Βορειοηπειρῶτες ὑπό διωγμόν;

Ἅμα εἴχαμε κάκαλα σὰν κράτος, θὰ βγάζαμε περισσότερες ἀπὸ  100.000 ἀπελάσεις μὲ τὴν μία καὶ θὰ μᾶς περίσσευαν ἄλλοι τόσοι καὶ παραπάνω ἐδῶ…
…καὶ μετὰ θὰ καθόμασταν νὰ κάνουμε χάζι…


Το αλβανικό Υπ.Εξ. κάλεσε την πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα για εξηγήσεις

Το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε αναχρονιστική την εχθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δήμου Χιμάρας να προχωρήσει στην κατεδάφιση οικιών 19 οικογενειών που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών μέσω του εκπροσώπου Γκλεβίς Ντερβίσι, αναφέρει:
«Οι απειλητικοί τόνοι της ανακοινώσεως και η επιπόλαια ανάγνωση της καταστἀσεως και των συνθηκών, δεν μπορεί να γίνουν κατανοητά στην Ευρώπη του σήμερα, παρά ως ένα μήνυμα που προορίζεται για εγχώρια κατανάλωση.

Η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές του κράτους δικαίου.

Οι νομικές διαδικασίες που ακολουθούνται από τον δήμο Χιμάρας, οι οποίες επικεντρώνονται στην μεταμόρφωση της πόλεως σε ένα ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό, είναι διαφανείς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι επανειλημμένες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και η αναχρονιστική γλώσσα για την περιοχή της Χιμάρας είναι απαράδεκτες και αντίθετες προς τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου. Αρχές που διέπουν τις δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων του κράτους.

Με βάση τα ανωτέρω και σύμφωνα με την διπλωματική πρακτική, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει καλέσει για εξηγήσεις την Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα κα Σουράνη, εκφράζοντας την παραπάνω θέση.», καταλήγει η ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

himara.gr
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Περιεργα - Απιστευτα

[Περίεργα - Απίστευτα][threecolumns]

Υγεια

[Υγεία][threecolumns]
Loading...

Αρθρα Αναγνωστων

[Άρθρα Αναγνωστών][twocolumns]

Πολιτικη

[Πολιτικά][threecolumns]

Οικονομικα

[Οικονομικά][threecolumns]

Μυστηρια

[Μυστήρια][bsummary]

Αρχαια Ελλαδα

[Αρχαία Ελλάδα][twocolumns]

Life Style

[Life Style][bsummary]