Σταύρος Καλεντερίδης: Η χειρότερη μάστιγα! Η Ελλάδα έχει βουλιάξει στον κατευνασμό (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ο Διεθνολόγος και πολιτικός επιστήμονας Σταύρος Καλεντερίδης θέτει το πραγματικό δίλημμα που υπάρχει με την Τουρκία: «Αποτροπή ή πόλεμος».

Σταθερός πολέμιος της πολιτικής του κατευνασμού ο Σταύρος Καλεντερίδης επισημαίνει τα λάθη που έχουν κάνει Ελλάδα και Κύπρος στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.

«Η χώρα μαστίζεται από εσωτερικά πολιτικά σκάνδαλα εδώ και χρόνια και αυτό μας αποδυναμώνει», υποστηρίζει ο κ.Καλεντερίδης προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να καθαρίσει το τοπίο.

Απαντά σε όσους προσπαθούν να ερμηνεύσουν την τουρκική επιθετικότητα μόνο με τις εκλογές στην Τουρκία. Λέει ότι είναι τεράστιο λάθος να μην βλέπουμε ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι να μειωθεί η κυριαρχία του ελληνισμού.

Ο κ.Καλεντερίδης απαντά σε ερωτήματα για την αυτοπαγίδευση της Ελλάδας στο ζήτημα του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι διόλου απλό να δώσει τους S-300 στην Ουκρανία και όχι μόνο για επιχειρησιακούς λόγους. «Η Ελλάδα δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία και πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα» ,λέει ο κ.Καλεντερίδης που μιλά και για τα επιχειρησιακά προβλήματα που πιθανότατα προκαλούνται από την προώθηση στρατιωτικού υλικού προς την Ουκρανία.

loading...