Επιστολή ΑΚΚΕΛ σε ΥΠΕΣ Βορίδη για καθαίρεση και αφαίρεση ελληνικής ιθαγένειας του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη έστειλε το ΑΚΚΕΛ ζητώντας την καθαίρεση του δημάρχυ Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν και την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω των ακρότατα ολοκληρωτικών ενεργειών του κατά στελεχών-συμβούλων του Δήμου, που αποδεικνύουν την υποτέλειά του στο τουρκικό καθεστώς.

———————— Το κείμενο της επιστολής ————————

Κύριε Υπουργέ,

Οι ακρότατου ολοκληρωτισμού και τουρκικής υποτέλειας ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, με τις οποίες εξοργίστηκε όλος ο ελληνικός λαός, δεν επιτρέπεται να περάσουν χωρίς επιπτώσεις για τον ίδιο. Αφ’ ενός η αλαζονεία και αυθαιρεσία του πλήττει τις λειτουργίες του Δήμου Ιάσμου και αφ’ ετέρου αποτελούν ξεκάθαρη επιβολή του τουρκικού ερντογανικού συστήματος εξουσίας εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι ενέργειές του κατά Ελλήνων στελεχών του Δήμου-Συμβούλων, με την δικαιολογία ότι ανήκουν στο δίκτυο του Γκιουλέν, αποτελούν ποινές εναντίον τους από το τουρκικό καθεστώς, για κάτι που ΔΕΝ είναι ποινικά ή ηθικά κολάσιμο στην Ελλάδα.

Είναι ξεκάθαρη η εξωχώρια απόπειρα επιβολής, εντός της Θράκης, του τουρκικού συστήματος ασφαλείας στο πλαίσιο της οποίας ο δήμαρχος Μουμίν λειτουργεί ως ενταγμένο επιχειρησιακό στέλεχος.

Το ΑΚΚΕΛ ήταν το πρώτο κόμμα που καταδίκασε απερίφραστα τις ενέργειες του δημάρχου και ζήτησε την καθαίρεσή του όπως επίσης και την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας. Επαναλαμβάνουμε και με την παρούσα επιστολή ότι οι ενέργειες του δημάρχου Ιάσμου, όπως περιγράψαμε, αποτελούν ατιμωτικές ενέργειες τις οποίες ένας Έλληνας είναι αδύνατο να κάνει, συνεπώς ζητούμε την αναγνώριση της μη-ελληνικότητάς του με την επακόλουθη αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από αυτόν και την αποπομπή του από το αξίωμα του δημάρχου.

Με τιμή,

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6996840866, 6984581480

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6996840866, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.tiktok.com/@vakis_tsiompanidis

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

3/1/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...