Στιβ Μπάνον: «Γκρεμίζουμε το καθεστώς Μπάιντεν» – Τι είπε λίγο πριν παραδοθεί στο FBI

 Ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής και σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, παραδόθηκε σήμερα στο FBI μετά τις πρώτες ποινικές κατηγορίες που απήγγειλε εξεταστική επιτροπή του Κογκρέσου που ερευνά την επίθεση στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την άσκηση διώξεων εις βάρος του πρώην προεδρικού συμβούλου με κατηγορίες για περιφρόνηση του Κογκρέσου, για την μη συνεργασία του με την επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και την άρνησή του να προσκομίσει αρχεία και έγγραφα.

Μιλώντας σε υποστηρικτές του, ο 67χρονος συνιδρυτής και πρώην επικεφαλής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart κοίταξε προς την κάμερα σε μια ζωντανή μετάδοση στον ιστότοπο GETTR, και τους προέτρεψε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι:

«Γκρεμίζουμε το καθεστώς Μπάιντεν», είπε. «Θέλω να παραμείνετε συγκεντρωμένοι… Όλο αυτό είναι θόρυβος».

Η κατηγορία περί περιφρόνησης του Κογκρέσου αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και ενός έτους και μέγιστο πρόστιμο 1.000 δολάρια, ανέφερε από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, αναμένεται να εμφανιστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Μπάνον είναι ένας από τους περισσότερους από 30 ανθρώπους που ήταν κοντά στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο, οι οποίοι έλαβαν εντολή από αυτή την επιτροπή της Βουλής να καταθέσουν για τα γεγονότα που συνέβησαν και οδήγησαν στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου, όταν χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Οι ερευνητές της Βουλής ελπίζουν ότι η νομική κίνηση εναντίον του Μπάνον θα παρακινήσει άλλους μάρτυρες, όπως ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί Τραμπ, Μαρκ Μίντοουζ, να καταθέσουν.

Ο Μπάνον είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με τα μέλη της εξεταστικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής, επικαλούμενος την επίκληση Τραμπ – που έχει ήδη απορριφθεί από έναν δικαστή – ότι έχει το δικαίωμα να διατηρήσει το ζητούμενο υλικό εμπιστευτικό σύμφωνα με το λεγόμενο «εκτελεστικό προνόμιο» που επιτρέπει σε έναν πρόεδρο να κρατήσει μυστικά ορισμένα έγγραφα.

loading...