Ο Πρόεδρος εργαζομένων Alpha Bank ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό – Αλλιώς στο σπίτι με τηλεργασία

 

«Η τράπεζα εξετάζει τον τρόπο που μπορεί να παρέμβει», ανέφερε

ΟΣύλλογος του προσωπικού της Alpha Bank, με επιστολή του στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, ζητά από την τράπεζα να προτείνει τον πλήρη εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε αυτή και να προχωρήσει στην «απομόνωση» των αρνητών του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο κ. Τάσος Γκιάτης, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, για το αίτημα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα τόνισε: «Μέσω μιας επιστολής ζητάμε το αυτονόητο. Όπως έχει η πολιτεία, εργοδότης αστική ευθύνη, άλλο τόσο από τη νομοθεσία προκύπτει ότι ο εργαζόμενος έχει κι αυτός ευθύνη προς τους πελάτες και τους συναδέλφους του».

«Προτείνουμε τρία βήματα, κάτι που εφαρμόζεται από όλες τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Το πρώτο είναι να γίνει μια πρόσκληση από την τράπεζα για το ποιο λόγο πρέπει να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι, αν κάποιος είναι αρνητής του εμβολιασμού, σε αυτόν τον άνθρωπο μπορεί να δοθεί το δικαίωμα να απασχολείται με τηλεργασία για ένα διάστημα 6 μηνών, μέχρι ενδεχομένως να αλλάξει άποψη, αν δεν αλλάξει άποψη τότε έχει δικαίωμα η επιχείρηση να του στερήσει το μισθό του για όσο διάστημα προκαλεί βλάβη στος άλλους. Μιλάμε μόνο για τους αρνητές», διευκρίνισε.

«Η τράπεζα εξετάζει τον τρόπο που μπορεί να παρέμβει», ανέφερε κλείνοντας.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο:

loading...