Πολιτικός τυχοδιωκτισμός από Μητσοτάκη ενάντια στο Σύνταγμα – Ρύθμιση για Κασιδιάρη για να κόψει τις διαρροές στα δεξιά – Τι θα κάνουν τα κόμματα;

 

Αν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν τόσο ευαίσθητος με το θέμα της ακροδεξιάς, γιατί δεν έφερνε ρύθμιση από το 2019 και το κάνει τώρα, βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλο ρεύμα υπέρ Κασιδιάρη;

Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κατ’ επέκταση η Νέα Δημοκρατία φοβάται τις μεγάλες διαρροές προς τα δεξιά της και κυρίως προς το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του Ηλία Κασιδιάρη.

Γι’ αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών σε συνάρτηση με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποκλείσει την κάθοδο κόμματος που έχει στην ηγεσία της έχει πρόσωπο που προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή και έχει καταδικαστεί.

Ήδη ο κ. Γεραπετρίτης σε συνεννόηση και με άλλους συνταγματολόγους του ευρύτερου πολιτικού συστήματος, έχουν περιεργαστεί μία ρύθμιση – καλά μελετημένη, όπως λένε, για να μην μπορεί να εκπέσει των δικαστηρίων.

Την ρύθμιση αυτή, μυστικά, την έχει επικοινωνήσει με στελέχη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, από τα οποία ζητάνε την συναίνεσή τους όταν θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Ποια ρύθμιση θα υπερβεί το Σύνταγμα;;;

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως, να δούμε πως η ρύθμιση θα αποφύγει το ρητό και κατηγορηματικό γράμμα του Συντάγματος (άρθρο 51, εδάφιο 3) που λέει «O νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα».

Άρα βάσει και μόνο αυτού, αφού δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση Κασιδιάρη στο Εφετείο, μπορεί ακόμα και να θέσει και για βουλευτής.

Επίσης, ο νέος Ποινικός Κώδικας λέει για αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (εκλέγειν-εκλέγεσθαι) 5-15 έτη μόνο αν τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.

Απλή πλειοψηφία

Η νομοθετική ρύθμιση δεν χρειάζεται 200 ψήφους αλλά μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές με μία απλή πλειοψηφία. Δηλαδή αν ψηφίσουν οι βουλευτές της ΝΔ μόνο, ισχύει.

Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να ψηφιστεί από τα περισσότερα κόμματα στηριζόμενος σε μία δική του λογική ότι θα είναι υπόλογα τα κόμματα, αν «αφήσουν τον Κασιδιάρη να ξαναμπεί στη Βουλη».

Κοντά στο κλείσιμο της Βουλής η ρύθμιση

Ο χρόνος που θα κατατεθεί στην Βουλή η νομοθετική ρύθμιση θα είναι όσο πιο κοντά στο κλείσιμο της Βουλής και στην προκήρυξη των εκλογών (λέγεται έντονα ότι θα κλείσει 10 Μαρτίου), ώστε να μην προλάβει να αντιδράσει αποτελεσματικά ο άμεσα θιγόμενος Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακόμα, όμως και να αντιδράσει άμεσα, να κωλυσιεργήσουν «περίεργα» και έτσι να δικαιωθεί μετά τις εκλογές και αφού έχει οριστικοποιηθεί το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάμε τώρα στην ανάλυση:

Ερώτημα 1ο: Αν δεν είχε αυτή τη δυναμική, δεν θα απασχολούσε το κόμμα Κασιδιάρη – Το παράδειγμα της ΕΠΕΝ

Αν οι Έλληνες του Κασιδιάρη δεν είχαν τέτοια δυναμική, θα προωθούσε η κυβέρνηση μία τέτοια ρύθμιση;

Ξεκάθαρα όχι.

Βασικά είναι πρωτοφανές αυτό που πάει να γίνει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ΕΠΕΝ το εθνικό κόμμα που δημιούργησε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μέσα από τις φυλακές, δεν του απαγορεύτηκε ποτέ η κάθοδός του στις εκλογές.

Ούτε από τον Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν στην εξουσία, ούτε από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αργότερα.

Και είχε βγάλει ευρωβουλευτή στις ευρωεκλογές του 1984.

Ερώτημα 2ο: Ο καιροσκοπισμός Μητσοτάκη

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το εξής:

Αν ο Κ. Μητσοτάκης ήταν τόσο ευαίσθητος με το θέμα της ακροδεξιάς, γιατί δεν έφερνε ρύθμιση από το 2019 και το κάνει τώρα, βλέποντας ότι υπάρχει μεγάλο ρεύμα υπέρ του.

Είναι και ένα μεγάλο επιχείρημα που μπορούν να υποστηρίξουν τα κόμματα.

Δείχνει ξεκάθαρα ότι η επιλογή να βγάλει εκτός Βουλής τον Η. Κασιδιάρη τώρα, συνιστά ξεκάθαρο πολιτικό καιροσκοπισμό και είναι σίγουρο ότι δεν θα το έκανε π.χ για ένα ακροαριστερό κόμμα αφού δεν έχει το ίδιο εκλογικό κοινό…

Συμπέρασμα 1ο: Η απήχηση Κασιδιάρη αν μπει στη Βουλή θα πολλαπλασιαστεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται ότι η είσοδος Κασιδιάρη στη Βουλή θα βοηθήσει να ακουστεί ο λόγος του παντού.

Μέχρι τώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει μία πολύ καλή απήχηση, επικοινωνεί με το κοινό του μέσα από τηλεφωνικές συνεντεύξεις που δίνει από τη φυλακή και αναρτώνται στη σελίδα του στο youtube με χιλιάδες followers.

Ο όγκος των likes που παίρνει είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που παίρνουν οι σελίδες Μητσοτάκη + Τσίπρα μαζί.

Για φανταστείτε αν μπει στην Βουλή και αποκτήσει δικαίωμα προβολής των θέσεων του στα δημόσια ΜΜΕ ως κοινοβουλευτικό κόμμα, τι απήχηση θα έχει.

Συμπέρασμα 2ο: Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; – Θα παίξει το παιχνίδι Μητσοτάκη;

Είναι πολύ περίεργο τι θα πράξουν τα υπόλοιπα κόμματα. Βασικά ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι το δεύτερο κόμμα.

Από την μία ιδεολογικά είναι αντίθετος απέναντι στην Χρυσή Αυγή, τον Ηλία Κασιδιάρη και τους «Έλληνες» και εκ πρώτης φαίνεται φυσικό να συμφωνήσει σε μία τέτοια ρύθμιση.

Από την άλλη, όμως, η μη είσοδος Κασιδιάρη στην Βουλή, εξυπηρετεί τη ΝΔ. Η ΝΔ, αν μπουν οι «Έλληνες για την Πατρίδα» θα πρέπει να πιάσει μεγαλύτερο ποσοστό για την αυτοδυναμία, δηλαδή σε μία επτακομματική Βουλή.

Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα ψηφίσει ιδεολογικά ή θα ψηφίσει με το συμφέρον του.

Συμπέρασμα 3ο: Ο εν δυνάμει συνεργάτης του Μητσοτάκη, Βελόπουλος φοβάται Κασιδιάρη

Η αποτροπή εισόδου στη Βουλή των «Ελλήνων» συμφέρει την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι θα την στηρίξει. Πιστεύει ότι εάν δεν κατέλθει ο Η.Κασιδιάρης στις εκλογές, η δεξαμενή αυτή θα ψηφίσει την Ελληνική Λύση.

Ο Κ.Βελόπουλος, όσο και αν «χτυπιέται» ότι είναι αντίθετος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι ένας από τους εν δυνάμει συνεργάτες της ΝΔ.

Το πως θα το δούμε μετά τις δεύτερες εκλογές.

Έχει στηρίξει πολλά νομοσχέδια της.

Κάνει light αντιπολίτευση.

Και στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών έριξε το φταίξιμο στον ΣΥΡΙΖΑ , στο ΠΑΣΟΚ σε όλους τους άλλους πλην του Κ. Μητσοτάκη. Δείτε απλά τις ομιλίες του στην Βουλή. Αν ο ίδιος συμπράξει με τον Μητσοτάκη γνωρίζει ότι θα έχει την τύχη του Καρατζαφέρη και του Καμμένου.

Αν, όμως, δεν υπάρχει πίσω ένα αντισυστημικό δεξιό κόμμα, τότε ίσως να τη γλιτώσει.

Συμπέρασμα 4ο- Το μακρύ χέρι του Μητσοτάκη-Σαμαρά, Ισίδωρος Ντογιάκος

Η εμπλοκή Ντογιάκου ως το μακρύ χέρι του Μητσοτάκη είναι εμφανής σε όλο το φάσμα της πολιτικής.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ο άνθρωπος του Α.Σαμαρά, που κίνησε την δίωξη της Χρυσής Αυγής με εντολή Σαμαρά, εξυπηρετεί τώρα τον Κ.Μητσοτάκη.

Μία με τις υποκλοπές απαγορεύοντας στην ανεξάρτητη Αρχή ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της για τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τώρα θα δούμε το ίδιο έργο με την υπόθεση Κασιδιάρη και τα δικαστήρια που είτε θα αργήσουν είτε δεν θα δικαιώσουν τον αρχηγό των Ελλήνων για τη πατρίδα.

Τι σας γράψαμε από 4/11/2022 για την εντυπωσιακή άνοδο Κασιδιάρη

Σας είχαμε γράψει παλαιότερα, από τις αρχές Νοεμβρίου 2022, (δείτε εδώ «Εκπλήξεις» στις εκλογές του 2023: Είσοδος Κασιδιάρη με ποσοστό 4%-5%, μικρή διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ενισχυμένος Βαρουφάκης (bankingnews.gr).

Η δυναμική του κόμματος Κασιδιάρη έχει βάση 4-5%, αλλά μπορεί να πάει και παραπάνω αν συνεργαστούν ΝΔ-Ελληνική Λύση ενώ και τα άλλα δεξιά κόμματα (Μπογδάνος, Τζήμερος –Κρανιδιώτης, Εμφιετζόγλου κ.α) θα βρεθούν στα αζήτητα και οι ψηφοφόροι τους θα στραφούν προς τους «Έλληνες για την Πατρίδα».

Αυτή τη δυναμική, την είδαν από νωρίς οι δημοσκόποι του Μαξίμου γι’ αυτό και ήθελαν να μαζέψουν από νωρίς την κατάσταση.

Η ΝΔ δεν είναι πια δεξιό κόμμα. Απορούμε εάν είναι καν κεντροδεξιό κόμμα.

Ο κεντρώος χαρακτήρας με ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι στοιχεία έχει κυριαρχήσει.

Ακόμα και για το θέμα του τέως Βασιλιά, έδειξαν πρωτοφανή δειλία.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

loading...