Ανάπτυξη με capital controls απλά δεν υπάρχει!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη…..

Μπήκαν κι’ αυτά στη ζωή μας. Και, βέβαια, τα ξεχάσαμε. Σχεδόν δεν τα αναφέρουμε πια, λες και πρόκειται για το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο. Καθόμαστε και ακούμε διάφορες ανοησίες
περί ανάπτυξης και «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια και ούτε που μιλάμε γι’ αυτό που έπρεπε να είναι η μόνιμη επωδός: Οικονομία και ανάπτυξη με capital controls γίνεται;

Εμ δεν γίνεται, βέβαια! Γι’ αυτό βρεθήκαμε επί δύο συνεχόμενα έτη σε ύφεση και… προχωράμε.

Και μάλιστα, κάθε φορά που «χαλαρώνουν» οι περιορισμοί, σχεδόν… πανηγυρίζουμε!

Όπως συνέβη πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες.

Όταν πληροφορηθήκαμε πως στη γη της… ανάπτυξης, επιτρέπεται πλέον σε ένα φυσικό πρόσωπο να… ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό (υπό προϋποθέσεις, βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε)! Και πως επιτρέπεται (το επέτρεψε με απόφασή του ο Τσακαλώτος) πλέον ένα φυσικό πρόσωπο να προσθέσει συνδικαιούχο στον τραπεζικό του λογαριασμό!

Αλλά με περιορισμούς στους… περιορισμούς!

Δηλαδή, μπορεί ένα φυσικό πρόσωπο να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό (τι λέτε μωρέ;) με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει λογαριασμό σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα!

Δηλαδή, για να ανοίξεις έναν λογαριασμό σε μια τράπεζα δεν πρέπει να έχεις λογαριασμό σε άλλη.

Αυτή είναι η ελεύθερη οικονομία των Τσίπρα και Καμμένου.

Και μας έκαναν και την άλλη μεγάλη χάρη. Επιτρέπονται, λέει, οι  συναλλαγές από τα καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων για νομικά πρόσωπα ή επιτηδευματίες προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, που δεν υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ, αντί των 10.000 ευρώ που ίσχυε έως πριν από δεκαπέντε μέρες, η καθεμία, ανά πελάτη, ανά ημέρα.

Και ότι οι συναλλαγές αυτές ολοκληρώνονται κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση, με την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα δηλώνουν ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

Καταλάβατε; Μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε τραπεζικό λογαριασμό σε μια τράπεζα αρκεί να μην έχουμε άλλο λογαριασμό σε άλλη τράπεζα!

Και μας επιτρέπουν (δόξα στον Πανάγαθο) να βάλουμε στον λογαριασμό μας και τους συζύγους και τα παιδιά μας!

Και μας επιτρέπουν, αν είμαστε εμπορευάμενοι, να κάνουμε και καμιά συναλλαγή με το εξωτερικό, αλλά ως τις 20.000 ευρώ!

Αυτή είναι η λειτουργία της οικονομίας μας, που θα φέρει, λέει, την ανάπτυξη!

Και τολμούν και κυκλοφορούν και κοκορεύονται για τη διακυβέρνησή τους.

loading...

3 thoughts on “Ανάπτυξη με capital controls απλά δεν υπάρχει!

  1. κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα κρα

  2. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΤΟ ΨΩΦΟΔΕΞΙΟ ΚΟΜΑ ΣΟΥ.ΨΕΥΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.ΚΑΝΕ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΔΩΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΦΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΑΕΡΑ, ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΠΟΜΕΝΑ ΔΥΟΠ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΧΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟ 50 ΕΤΩΝ….

  3. ΑΑΑΑχχχ οταν βλεπω τη φωτογραφια σου του 1987 μου ερχονται memories….θυμασαι εεε;…..τοτε που…

    σου εσκιζα τον κ@λο επανω στο καπο
    και απ'την καβλα την πολλη φωναζεις το 100
    οι μπατσοι αμεσως ηρθανε και αρχισαν τις συστασεις
    ενω εγω σε γ@μαγα σε 82 στασεις

    many kisses from
    Μητσαρας

Comments are closed.