Ασπίδα Μαξίμου στον (επίορκο) βουλευτή!

«Σιγή ασυρμάτου» Μητσοτάκη για τον Χειμάρα, ο οποίος ως ιδιοκτήτης εταιρίας έλαβε από φορείς του Δημοσίου ποσό άνω των 400.000 ευρώ, παρά το ασυμβίβαστο

Ασπίδα προστασίας στον βουλευτή Φθιώτιδα Θέμη Χειμάρα υψώνει η κυβέρνηση, καθώς τέσσερις ημέρες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, στο οποίο είναι πρωταγωνιστής, συμπεριφέρεται σαν να μην έγινε τίποτα, θέλοντας να τον καλύψει, ενώ βαριά εκτεθειμένη είναι και η (διακοσμητική) Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής.

Οπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Documento» την Παρασκευή, ο Θ. Χειμάρας είναι ιδιοκτήτης εταιρίας, η οποία από το 2019, που ανέλαβε την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, παρότι έχει σύμφωνα από το Σύνταγμα ασυμβίβαστο ως βουλευτής, έχει υπογράψει πάνω από 270 συμβάσεις άνω των 400.000 ευρώ με δήμους και δημόσιους φορείς της εκλογικής του περιφέρειας! Οι συμβάσεις αυτές αφορούν εργασίες όπως προμήθειες φωτοτυπικού υλικού, γραφικής ύλης, ημερολογίων και βιβλιοδετήσεων και του απέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

To σκάνδαλο αυτό έρχεται ως συνέχεια εκείνου με τον βουλευτή Γρενεβών Ανδρέα Πάτση και τα «κόκκινα» δάνεια των 64.000.000 ευρώ που αγόρασε αντί 4.000.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση πριν από δύο μήνες είχε βρεθεί πάλι πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη μετά την ηχηρή αποκάλυψη για τον «γαλάζιο» βουλευτή Κώστα Μαραβέγια, που παραλίγο να πάρει 4.200.000 ευρώ (!) από τον αναπτυξιακό νόμο.

Με τη συμπεριφορά της η κυβέρνηση απέναντι στον Θέμη Χειμάρα φέρεται ότι αποδέχεται ουσιαστικά τις εξωφρενικές και πέρα από κάθε λογική εξηγήσεις του βουλευτή της, ο οποίος, απαντώντας στην εφημερίδα, επέρριψε την ευθύνη της υπογραφής των παράνομων συμβάσεων στους συνεργάτες του!

Υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών

Στην πραγματικότητα και μόνο η δήλωσή του θα μπορούσε να αποτελεί λόγος διαγραφής του, αφού όχι μόνο ρίχνει τις ευθύνες στους συνεργάτες του, αλλά ομολογεί επί της ουσίας πως αν και βουλευτής αγνοεί το Σύνταγμα και το νόμο -λες και τα βουλευτικά του καθήκοντα είναι γι’ αυτόν κάποιο πάρεργο-, ενώ υποτιμά και τη νοημοσύνη των πολιτών.

«Οταν εξελέγην βουλευτής, το 2019, δεν γνώριζα πως θα πρέπει να αλλάξω κάτι σε σχέση με την επιχείρησή μου. Επέλεξα να συνεχίζω στον δρόμο της ορθόδοξης επιχειρηματικότητας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη δήλωσή του και τόνισε: «Γεγονός είναι ότι η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επί μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων με απομάκρυναν από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρησή μου να εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους ΟΤΑ. Δηλώνω, δε, ότι θα προβώ άμεσα σε ενέργειες για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου».

https://www.newsbreak.gr/

loading...