Οι «5» ημέρες που θα κρίνουν αν θα πάμε στις κάλπες - Πώς συνδέονται το ιταλικό δημοψήφισμα, οι αυστριακές εκλογές και το ελληνικό χρέος

Το ιταλικό δημοψήφισμα και οι αυστριακές προεδρικές εκλογές την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και εν συνεχεία το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου στο οποίο θα κριθεί αν θα
αποφασιστεί να υπάρξει έστω μια σαφής αναφορά σε έναρξη συζητησεων μείωσης του ελληνικού χρέους, είναι οι καθοριστικές ημερομηνίες και τα κρίσιμα γεγονότα που θα καθορίσουν την πορεία της ΕΕ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο: Αν δεν υπάρξει έστω μια δήλωση για άμεση έναρξη συνομιλιών για το χρέος, η κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλείσει την αξιολόγηση. Αυτό είναι σχεδόν βέβαιο.

Μετά την "σφαλιάρα Τραμπ" που διάλυσε τον κυβερνητικό σχεδιασμό, καθώς μετέτρεψε το ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα σε Ελλάδα και Γερμανία από "κρίσιμο", σε "τουριστικό" (μεταξύ σοβαρού και αστείου, το μόνο βέβαιο είναι ότι έκανε καλό στον ελληνκό τουρισμό...).

Ετσι, η μείωση του χρέους έγινε μια πολύ δύσκολη υπόθεση χωρίς την υποστήριξη της Ουάσιγκτουν, πλέον η κυβέρνηση έφτασε να ποντάρει σε καταψήφιση της πρόταση του Μ.Ρέντσι στην Ιταλία και επικράτηση του "Οχι" στην πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος και εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες.

Κάποιοι ρεαλιστές στο Μαξίμου, δεν απεύχονται και τη νίκη του δεξιού υποψηφίου προέδρου Νόρμπερτ Χόφερ, έναντι του γερασμένου (72 ετών) Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, προέδρου των "πρασίνων".

Θεωρούν ότι το Βερολίνο δεν θα ρισκάρει εν συνεχεία εκλογές στην Ελλάδα, με ηρωική έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ, την δεύτερη αξιολόγηση να "καίει" τα χέρια του Κ.Μητσοτάκη από την πρώτη ημέρα και το παλιό αντιμνημονιακό μέτωπο πάλι "στα κάγκελα". Και ότι τελικά θα θα καμφθεί ο Β.Σόιμπλε.

Πόσο πιθανό είναι αυτό; "Κυριακή κοντογιορτή" που λέει και ο λαός. ΟΙ επόμενες πέντε ημέρες είναι κρίσιμες.

Ισως δεν θα υπάρξει "καταλληλότερη" συγκυρία για τον Α.Τσίπρα, προκειμένου να οδεύσει σε εκλογές, πραγματοποιοώντας μια θεαματική ηρωική έξοδο, καταγγέλλοντας το κουαρτέτο και αφήνοντας στον Κ.Μητσοτάκη να χειριστεί την δεύτερη αξιολόγηση, ναρκοθετώντας από την αρχή μια πιθανή κυβέρνηση ΝΔ και λοιπών...

Με μία κυβέρνηση στις ΗΠΑ που θα είναι ελάχιστα φιλική απέναντί του και σίγουρα δεν θα έχει καμία σχέση με τον αυτό που θα ακολουθούσε αν η Χ.Κλίντον είχε κερδίσει τις εκλογές (η Γ.Αγγελοπούλου είχε κάνει καλή δουλειά με το ίδρυμα Κλίντον στο οποίο η οικογένεια είναι χρηματοδότες), ο "κόφτης" του Απριλίου έρχεται σαν "τρένο" για να στείλει την Αριστέρα σε μια ανάλογη θέση με αυτή που ήταν το 1949, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου: Το 85%% των πολιτών  να την καταριούνται, ποσοστό που δεν ξεπέρασε αθροιστικά ποτέ, μέχρι που τις εκλογές του 2012.

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία εμαφανίσεται "μπετόν": Οι "153" βουλευτές που την απαρτίζουν, ούτε θέλουν να σκέφτονται τις εκλογές, αφού τους περισσότερους δεν πρόκειται να τους ξανακούσει κανείς, αλλά ο Α.Τσίπρας πλέον δεν αντέχει...

Ο βασικός λόγος είναι ότι πλέον δεν θα έχει τίποτα να περιμένει και όσο συνεχίζεται η παραμονή στην εξουσία, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα σε μία μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Α.Τσίπρας είναι νέος και θεωρεί ότι είναι πολύ μικρός για να καεί από τώρα συνολικά το πολιτικό του μέλλον.

Βασικός στόχος του Μ. Μαξίμου είναι να υπάρξουν δεσμεύσεις για την διευθέτηση του χρέους και αλλά και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα  ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΝΤ και Βερολίνο-Βρυξέλλες, συγκρούονται για το μείγμα των μέτρων που θα ακολουθηθούν στην Ελλάδα: το ΔΝΤ προτείνει ή την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5 % σε 1,5% διαφορετικά εισηγείται την λήψη επώδυνων μέτρων όπως είναι η μείωση του αφορολόγητου και η περαιτέρω περικοπή μισθών και συντάξεων.

Από την πλευρά της Ευρώπης ο Β. Σόιμπλε αρνείται προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα υπάρξει επιτοκιακή και χρονική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κια συνεπώς μείωσή του.

Ενόψει των εκλογών στην Γερμανία το 2017, ο Β. Σόιμπλε έχει επιλέξει την σκληρή γραμμή κατά της Ελλάδας απευθυνόμενος στο πολιτικό κοινό του κόμματός του επιμένοντας στην εφαρμογή των σκληρών μεταρρυθμίσεων αντί της ελάφρυνσης του χρέους.

Πιθανόν το ενδεχόμενο των προκήρυξης εκλογών να κριθεί και πριν από την Κυριακή και ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα σε Ιταλία και Αυστρία.

Αν αποκλειστεί οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους και ο Β.Σόιμπλε ακολουθήσει μέχρι τέλους την Παρασκευή το βράδυ σκληρή στάση, τότε δεν είναι απίθανο ο Α. Τσίπρας να κάνει ηρωική έξοδη την Δευτέρα στο Eurogroup και να προκηρυχθούν εκλογές Τρίτη ή Τετάρτη για την δεύτερη Κυριακή του Ιανουαρίου.

Η κυβέρνηση θα διαλυθεί και θα σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Ο βασικός λόγος είναι ότι πλέον δεν θα έχει τίποτα να περιμένει και όσο συνεχίζεται η παραμονή στην εξουσία, τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα σε μία μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο Α.Τσίπρας είναι νέος και θεωρεί ότι είναι πολύ μικρός για να καεί από τώρα συνολικά το πολιτικό του μέλλον.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

15 σχόλια :

 1. Είναι νομίζω καιρός, από αυτό τον άθλιο μεσαιωνικό καθεστωτικό σκοταδισμό να απαλλαγούμε, και να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας, επιστρέφοντας στο Εθνικό μας Νόμισμα.
  Κάθε μέρα που περνά και δεν κατανικούμε το φόβο που μας κρατάει μέσα στο ευρώ, κάθε μέρα που παραμένουμε παθητικοί, τόσο πιο πολύ πλησιάζει και η μέρα που δεν θα μας ανήκει τίποτα σαν Λαός και θα μας πάρουν και τα σπίτια οι Τράπεζες που εμείς τις σώσαμε!
  Αξίζουμε κάτι καλύτερο από αυτή την ξεφτίλα!

  Η...κατοχική κυβέρνηση, εκτός των άλλων, βρίσκεται επιπλέον σε πανικό,
  λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα...στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων(sic...hot spot), σε συνδυασμό με τον φόβο της πως ξαφνικά
  ενδέχεται η Τουρκία να ανοίξει την...στρόφυγγα εισροής και να επέλθει...πλημμύρα απελπισμένων προ Ελλάδα.
  Προκειμένου να αποφύγει το πρόβλημα η Ε.Ε., ο...σκληρός πυρήνας της οποίας έχει συμβάλει στην πρόκληση του, θυσιάζεται η Χώρα μας !!!

  Μια απόφαση είναι. Το Μέτωπο του μονοιασμένου Λαού είναι εδώ και είναι ένα και Ενιαίο. Τώρα που όλα τελειώνουν, τώρα που παίζεται στα ζάρια η ζωή και η αξιοπρέπεια, τώρα που ετοιμάζεται ο ακρωτηριασμός της πατρίδας και η άλωση και το ξεπούλημα κάθε σπιθαμής Ελληνικού εδάφους, θάλασσας και αέρα, τώρα που το Σύστημα των Αγορών και του Πλούτου μας θεωρεί πανίδα και όχι ανθρώπους, τώρα, όσο ακόμα μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, τώρα θα δώσουμε τέλος στον εφιάλτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Ελληνική Κοινωνία πλέον, έχει περιέλθει στο έσχατο σημείο της.
  Από εδώ και πέρα, η παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος, επιταχύνει την απόλυτη καταστροφή.
  Το Ε.ΠΑ.Μ. από ιδρύσεώς του, ξεκινά από μια αφετηριακή θέση, με βάση την εκτίμηση της κατάστασης και τα δεδομένα της εποχής του...κινήματος αγανακτισμένων των πλατειών, όπου τέθηκαν τα θεμέλια της συγκρότησής του.
  Η εκτίμηση του Μετώπου είναι πως το διαχρονικό σύστημα εξάρτησης της χώρας, οδηγώντας στο σημείο να αποτελεί ένα είδος προτεκτοράτου, έχει μετεξελιχθεί στο παρόν, σε ξεκάθαρο καθεστώς κατοχής.
  Το καθεστώς κατοχής διαφέρει από την αποικία ή το προτεκτοράτο
  στο γεγονός ότι αποτελεί μια προσωρινή κατάσταση και έχει ως στόχο την λεηλασία της χώρας.
  Κατόπιν εγκαταλείπεται ως μια διαλυμένη περιοχή, με...ολοζώντανο παράδειγμα τις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

  Το Ε.ΠΑ.Μ., με βάση αυτό το δεδομένο και ανεξαρτήτως επιμέρους πολιτικών ιδεολογιών, συγκροτήθηκε με κορυφαίο πρόταγμά του το πατριωτικό καθήκον, το οποίο συνεπάγεται την Απελευθέρωση της Πατρίδας και την λύτρωση του Ελληνικού Λαού, απ' όλο αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, πάση θυσία.
  Επομένως επιβάλλεται η πάλη για Ανεξαρτησία, Εθνική Κυριαρχία και Δημοκρατία, αναπόσπαστα στοιχεία της μελλοντικής προοπτικής της Ελληνικής Κοινωνίας.

  Όμως απαραίτητη προϋπόθεση και το πρώτο βήμα αυτού του Αγώνα ενάντια στον κατακτητή, ο οποίος εν προκειμένω δεν χρησιμοποιεί στρατιωτικά μέσα, είναι η άρνηση του χρέους ως παράνομο και καταχρηστικό, καθώς είναι προϊόν και μέσον άσκησης κατοχής στην Χώρα και αδιανόητο με βάση το διεθνές δίκαιο.

  Επίσης είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από το σύνολο του...μνημονιακού παρασυντάγματος και των εξοντωτικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.
  Σημαντικό επίσης είναι να δικασθούν και να τιμωρηθούν όσοι από τους εγχώριους πολιτικούς συνέβαλαν στην κατοχή συμμετέχοντας στο έγκλημα, με την κατηγορία του σφαιτερισμού εξουσίας.
  Οπότε από την στιγμή που καταδικασθούν, πλέον σε διεθνές επίπεδο έχουμε κατοχυρώσει το επιχείρημα πως οι υπογραφές τους που συνετέλεσαν στην εγκληματική εκμετάλλευση της Χώρας, της Ελληνικής Κοινωνίας και του Ελληνικού Λαού, δεν ισχύουν.
  Επιπλέον, εκδίδουμε Εθνικό Νόμισμα ώστε να χρηματοδοτηθεί η Ελληνική οικονομία και να αναπτυχθεί, καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί εισόδημα σε όλη την Κοινωνία και η μεγάλη πλειοψηφία του Λαού να απαλλαχθεί από τα χρέη σε συνδυασμό με την προστασία και ενίσχυση του επαγγελματικού κλάδου, ώστε να επιτευχθεί η αναγκαία ώθηση για μια σοβαρή ανασυγκρότηση.

  Αυτά είναι στοιχεία θεμελίωσης μιας Ανεξάρτητης Χώρας.
  Τέλος, η συγκρότηση Νέου Συντάγματος ώστε να επανακαθορίσει ο Ελληνικός Λαός το πολιτειακό και πολιτικό του πλαίσιο και να δημιουργήσει τις ασφαλιστικές εκείνες δικλείδες ώστε να αποφευχθεί στο εξής να καταπατηθούν τα κοινωνικά και πολιτικά του δικαιώματα, όπως συνέβει στο παρελθόν και υφίσταται έως τώρα.
  https://www.facebook.com/metopo/posts/1506591566024654

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΔΟΣ ΦΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΠΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΟΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΩ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ..

   ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ GOLDMAN SACHS ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΣΟΥΝ ΕΚΕΙ,ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ,ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΙ'ΕΣΥ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΕΙΣΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΛΛΟΥ...

   ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ,ΝΑ ΦΤΥΝΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ,ΕΙΡΩΝΙΕΣ,ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ,ΨΕΜΑ,ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΕΣ,ΤΑΡΑΧΕΣ,ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕ ΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΕΣ,ΑΘΩΟΤΗΤΕΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ,ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΕΣ..

   ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟ ΣΕ Ρ/Σ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ,ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ...

   ΑΥΤΗ Η ΜΗΧΑΝΗ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...

   ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΖΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΨΕΜΑ,ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΠΟΤΕ..!!

   ΕΛΕΕΙΝΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΑΖΑΚΗ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ 20.000 ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΖΑΚΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ,ΓΙΟΥΣ,ΑΔΕΡΦΟΥΣ

   Διαγραφή
  2. ΕΔΩ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΝΕΣΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΖΗΛΙΑΡΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ

   ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ


   ΓΕΛΑΔΑΡΗΣ

   ΤΑΡΑΡΟΜ

   ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

   ΜΟΡΦΕΑΣ


   elen manesi15 Ιουνίου 2016 - 1:42 μ.μ.

   ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΗ ΜΑΙΜΟΥ???? ΕΣΥ ΤΑ ΚΑΝΗΣ ΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΩΣΩΠΑ
   ΤΙ ΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΝΗΣ ΤΗ ΚΑΛΗ ΤΙ ΜΙΑ ΤΗ ΘΕΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΛΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΕΙΣΑΙ ...ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕ ΤΟΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΗΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ???
   ΑΝ ΕΙΣΟΥΝ ΑΛΗΘΗΝΗ ΘΑ'ΒΓΑΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΗΜΟ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΕΓΩ..
   ΚΡΥΒΕΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΗΜΙΑ ΣΟΥ ..... ΚΑΙ ΜΗ ΣΟΥ ΚΑΚΟΦΕΝΕΤΕ ΠΟΥ ΛΕΩ ΜΑΙΜΟΥ ... ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΙ... ΤΕΛΟΣ

   Απάντηση
   Απαντήσεις

   Ανώνυμος1 Δεκεμβρίου 2016 - 12:15 μ.μ.
   ααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΒΓΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΠΩΣ Η ΜΑΝΕΣΗ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
  3. ΚΑΛΑ ΜΩΡΕ ΠΑΤΕΡΜΑΛΑΚΑΚΗ,ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΡΕΙ ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ Κ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ?ΣΕ ΑΦΗΣΑΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΕΛΕΝΙΟ ΜΠΟΞΕΡΑΚΙ Κ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΣ????(ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ)ΣΕ ΠΗΔΗΞΑΝ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ Κ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥΛΑΣ ΤΡΕΛΙΤΣΑ?????ΕΙΧΕΣ Κ ΤΗ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΩ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΜΕΝΟ!ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΣΑΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ!ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΜΑΘΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΣΚΥΛΟΦΑΡΑΣ ΣΟΥ???ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ!ΑΝΤΕ Κ @@ΜΗΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

   ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ Η ΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΙΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ!ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΩΝ ΓΥΦΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
   ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΡΑΖΕΙ Η ΚΑΡΑΦΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΘΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΥΦΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΓΥΦΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο 6.11!ΗΞΕΡΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΙ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΠΗΡΟ,ΣΕ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΚΑΙΝΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΦΑΣ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΜΗΣΗ ΚΑΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ!ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΑ! 3 ΛΕΩ ΑΛΛΑΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!
   ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΣΙΕΡΒΙΕΤΑ ΤΗΣ ΒΙΚΗΣ ΑΝΑΠΗΡΕ 12ΘΕΕ!
   ενδοπαλαμικη μοριοπαλινδρομιση...

   Διαγραφή
  4. Εισαι αδικος !!!ο 'κυριος' Σωρρας εχει τρια (3) πτυχια!!!. Απολυτηριο Δημοτικου, Απολυτηριο Στρατου, και Διπλωμα οδηγησης..χαχαχαχαααα

   Διαγραφή
  5. καλο πολυ καλο χα χα χα

   Διαγραφή
  6. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΩΡΗ ΜΠΑΤΗΡΩ????? ΕΚΛΑΣΕΣ ΜΕΝΤΕΣ ΜΩΡΗ ΧΑΡΧΑΛΩ??? ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΜΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΑΡΟΥ ΓΙΑ "ΣΥΝΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ" ΜΩΡΗ ΤΡΕΛΗ ΑΣΤΕΡΩ ΠΟΥ ΤΟΣΚΑΣΕΣ ΑΠΤΟ ΔΡΟΜΟΑΙΤΕΙΟ?????? ΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ

   Διαγραφή
  7. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ Η Ο ΡΑΒΒΙΝΟΣ ΣΑΣ,Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣ??

   ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ,ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ??

   ΜΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΕΣΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ,ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ,ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟΓΛΥΦΟΝΤΑΙ,ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΧΕΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ,ΥΓΙΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ...

   Διαγραφή
  8. ειχα την εντυπωση οτι ο ανθρωπινος εγκεφαλος ζυγιζει περιπου το ιδιο για ολους τους ανθρωπους, μου δινεις την εντυπωση οτι ο δικος σου ζυγιζει ΑΡΚΕΤΕΣ ιδεες λιγοτερο.!! χα;χαχαχαχχαααα

   Διαγραφή
 3. ΟΛΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΗ ΚΟΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΑΥΓΟ ΤΙΠΟΤΑ
  ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΑΛΑ ΚΑΝΕ ΤΟΥ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.!!!
  ΤΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΠΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΣΗΜΩΝΕΙ,ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...

   ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ !!!

   ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» ΝΑ ΦΙΓΟΥΡΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ !!!

   ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ( ΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ) , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ) , ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΝ 21/11/2016 ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΑ-ΟΡΓΑΝΑ-ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ… !!!

   ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑΝ...

   ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ...!!!!!!
   http://alfeiospotamos.gr/?p=26275

   Διαγραφή
  2. ΑΑΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΒΙΛΑΜΠΑΧΟ ΑΚΟΜΑ ΤΡΙΒΟΥΝ..ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑ

   https://uploads.disquscdn.com/images/00d5112d847670cdd6aa825ddbc7d5bac47663a75cc24eecab3db74cbe77b8eb.jpg
   that sounds great…

   Διαγραφή
 4. Giannis Paterakis1 Δεκεμβρίου 2016 - 12:50 μ.μ.
  ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ,ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ,ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ,ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΑΙΜΟΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΟΡΘΙΟ...

  ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Giannis Paterakis1 Δεκεμβρίου 2016 - 12:50 μ.μ.
  ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ,ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΣΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ,ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ Η ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΡΕΙΠΙΑ ΚΑΙ ΧΑΟΣ,ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ,ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΑΙΜΟΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΟΡΘΙΟ...

  ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]