Φωτογραφίες ἀπὸ τὸ πάρτυ τῶν Rothschild τὸ 1972

Το κείμενο με την περιγραφή και οι φωτογραφίες από το Rothschild Party είναι από τον Baron Alexis de Redé, που είχε παρευρεθεί.



Η Βαρόνη Marie-Hélène de Rothschild και ο βαρώνος Alexis de Rede

Στις 12 Δεκεμβρίου 1972, η Marie-Hélène Rothschild έδωσε ένα «σουρεαλιστικό πάρτυ» στο Ferriéres. Αυτή την φορά οι καλεσμένοι κλήθηκαν να έρθουν με μαύρη γραβάτα και μακρυά φορέματα με σουρεαλιστικά καπέλα. Η πρόσκληση τυπώθηκε με αντρστραμμένο γράψιμο σε φόντο γαλάζιου και ο συννεφιασμένου ουρανού, εμπνευσμένο από ένα πίνακα του Μαγκρίτ. Για να αποκρυπτογραφήσει κάποιος την κάρτα, θα έπρεπε να την διαβάσει μπροστά σε έναν καθρέφτη.

Ο πύργος που θα γινόταν το πάρτυ ήταν φωτισμένος με μετακινούμενο πορτοκαλί φως ώστε να δώσει την εντύπωση ότι βρισκόταν στις φλόγες. Στην σκάλα στο εσωτερικό παρατάχθηκαν πεζοί άνδρες, ντυμένοι γάτες, παριστάνοντας ότι έχουν κοιμηθεί.
Οι επισκέπτες θα έπρεπε να περάσουν ένα είδος λαβυρίνθου της κολάσεως, κατασκευασμένο από μαύρες κορδέλες για να μοιάζουν με ιστούς αράχνης. Μια γάτα εμφανιζόταν για να διασώσει τους επισκέπτες και να τους οδηγήσει στο σαλόνι που θα γινόταν το πάρτυ. Εδώ τους υποδέχονταν ο σύζυγός της Guy, φορώντας ένα καπέλο που έμοιαζε με νεκρή φύση σε μια πιατέλα, και η Marie-Hélène φορώντας ένα κεφάλι ταράνδου με γιγάντια δάκρυα από διαμάντια.

Η Marie Hélène απέδειξε ότι είχε την φλόγα και την φαντασία να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και που άξιζε τον κόπο. Τίποτα από αυτά δεν δημιουργήθηκε από γοητεία μόνο. Χρειάστηκε σε ένα βαθμό αδίστακτη αποφασιστικότητα. Ήταν μια πραγματικά μεγάλη οικοδέσποινα. Αγαπούσε τα πάρτυ και τους ανθρώπους. Ήταν πάντα σε αναζήτηση νέων ταλέντων και νέα στοιχείων από τον κόσμο των τεχνών, της λογοτεχνίας, του χορού και της υψηλής ραπτικής (για τον εμπλουτισμό των πάρτυ της). Τους αναμίγνυε με την πιο κατεστημένη Παρισινή κοινωνία. Τα πάρτυ της Marie-Hélène έγιναν τόσο σημαντικά μεταξύ της υψηλής κοινωνίας, που κάποιο άτομο (εκ της υψηλής κοινωνίας) απείλησε να αυτοκτονήσει εάν δεν ήταν προσκεκλημένη …
«Είμαι χαρούμενος που πήρα μέρος σε τόσες πολλά από αυτά τα πάρτυ και χαρούμενος που έδωσα κάποια και εγώ ο ίδιος».
–Baron Alexis de Redé

Σχ. Κ.Ο.:
* Το κείμενο με την περιγραφή και οι φωτογραφίες από το Rothschild Party από τον γεννημένο στην Ζυρίχη γιο του Εβραίου τραπεζίτη Oscar Adoplhe Von Rosenberg, αριστοκράτη Baron Alexis de Redé, (στην φωτογραφία στην μέση από άλλο πάρτυ το 1969), που είχε παρευρεθεί στο πάρτυ και βρίσκεται στο blog Scala Regia. To Pakalert το αναδημοσίευσε. Στα ελληνικά το βρήκα στο ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ που το πήρε από το Αρτεμίσιον. Κάποιες διορθώσεις και προσθήκες έγιναν από τον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ.

* Η Marie-Hélène de Rothschild (γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1927 και πέθανε στις 1 Μαρτίου 1996), ήταν μέλος της υψηλής κοινωνίας του Παρισίου μέλος της πανίσχυρης οικογένειας τραπεζιτών των Rothschild στην Γαλλία. Στην φωτογραφία με τον Νταλί και τον Γιουλ Μπρίνερ.
Η γιαγιά της Marie-Hélène από τον πατέρα της ήταν η βαρόνη Hélène de Rothschild (1863-1947), η κόρη του βαρόνου Salomon James de Rothschild, που είχε παντρευτεί μια ολλανδική Ρωμαιοκαθολική βαρόνη, του οίκου των Van Zuylen van Nijevelt.
Μετά το διαζύγιό της με τον Δούκα François de Nicolay, (1919-1963), το 1955, άρχισε να βγαίνει με τον τρίτο της εξάδελφο, βαρόνο Guy de Rothschild, που ήταν επικεφαλής της de Rothschild Frères τράπεζας και παντρεύτηκαν στις 17 Φεβρουαρίου του 1957 στην Νέα Υόρκη.

xorisorianews.gr/

loading...

4 thoughts on “Φωτογραφίες ἀπὸ τὸ πάρτυ τῶν Rothschild τὸ 1972

  1. ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΘΕΟΙ. ΤΟΥΣ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΙΣ. Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ: ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!

  2. Βούρτσες μπλε αδελφέ μας επρηξες

  3. Βούρτσες μπλε αδελφέ μας επρηξες

Comments are closed.