Κατρούγκαλος - Τσακαλώτος έφτιαξαν plan B αν στραβώσει η διαπραγμάτευση

Οι δανειστές επιθυμούν αλλαγές στην αγορά εργασίας σύμφωνα με το μοντέλο της Δανίας - Μείωση του κατώτατου και των κλαδικών μισθών καθώς και
στην αύξηση του ορίου των απολύσεων από 5% σε 10% μηνιαίως

Οι κόκκινες γραμμές που θα προτάξει η κυβέρνηση στο μέτωπο των εργασιακών βρέθηκαν στο επίκεντρο τις δίωρης απογευματινής συνάντησης των υπουργών οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι δύο αξιωματούχοι σχεδίασαν το plan b σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν στις ακραίες απαιτήσεις τους. Αναφερόμενος στο υπόμνημα με τις αξιώσεις των δανειστών για αλλαγές στην αγορά εργασίας σύμφωνα με το μοντέλο της Δανίας, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι δε μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε τις ίδιες δομές.

«Αυτά περί Δανίας, είναι αρχαία ιστορία » σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δανειστές αξίωσαν αλλαγές που οδηγού σε μείωση του κατώτατου και των κλαδικών μισθών καθώς και στην αύξηση του ορίου των απολύσεων από 5% σε 10% μηνιαίως.

Το μοντέλο της Δανίας προωθεί την ευελιξία γενικώς (συχνές προσλήψεις – απολύσεις, διευθέτηση χρόνου εργασίας κ.α.), επιτρέπει την ευελιξία των μισθών με ταυτόχρονη παροχή κοινωνικών επιδομάτων. Η κινητικότητα της εργασίας – με δίχτυ ασφαλείας για τους ανέργους – είναι το κύριο συστατικό. Το 25% των εργαζόμενων είναι νεοεισερχόμενοι, ενώ περίπου τα 2/3 προέρχονται από άλλη εργασία. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για την αποτελεσματική λειτουργία του μοντέλου στη Δανία ήταν η ύπαρξη ισχυρού κοινωνικού κράτους και κονδύλια για τα επιδόματα τα οποία με μεγάλη δυσκολία συγκεντρώνονται στη χώρα μας.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς.

Πηγή: newmoney.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]