρώπων σε μία κοινωνία διακινδύνευσης και να απαντήσει στις μεταφυσικές τους ανησυχίες μακριά από την «ασφάλεια» και την επανάπαυση που μοιραία επέρχονται από την αλληλεπίδραση με κεντρικούς και αποκεντρωμένους θεσμούς.

Ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας μπορεί να ανανεώσει και τις δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά οι θεσμοί του κράτους θα εκσυγχρονιστούν στα πλαίσια του 21ου αιώνα και η εκπαίδευση θα εστιάσει σε κοσμικά ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή μας. Σε έναν κόσμο που «βασιλεύει» η ανισότητα και η αδικία, η λύση προέρχεται μόνο από την κοινωνική και πολιτική δράση. Από την άλλη πλευρά, η εκκλησία μπορεί να εμπνεύσει πνευματικά, να δώσει θάρρος στους πιστούς της να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα στον κόσμο της φθοράς και την αδικίας με ανταμοιβή την πραότητα και την ψυχική ηρεμία.

Κράτος και εκκλησία βάδισαν μαζί για αιώνες. Στη δεύτερη δεκαετία του 21ο αιώνα η κοινωνία δείχνει να επιθυμεί τη χωριστή τους πορεία. Μια νέα πορεία που μπορεί να ανανεώσει και τις δύο πλευρές. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο εναγκαλισμός της μιας πλευράς με την άλλη δεν συμβάλλει ούτε στη βελτίωση του κράτους και των λειτουργιών του, ούτε στην ποιοτική αναβάθμιση του πνευματικού αγώνα που επιθυμεί να διεξάγει η ελληνορθόδοξη χριστιανική εκκλησία.

loading...

21 thoughts on “Μετά την Μακεδονία ετοιμάζεται το «διαζύγιο» με την Εκκλησία!

  1. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ..!..ΤΟ ΑΤΥΠΟ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ…ΑΜΒΩΝΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΩΡΑ.

  2. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
    Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΕΛ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ

  3. καλα παιχτον λιγο ακομα και θα ψηφισει ο φουφουτος να γινει

  4. ΠΟΙΟ..ΔΙΑΖΥΓΙΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ.

    Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ, ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ, ΔΙΚΗΝ ΚΟΤΑΣ, ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΧΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

    ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΠΡΑΓΜΑ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ..) ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

    "ΠΑΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΛΗΝ, ΞΟΥΡΑΦΕΙΣΘΗΤΩ!" (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΗΜΕΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΞΥΡΙΣΘΕΙ…

  5. Ολα τα εχουμε λυσει ο διαχωρισμος κρατους-εκκλησιας ….μας μαρανε.
    Επειδη ηρθε τωρα ο τσιπρας ο αθεος θα πρεπει ολοι οι ελληνες να γινουν αθεοι.
    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ…ΠΕΤΡΕΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ..ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑ…ΛΟ
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΦΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ.

  6. ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΤΡΩΩΕΙ Ο ΠΙΣΙΝΟΣ ΣΟΥ;

  7. ΟΙ……ΑΘΕΟΙ……ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ…….ΘΩΔΟΡΑΚΗΣ…….ΣΚΗΝΙΚΑ…….ΣΥΡΙΖΑ

  8. ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

    θΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ:(ΠΡ.Ο.ΒΑ.ΤΑ.) ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΡΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΓΜΕΝΩΝ

  9. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ….ΕΔΩ ::https://www.facebook.com/nargyrou/posts/10154313619756074
    Νίκος Αργυρού
    Πηγή

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΔΩ ::https://attikanea.blogspot.com/2018/06/blog-post_344.html

    ……………………………………………………….
    .

    Artemis Sorras
    ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΓΓΕΛΟΚΡΟΥΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΣΟΝΩΝ …. ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ….
    ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !!!.
    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΖΩΑΑΑ ΑΝΟΗΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ??
    [ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ….ΜΕΣΗ ….ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ]
    ΕΣΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ???
    ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ! ΝΟΗΣΗ !
    ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΤ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ
    ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ [ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ]
    ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
    ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΣΟΦΟΥΣ ΟΛΑ
    ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕΣ
    ΧΑΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ
    ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΥ
    ΣΕ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑΑΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΝΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΟΥ
    ΣΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ …. ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΣ !!!
    ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΣΟΥ ??
    ΤΑ ΠΡΟΔΟΣΕΣ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΕΣ ΥΛIΣΤΙΚΕΣ
    ΠΡΟΣΒΑΛΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ
    ΠΕΤΑΞΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ !!
    ΒΕΒΗΛΩΣΕΣ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ
    ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΟ ΑΡΡΗΤΟ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ ΦΩΣ
    ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ !!!
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ??
    [ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΤΟΝ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΑΡΑ ΙΣΟΙ !! ΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΜΟΝΑΔΑ !! ]
    ΝΑ ΣΕ ΠΑΝΕ ΠΟΥ ????
    ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΠOΙΟ ΕΙΔΟΣ ???
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ???
    ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΣΠΟΡΑ ΘΕΩΝ ΟΜΟΜΗΤΡΙΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΣΟΥ ΕΙΔΟΣ ΟΜΟΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΟΥ
    [ ΕΠΕΤΡΕΨΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΣΤΑ ΖΩΑΑ ΝΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ DNA ΘΕΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥ ?????
    ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΖΩΑΑΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΘΕΟΥΣ !!
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΣΟΥ ????
    ΤΑ ΖΩΑΑΑ??? ΤΑ ΜΙΑΡΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ??? ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ??
    ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ??
    ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ???
    ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΤΕΙ ???
    ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ????
    ΘΑ ΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΕΕΕ ????? ]
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ Η ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΔΟΛΙΟΤΗΤΕΣ ΨΕΥΔΗ
    [ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΑ ΖΩΑΑΑ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ
    ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΓΗΙΝΟ ΧΑΖΑ ΖΩΑΑΑΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ]
    ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ
    ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΕΡΑ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΕΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ
    ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ !!
    ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ….ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ …
    ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ …
    Η ΥΠΟΜΟΝΗ – ΑΝΟΧΗ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ …

  10. ΣΩΡΡΑΣ Ο ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΑΤΑΝΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΙΡΕΣΗ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ

  11. Εκείνο στο οποίο κατέχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία, είναι η χρήση του λατρευτικού χώρου για πολιτικούς λόγους.

    Ξεκίνησε από τον μακαριστό Παρασκευαϊδη
    και συνεχίζεται από τον Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Αιγίου, Πατρών, αλλά και άλλους αγίους.
    Έγινε πλέον μόδα. Ακόμα και απλοί παπάδες πολιτικολογούν.

    Διατυπώνονται θέσεις ακόμα και επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής.
    Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την χώρα μας.

    Την πολιτική χαράσσει η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση, η οποία ελέγχεται από τα άλλα κόμματα στην βουλή και λογοδοτεί στον λαό, ο οποίος την κρίνει στις εκλογές.

    Ο μητροπολίτης εκλέγεται από τους συναδέλφους του, είναι ισόβιος και δεν λογοδοτεί σε κανένα.

    Βέβαια κάτι πρέπει να κάνουν και αυτοί.
    Κάθε μήνα εισπράττουν παχυλό μισθό του δημοσίου.
    Οικογένεια, παιδιά να μεγαλώσουν, σπουδάσουν, αποκαταστήσουν, δεν έχουν.
    Το άγχος της ανεργίας δεν θα το γνωρίσουν.
    Στην ουρά του ΙΚΑ, στην τάση λεωφορείου δεν θα καθήσουν.
    Ανεξέλεγτα διαχειρίζονται την εκκλησιαστική περιουσία, παγκάρια, εράνους, "φιλόπτωχα" ταμεία.
    Φορολογικά και άλλα προνόμια, λιμουζίνες έχουν.
    Δόξα τον Θεό!

    Πώς θα αντιδρούσαν οι κληρικοί εάν οι πολιτικοί ησχολούντο και νομοθετούσαν επί θεμάτων πίστεως;

    Είναι θέμα σεβασμού ο ιερός χώρος λατρείας να μείνει μακριά από την πολιτική. Είναι ύβρις προς τον Θεό η πολιτικολογία εντός των ναών. Στις εκκλησίες προσέρχονται πιστοί απ όλα τα κόμματα.

    Άλλωστε η χρήση του ναού για πολιτικούς λόγους είναι και ποινικά κολάσιμη και οι πολιτικολογούντες ρασοφόροι διαπράττουν ποινικό αδίκημα.

    Αρθρο 200 Π.Κ. παρ.1
    " Όποιος κακόβουλα προσπαθεί να εμποδίσει ή με πρόθεση διαταράσσει μιαν ανεκτή κατά το πολίτευμα θρησκευτική συνάθροιση για λατρεία ή τελετή, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών."

    Οι παρευρισκόμενοι πιστοί μπορούν να διακόψουν τον πολιτικολογούντα.
    Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί
    μπορούν να τον καταγείλουν στον εισαγγελέα, υποβάλλοντας και μήνυση γιά διατάραξη θρησκευτικής τελετής.

  12. Ανατριχιαστικό κείμενο-υβρεολόγιο του Εωσφόρου

    Ο κατήγορος των αδερφών ημών, ημέρας & νυκτός, που εβλήθη στην Γη, αποκαλύπτεται. Οι οπαδοί του Artemi Sorra αναγγέλουν το χάραγμα.

    Ότι και να γράψεις γι αυτό το στημένο υποκείμενο, λίγο θα είναι.
    Δεν φταίει όμως αυτός…
    Φταίνε τα λοβοτομημένα τσόκαρα που τον ακολουθούν ως … σωτήρα.

    Και μετά, αναρωτιώμαστε γιατί περνά τέτοια τραγωδία η Πατρίδα μας…

    Καλλιόπη Σουφλή

    Με ένα ανατριχιαστικό κείμενο-στοχευμένο υβρεολόγιο, κατά του γένους των ανθρώπων, το οποίο φέρεται ότι το έγραψε ο Artemis Sorras, επιτίθεται ο διάβολος κατά των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας το βαρύτερο όπλο του, προσπαθώντας να τους απελπίσει .

    Το κείμενο αυτό το οποίο θα παραθέσω, γραμμένο με κεφαλαία, ανορθόγραφο ως συνήθως, κυκλοφορούν οπαδοί του Artemi Sorra & ανεξάρτητα από το ποιός το έγραψε, ο πραγματικός του συντάκτης είναι ο ίδιος ο Αρχάγγελος της αποστασίας ο διάβολος..

    Και αυτό γιατί περιλαμβάνει στοχευμένες ύβρεις κατά των ανθρώπων, αναφερόμενο ευθέως σε Βιβλικά γεγονότα, όπως αυτά μας έχουν παρατεθεί..

    Αναφέρεται στην Γέννεση & την παρακοή των πρωτοπλάστων, την προσβολή προς τον Θεό.

    Αναφέρεται στον Υψιστο στον πληθυντικό, γνωρίζοντας ότι τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδας είναι τρία, όπως ακριβώς ο ίδιος ο Θεός, απευθυνόμενος στον Αδάμ, μετά την παρακοή, αναφερόμενος στον εαυτό Του σε πρώτο πρόσωπο, μιλάει στον πληθυντικό με την φράση: «Κοιτάξτε τον Αδάμ, έγινε σαν ένας από εμάς…»
    Αναφέρεται στους Προφήτες & Αγίους τους οποίους έστειλε ο Θεός ως απεσταλμένους στους ανθρώπους, στην κατ΄εικόνα & ομοίωση πλάση τους, την οποία πρόσβαλαν με τα έργα τους, & στον σκοπό που είναι η ανάδειξη των ανθρώπων στην κορωνίδα της Δημιουργίας & την Θέωση.
    Κατηγορεί τους ανθρώπους ευθέως, ότι αυτά τα πέταξαν & τα απέρριψαν, ενώ έχουν την τέχνη της Λογικής, & με χυδαίες εκφράσεις προσπαθεί να ακυρώσει την θυσία του Υιού του Θεού επάνω στον Σταυρό, όπου τα όργανα του διαβόλου θανάτωσαν έναν Αθώο, & την εξαγορά & απελευθέρωση των ανθρώπων με το Αίμα & το Σώμα του Χριστού, από τα δεσμά της αμαρτίας, του Αδη & του θανάτου.
    Επιχειρεί να ανατάξει την σκύλευση του Αδη που του προκάλεσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός με τον θάνατό του & την Ανάστασή του, βρυχόμενος ότι όλα όσα του ανήκουν & του τα πήραν, θα τα διεκδικήσει & θα τα πάρει πίσω.
    Ψεύδεται λέγοντας, ότι αυτοί, ( οι θεοί) δεν μας θέλουν καθώς μπορούν να φτιάξουν καινούργιους ανθρώπους από την αρχή ή την μέση, ομολογώντας πως ότι θέλουν κάνουν & παρομοιάζει τους αποστατημένους ανθρώπους, σαν διαλυμένα αυτοκίνητα που κανείς δεν θέλει να επισκευάσει., αφού πρώτα φρόντισε να διαλύσει με την πλάνη του & τα ψεύδη του τους ανθρώπους.
    Παίζει το τελευταίο του χαρτί ο διάβολος, γνωρίζοντας ότι ο καιρός του είναι λίγος, αφού όπως έχω ξαναπεί, είναι ο πιστότερος από όλους μας, αφού γνωρίζει από πρώτο χέρι. τα συμβαίνοντα & γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί.
    Προσπαθεί να πάρει μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερους στην καταστροφή η οποία τον περιμένει πολύ σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα.
    Και αν είχα μια μικρή αμφιβολία, για τους εσχάτους καιρούς που διανύουμε, μετά από το κείμενο αυτό, με το οποίο αποκαλύπτεται απροκάλυπτα ο ίδιος ο Αρχάγγελος του σκότους, ο Αρχαίος όφης, δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία.
    Προσπαθεί να επαναλάβει την ιστορία του Παραδείσου με τους Πρωτόπλαστους, την οποία του ακύρωσε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, καλώντας όλους εμάς, όσο άθλιοι & αν είμαστε, να γίνουμε κατά χάριν αθάνατοι Υιοί Θεού, αδερφοί του Πρωτότοκου Ιησού.

    Αυτό θέλει να αποτρέψει & να καταστρέψει όσους μπορεί περισσότερους.. Αυτός γνωρίζει ότι είμαστε αθάνατοι, ενώ σε εμάς σπέρνει την αμφιβολία. Αλλωστε για τις αθάνατες ψυχές μας νοιάζεται & όχι για εφήμερα κουφάρια-σώματα, όπως τα κατάντησε, τα οποία & αυτά θα Αναστηθούν & τα οποία θέλει να χαράξει.

  13. ΑΡΤΕΜΗ ΣΟΦΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ,ΘΕΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ.

  14. Ανατριχιαστικό κείμενο-υβρεολόγιο του Εωσφόρου

    Ο κατήγορος των αδερφών ημών, ημέρας & νυκτός, που εβλήθη στην Γη, αποκαλύπτεται. Οι οπαδοί του Artemi Sorra αναγγέλουν το χάραγμα.

    Ότι και να γράψεις γι αυτό το στημένο υποκείμενο, λίγο θα είναι.
    Δεν φταίει όμως αυτός…
    Φταίνε τα λοβοτομημένα τσόκαρα που τον ακολουθούν ως … σωτήρα.

    Και μετά, αναρωτιώμαστε γιατί περνά τέτοια τραγωδία η Πατρίδα μας…

    Καλλιόπη Σουφλή

    Με ένα ανατριχιαστικό κείμενο-στοχευμένο υβρεολόγιο, κατά του γένους των ανθρώπων, το οποίο φέρεται ότι το έγραψε ο Artemis Sorras, επιτίθεται ο διάβολος κατά των ανθρώπων, χρησιμοποιώντας το βαρύτερο όπλο του, προσπαθώντας να τους απελπίσει .

    Το κείμενο αυτό το οποίο θα παραθέσω, γραμμένο με κεφαλαία, ανορθόγραφο ως συνήθως, κυκλοφορούν οπαδοί του Artemi Sorra & ανεξάρτητα από το ποιός το έγραψε, ο πραγματικός του συντάκτης είναι ο ίδιος ο Αρχάγγελος της αποστασίας ο διάβολος..

    Και αυτό γιατί περιλαμβάνει στοχευμένες ύβρεις κατά των ανθρώπων, αναφερόμενο ευθέως σε Βιβλικά γεγονότα, όπως αυτά μας έχουν παρατεθεί..

    Αναφέρεται στην Γέννεση & την παρακοή των πρωτοπλάστων, την προσβολή προς τον Θεό.

    Αναφέρεται στον Υψιστο στον πληθυντικό, γνωρίζοντας ότι τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδας είναι τρία, όπως ακριβώς ο ίδιος ο Θεός, απευθυνόμενος στον Αδάμ, μετά την παρακοή, αναφερόμενος στον εαυτό Του σε πρώτο πρόσωπο, μιλάει στον πληθυντικό με την φράση: «Κοιτάξτε τον Αδάμ, έγινε σαν ένας από εμάς…»
    Αναφέρεται στους Προφήτες & Αγίους τους οποίους έστειλε ο Θεός ως απεσταλμένους στους ανθρώπους, στην κατ΄εικόνα & ομοίωση πλάση τους, την οποία πρόσβαλαν με τα έργα τους, & στον σκοπό που είναι η ανάδειξη των ανθρώπων στην κορωνίδα της Δημιουργίας & την Θέωση.
    Κατηγορεί τους ανθρώπους ευθέως, ότι αυτά τα πέταξαν & τα απέρριψαν, ενώ έχουν την τέχνη της Λογικής, & με χυδαίες εκφράσεις προσπαθεί να ακυρώσει την θυσία του Υιού του Θεού επάνω στον Σταυρό, όπου τα όργανα του διαβόλου θανάτωσαν έναν Αθώο, & την εξαγορά & απελευθέρωση των ανθρώπων με το Αίμα & το Σώμα του Χριστού, από τα δεσμά της αμαρτίας, του Αδη & του θανάτου.
    Επιχειρεί να ανατάξει την σκύλευση του Αδη που του προκάλεσε ο Κύριος Ιησούς Χριστός με τον θάνατό του & την Ανάστασή του, βρυχόμενος ότι όλα όσα του ανήκουν & του τα πήραν, θα τα διεκδικήσει & θα τα πάρει πίσω.

  15. Ψεύδεται λέγοντας, ότι αυτοί, ( οι θεοί) δεν μας θέλουν καθώς μπορούν να φτιάξουν καινούργιους ανθρώπους από την αρχή ή την μέση, ομολογώντας πως ότι θέλουν κάνουν & παρομοιάζει τους αποστατημένους ανθρώπους, σαν διαλυμένα αυτοκίνητα που κανείς δεν θέλει να επισκευάσει., αφού πρώτα φρόντισε να διαλύσει με την πλάνη του & τα ψεύδη του τους ανθρώπους.
    Παίζει το τελευταίο του χαρτί ο διάβολος, γνωρίζοντας ότι ο καιρός του είναι λίγος, αφού όπως έχω ξαναπεί, είναι ο πιστότερος από όλους μας, αφού γνωρίζει από πρώτο χέρι. τα συμβαίνοντα & γνωρίζει πολύ καλά τι πρόκειται να συμβεί.
    Προσπαθεί να πάρει μαζί του όσο το δυνατόν περισσότερους στην καταστροφή η οποία τον περιμένει πολύ σύντομα όπως δείχνουν τα πράγματα.
    Και αν είχα μια μικρή αμφιβολία, για τους εσχάτους καιρούς που διανύουμε, μετά από το κείμενο αυτό, με το οποίο αποκαλύπτεται απροκάλυπτα ο ίδιος ο Αρχάγγελος του σκότους, ο Αρχαίος όφης, δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία.
    Προσπαθεί να επαναλάβει την ιστορία του Παραδείσου με τους Πρωτόπλαστους, την οποία του ακύρωσε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, καλώντας όλους εμάς, όσο άθλιοι & αν είμαστε, να γίνουμε κατά χάριν αθάνατοι Υιοί Θεού, αδερφοί του Πρωτότοκου Ιησού.

    Αυτό θέλει να αποτρέψει & να καταστρέψει όσους μπορεί περισσότερους.. Αυτός γνωρίζει ότι είμαστε αθάνατοι, ενώ σε εμάς σπέρνει την αμφιβολία. Αλλωστε για τις αθάνατες ψυχές μας νοιάζεται & όχι για εφήμερα κουφάρια-σώματα, όπως τα κατάντησε, τα οποία & αυτά θα Αναστηθούν & τα οποία θέλει να χαράξει.

    Οι οπαδοί του Artemi Sorra σε βλακώδεις αναρτήσεις τους, αναγγέλουν το χάραγμα.

    Η επιλογή είναι αποκλειστική ενός εκάστου από εμάς.

    Μετάνοια, Ταπείνωση, Έλεος, Αγάπη, Δικαιοσύνη, είναι τα όπλα μας. Οι πάντες είναι δεκτοί, όσο άθλιοι & αν έγιναν.

    Παραθέτω το ανατριχιαστικό κείμενο:

    Ιάκωβος Τίγκας

  16. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ
    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ
    Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ

    ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ

  17. ………………………………………………..

    ARTEMIS SORRAS

    ΣΑΡΑΚΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΑΡΑΚΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ
    ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ
    ΣΑΡΑΚΗΒΩΒ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΤΟΥ
    ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 322 ΤΟΝ ΙΟΥΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
    ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΕ
    ΜΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΟΥΣ
    ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

    …………………………………………………

  18. ………………………………………………..

    ARTEMIS SORRAS

    ΣΑΡΑΚΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΣΑΡΑΚΩΣΤΗ ΕΙΝΑΙ
    ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ
    ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΑΣ ΤΟΥ
    ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 322 ΤΟΝ ΙΟΥΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ
    ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΡΕ
    ΜΙΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕ
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΟΥΣ
    ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΑΜΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

    …………………………………………………

  19. χαραγμα; μιλαει ο διαολος για χαραγμα;

  20. Nα σέβεσαι το μαύρο άγγελο.
    Είναι το επόμενο βιβλίο που θα αντικαταστήσει την ιουδαϊκή μυθολογία.
    Το Ελληνικό σύνταγμα θα έχει ως αρχή:"Εις το όνομα των δυνάμεων του σκότους και των απεσταλμένων επί της γής".

  21. ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ,ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
    ΥΠΑΓΕ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ,ΣΤΟ ΠΥΡ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΟ ΣΑΤΑΝΑ

    ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ

Comments are closed.