Το brand name Ελλάδα… πουλάει: Ξενοδοχεία – αντίγραφα ελληνικών νησιών στο εξωτερικό!

Τα brand name της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Πάρου χρησιμοποιούν 10 ξενοδοχεία σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδονησία, Ταϋλάνδη, Αυστραλία, Νότια Αφρική και ΗΠΑ, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ιδιαίτερα υψηλές κριτικές από τους επισκέπτες τους.

Μύκονος Hotels σε Νότια Αφρική, Αυστραλία και Ινδία
Ειδικότερα, ένα πιστό αντίγραφο της Μικρής Βενετίας της Μυκόνου έχει ανεγερθεί στην ακτή Langebaan στη Νότια Αφρική, το Club Mykonos Acropolis. Το ξενοδοχείο φιλοξενεί κυρίως εγχώριους τουρίστες και η βαθμολογία του στις δημοφιλείς ιστοσελίδες κρατήσεων, ξεπερνά τους 8/10 βαθμούς.
Παράλληλα, η Μύκονος «εκπροσωπείται» και στην Αυστραλία, με το Mykonos Apartments το οποίο ενδείκνυται για σέρφερ και έχει αποκτήσει πιστούς, επαναλαμβανόμενους ταξιδιώτες.
Από την άλλη πλευρά, στη Γκόα της Ινδίας, λειτουργεί το Mykonos Blu, το οποίο μάλιστα καταλαμβάνει την 6η θέση ανάμεσα στα 57 ξενοδοχεία της περιοχής Μπάγκα της Γκόα.
Σαντορίνη Hotels σε Ινδονησία, Ταϋλάνδη, Νότια Αφρική, Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ
Από το παγκόσμιο ξενοδοχειακό στερέωμα δεν θα μπορούσε να λείπει και το νησί της Σαντορίνης, το οποίο έχει «κατακτήσει» την Ινδονησία με το Santorini Beach Resort byPrasanthi Indonesia, ενώ ένα ολόκληρο σαντορινιό χωριό, το Santorini Park Stay στο Cha-am της Ταϋλάνδης, κατέχει την 11η θέση ανάμεσα στα 99 οργανωμένα τουριστικά καταλύματα της περιοχής.
Ξενοδοχείο Σαντορίνη υπάρχει και στη Νότια Αφρική, στην παραλία Μπαλίτο, με βαθμολογία 8,3 στα 10, ενώ το εντυπωσιακότερο όλων από άποψη κατάταξης, βρίσκεται στο Qingdao της Κίνας, το οποίο είναι 195ο ανάμεσα σε 1.777 ξενοδοχεία.
Η Σαντορίνη έχει αφήσει τη σφραγίδα της και στην Ιαπωνία, με τη Villa Santorini να βρίσκεται στην πρώτη θέση των αντίστοιχων καταλυμάτων στην πόλη ιαπωνική Tosa.
Τέλος, στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ, το Santorini Hotel μπορεί να μη θυμίζει σε τίποτα το ελληνικό νησί των Κυκλάδων, ωστόσο τιμάται συχνά από τους εγχώριους businessταξιδιώτες.
Πάρος on the Beach στην Αυστραλία
Ένα ακόμη διάσημο ελληνικό νησί που προτιμήθηκε για να δώσει το όνομά του σε ξενοδοχείο του εξωτερικού, είναι η Πάρος, η οποία με το Paros on the Beach, προσφέρει ιδανικές υπηρεσίες στους λάτρεις του σερφ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη Χρυσή Ακτή του Κουήνσλαντ, η οποία θεωρείται ο παράδεισος των θαλάσσιων σπορ.
Είτε πρόκειται για ομογενείς ανά τον κόσμο, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο μεταφέρουν ένα κομμάτι της Ελλάδας στο εξωτερικό, είτε για ξένους επιχειρηματίες που αξιοποιούν το brand name ελληνικών νησιών, το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός εκτιμάται ακόμη και από χώρες που θα μπορούσαν να αναδείξουν τη δική τους παράδοση ή που παρουσιάζουν πολύ διαφορετική κουλτούρα.

economistas.gr

loading...