Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα ρευματοκλοπής

Κύκλωμα ρευματοκλοπής, με παραβίαση μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.


Συνελήφθησαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα τρία μέλη του κυκλώματος, δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 39 ετών και ένας 28χρονος αλλοδαπός. Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξακριβωθεί 110 περιπτώσεις παρέμβασης σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Τα μέλη του κυκλώματος, που δρούσαν με τις εντολές του 42χρονου συλληφθέντα, αναζητούσαν αρχικά καταναλωτές ρεύματος με επαγγελματικές ή οικιακές συνδέσεις και τους έπειθαν να προχωρήσουν σε ρευματοκλοπή, με σκοπό να πετύχουν τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας. Πριν πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση, αποσφράγιζαν τους μετρητές της ΔΕΗ και παρέμβαιναν στις ενδείξεις τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο των στατιστικών στοιχείων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής καταμετρημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αμοιβή που λάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος, για αυτή τη διαδιαδικασία, που επαναλαμβανόταν ανά τετράμηνο, ανερχόταν στα 100 ευρώ για επαγγελματικές και 50 ευρώ για οικιακές συνδέσεις.

Σε χθεσινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ, συνελήφθησαν τα τρία μέλη του κυκλώματος, τη στιγμή που παρέμβαιναν σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση, ακόμα επτά ατόμων, τα οποία διέπρατταν ρευματοκλοπή μετά από παρέμβαση στους μετρητές τους και τα οποία συνελήφθησαν (πέντε με επαγγελματικές και δυο με οικιακές συνδέσεις).

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος στις οικίες τους και στην επιχείρηση του ενός από αυτούς διέπρατταν ρευματοκλοπή με τον ίδιο τρόπο. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία για την παρέμβαση στους μετρητές και ιδιόχειρες σημειώσεις. Θα ακολουθήσει τεχνικός έλεγχος από το ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να υπολογισθεί το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΟ? ΤΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΕ ΦΙΛΕ? 2 ΓΥΦΤΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΓΥΦΤΟΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΣΙΟΛΩΝ ΣΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΕΚΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΔΗΘΕΝ ΡΕΥΜΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΚΙΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΕΣΥ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΡΕ ΤΙΤΑΝΟ-ΤΕΡΑΣΤΙΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]