Προκαταρκτική εξέταση για τη μαζική δηλητηρίαση μαθητών από την Κομοτηνή [vid]

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αιτία που οδήγησαν 19 μαθητές από σχολείο της Κομοτηνής μαζικά στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Γεννηματά.

Οι μαθητές βρίσκονταν στην Αθήνα για εκπαιδευτική εκδρομή, αλλά τελικά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με σύμπτωμα τροφικής δηλητηρίασης, αφού είχαν κάνει τρεις στάσεις για φαγητό. Την προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Ασφάλεια, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τη μαζική εισαγωγή των μαθητών στα δύο νοσοκομεία.

Όπως είπε το απόγευμα της Παρασκευής στο "LiveNews", η συνοδός καθηγήτρια των παιδιών, Ματίνα Ζαμπατέλη,"ξεκινησαμε χθες το πρωί από την Κομοτηνή για μια τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Καθ' οδόν κάναμε τρεις στάσεις για φαγητό. Σήμερα το πρωί είχαμε τα πρώτα συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροιες, πονόκοιλος... 23 παιδιά με 2 συνοδούς καθηγητές πήγαν στο Ιπποκράτειο οι υπόλοιποι ήρθαμε εδώ στο Γεννηματάς λίγο αργότερα γιατί είχαμε κάποια νέα κρούσματα".

Όπως είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο η Μ. Παγώνη, Πρ. ΕΥΑΝΑΠ στο Γεν. Κρατικό Αθηνών: "Είναι σταθερή η κατάσταση των παιδιών... Τα παιδιά είναι με εισαγωγή και υπάρχει υποστήριξη από τους κοινωνικούς λειτουργούς γιατί είναι μόνα τους εδώ σε ένα ξένο περιβάλλον... Οι γονείς των παιδιών να μην ανησυχούν. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη... Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά".

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των μαθητών για να διευκρινιστούν τα αίτια της αδιαθεσίας τους, ωστόσο μέχρι στιγμής, τα συμπτώματα παραπέμπουν σε τροφική δηλητηρίαση...
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]