MEA CULPA: «Λάθος όσα είπα για το παράλληλο νόμισμα» δηλώνει ο νέος ΥΠΟΙΚ Δημήτρης Παπαδημητρίου

Το υπουργείο Οικονομίας άλλαξε και επισήμως χέρια με τον Γιώργο Σταθάκη να δίνει τη θέση του στον Δημήτρη Παπαδημητρίου.


Στις δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης κάνοντας απολογισμό αναφέρθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και τα κόκκινα δάνεια, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους για τη δουλειά τους στο υπουργείο Οικονομίας.

«Η συνεργασία μου ήταν εξαιρετική με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και εύχομαι στο διάδοχο σχήμα να ανανεώσει την πολιτική του υπουργείου και να επιλύσει διοικητικά και θέσμικά θέματα του υπουργείου», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που του δείχνει και αναφέρθηκε στους στόχους του υπουργείου, όπως η προσέλκυση επενδύσεων και η μείωση των παθογενειών που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

«Να ευχαριστήσω για την προσφορά τον κ. Σταθάκη τους συνεργάτες του και τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Εχουν γίνει πολλά στο υπουργείο από τα κόκκινα δάνεια, την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, τη ρύθμιση του κανονιστικού πλαισίου για την κατάρτιση των δημοσιών συμβάσεων, την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου. Σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί στα προγράμματα επιχειρηματικότητας», είπε και πρόσθεσε:

«Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε σκληρή δουλειά. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έναν κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω την πατρίδα και την κυβέρνηση και με τη συμπαράταση σας θα αντιμετωπσίουμε με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας»

«Θα εστιάσουμε στην προσέλκυση επενδύσεων δηλώνοντας τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση διατείνεται θετικά στους επενδυτές. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θσμούς», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομίας.

«Τα στέρεα θεμέλια που έβαλε ο Γ. Σταθάκης και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της οικονομίας. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας αποτελεί κοινό σκοπό», είπε.

Παράλληλο νόμισμα…
Ο κ. Παπαδημητρίου προχώρησε, μάλιστα, και σε μια έμμεση «απολογία» στα όσα είχε υποστηρίξει κατά το παρελθόν για το παράλληλο νόμισμα μιλώντας για τους καθηγητές που λένε «πολλά».

«Δεν υπάρχει αυτή η εναλλακτική λύση για την κυβέρνηση, έχει γίνει σαφές. Μέχρι τώρα ήμουν ακαδημαϊκός, οι ακαδημαϊκοί λένε πολλά πράγματα, τώρα αναλαμβάνω άλλο ρόλο. Όταν έρχεται η στιγμή που πρέπει να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα τότε βλέπουν ότι μερικά πράγματα που έχουν πει ίσως να είναι λάθος» είπε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Στις ΗΠΑ από όπου προέρχομαι μετά από μακρόχρονη παραμονή, τα investments είναι μια από τις σημαντικότερες λέξεις γιατί οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις πάντοτε στα πλαίσια του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» είπε επίσης ο κ. Παπαδημητρίου.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. κύριε Παπαδημητρίου εάν πράγματι πιστευετε σε αυτά που λέτε, τότε δεν έχετε παρά να το αποδείξετε.
  1.- δίνοντας την άδεια στο εταιρεία αυτοκινήτων [pony] Στη θεσ[νίκη

  2,- Δώστε
  την άδεια για την εγκατάσταση λειτουργία και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και ακόμη δώστε άδεια σε όλους τους 'Ελληνες εφευρέτες να υλοποιήσουν τις εφευρέσεις των,
  και τελευταίο και πολύ σπουδαίο, δώστε άδεια στην ομάδα του πανεπιστημίου θεσ[νίκης για την παραγωγή του συστήματος, που εάν δεν τη δώσετε θα πουληθεί στους ξένους.
  Με όλο το σεβασμό για την ειληκρίνιά σας , ένας απαγοητευμένoς ΄'Eλληνας,,g

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ρε τι ξεφτιλισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί..?
  Τώρα που ήρθε η ώρα για εξουσία στην κυβέρνηση των απατεώνων , απαρνιέται ότι έχει πιστέψει στο παρελθόν...
  ρε ει στο αγύριστο κοπριά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Μυστηρια

[Μυστήρια][threecolumns]

Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]