Θρησκευτικό βιβλίο με προσευχή “Θεέ μου βοήθησέ με να μισώ τους λευκούς”

 Οι συντελεστές υπερασπίζονται το λατρευτικό βιβλίο ζητώντας βοήθεια από τον Θεό να «μισούν τους λευκούς»

Σάλο έχει προκαλέσει ένα λατρευτικό βιβλίο που περιλαμβάνει μια προσευχή που ζητά τη βοήθεια του Θεού για «μίσος επί των λευκών». Οι υπερασπιστές του βιβλίου υποστηρίζουν πως όσοι το κατακρίνουν δεν γνωρίζουν ολόκληρο το περιεχόμενο του έργου.

 

Η συμπερίληψη στο βιβλίο της Chanequa Walker-Barnes, ψυχολόγου και καθηγήτριας πρακτικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Mercer, μιας προσευχής με τίτλο “Προσευχή μιας βεβαρημένης μαύρης γυναίκας” προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων.

“Αγαπητέ Θεέ, παρακαλώ βοηθησε με να μισώ τους λευκούς. Ή τουλάχιστον να θέλω να τους μισώ. Τουλάχιστον, να θέλω να σταματήσω να νοιάζομαι για αυτούς, ατομικά και συλλογικά. Θέλω να σταματήσω να νοιάζομαι για τις λανθασμένες, ρατσιστικές ψυχές τους, να σταματήσω να πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι, ότι μπορούν να σταματήσουν να είναι ρατσιστές “, διαβάζει κανείς στο σχετικό απόσπασμα απόσπασμα.

Η Walker-Barnes περιγράφεται στο βιογραφικό της ως «κλινικός ψυχολόγος, δημόσιος θεολόγος και οικουμενικός ειδήμων, της οποίας το έργο επικεντρώνεται στη θεραπεία των κληρονομιών της φυλετικής καταπίεσης».

Η προέλευση του μεγάλου μέρους της αντίδρασης ενάντια στο βιβλίο φαίνεται να ξεκίνησε με μια δημοσίευση στο Twitter από τον Ryan McAllister, έναν ευαγγελιστή πάστορα από την Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια, ο οποίος μοιράστηκε αποσπάσματα από το βιβλίο.

loading...