Αγανακτισμένος μανάβης απο τις κλοπές, χειροδίκησε σε Ρομά-Τον ξάπλωσε καταμεσής του δρόμου

 

Ομάδα επτά – οκτώ Ρομά πήραν σακούλες κι άρχισαν να γεμίζουν από πάγκους οπωρολαχανικά πριν επιχειρήσουν να τραπούν σε φυγή

Θερμό… επεισόδιο χθες, περίπου στις 12 το μεσημέρι, στο «Φαρδύ» στη Ν. Ιωνία, στο ύψος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας. Αγανακτισμένος μανάβης κυνήγησε Ρομά, τον οποίο «ξάπλωσε» με γροθιά καταμεσής του δρόμου και τον ανάγκασε να φύγει τρέχοντας από την περιοχή.

Είχε προηγηθεί απόπειρα κλοπής στο οπωροπωλείο που διατηρεί από ομάδα επτά – οκτώ ατόμων, που εκμεταλλευόμενοι την κίνηση στο κατάστημα, γέμιζαν σακούλες με οπωρολαχανικά τα οποία επιχείρησαν να φορτώσουν σε αυτοκίνητα και να φύγουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα Ρομά κάνει… καταδρομική στο συγκεκριμένο κατάστημα. «Μας έχουν κατακλέψει», λέει ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τον οποίο, θύματα κλοπών πέφτουν κατά καιρούς και άλλες επιχειρήσεις επί της Λεωφόρου Ειρήνης.

Όπως περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, η ομάδα των Ρομά εμφανίστηκε σε ώρα αιχμής κι ενώ στο κατάστημα πελάτες έκαναν τις αγορές τους.

«Ηταν δύο άντρες με ΙΧ και πέντε – έξι γυναίκες. Σταμάτησαν, πήραν σακούλες και άρχισαν να φορτώνουν από τους πάγκους. Όταν κάποιος ψωνίζει δεν βάζει στην ίδια σακούλα διαφορετικά προϊόντα, για να μπορέσει να τα ζυγίσει. Εκείνοι φόρτωναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους χωρίς να τους νοιάζει. Παρακολουθούσα τις κινήσεις τους», λέει.

Όταν μία από τις γυναίκες επιχείρησε να απομακρυνθεί βάζοντας τις σακούλες με τα προϊόντα στο αυτοκίνητο που περίμενε μπροστά, την πλησίασε και της ζήτησε να πληρώσει. «Μία έφυγε προς τα κάτω και άλλη μία άρχισε να τρέχει από την αντίθετη κατεύθυνση», αναφέρει.

Ο ίδιος διαπληκτίστηκε με έναν από τους δύο άνδρες Ρομά. Τον έσπρωξε και ο δεύτερος έπεσε πάνω στα τελάρα με τα οπωρολαχανικά, τα οποία σκόρπισαν στο οδόστρωμα.

Ο φερόμενος ως δράστης άρχισε να τρέχει προς την κατεύθυνση της Ευαγγελίστριας. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τον κυνήγησε, τον έπιασε και του έριξε γροθιά στο σαγόνι. «Μας έχετε κατακλέψει. Να μην ξαναπατήσετε το πόδι σας εδώ», του είπε σε έντονο ύφος. Ο δράστης σηκώθηκε και τράπηκε σε φυγή μαζί με δύο ακόμη γυναίκες.

Καταδρομικές… σχεδόν καθημερινά

Ιδιοκτήτες των γύρω καταστημάτων αλλά και κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο και παρακολουθούσε το επεισόδιο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οπωροπωλείου, δεν είναι η πρώτη φορά που το μαγαζί του γίνεται στόχος. «Σχεδόν κάθε μέρα, 30 χρόνια, κλέβουν κάτι. Και η αστυνομία λέει ότι δεν μπορεί να παρέμβει αυτεπάγγελτα. Πρέπει να υποβάλλω μήνυση. Μήνυση είχε υποβάλλει και ένας ακόμη καταστηματάρχης, η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή και κυκλοφορούν ελεύθεροι», λέει αγανακτισμένος.

«Όποιο μαγαζί έχει κόσμο γίνεται στόχος»

Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων διαμαρτύρονται ότι και οι ίδιοι έχουν πέσει κατά καιρούς θύματα κλοπών σε… καταδρομικές Ρομά. «Οποιο μαγαζί έχει εμπόρευμα πάνω στον δρόμο και έχει πελατεία, γίνεται στόχος», αναφέρουν και ζητούν αστυνόμευση και μέτρα για την πάταξη του φαινομένου.

loading...