Ν.Καρανίνκας: «Όποιος δεν συμφωνεί με τον Α.Τσίπρα να αποχωρήσει – Δεν τους έχουμε ανάγκη»

 Ο πρώην Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Νίκος Καρανίκας παραχώρησε συνέντευξη και τόνισε για ακόμη μία φορά την στήριξή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος περιγράφει πως «ο κ. Λαφαζάνης, μέσα στην πτώση του, απολαμβάνει τις φτερούγες της δημοσιότητας, με όρους πολιτικής γελοιότητας» και βάλει κατά της «ομάδας Λαφαζάνη: Λαφαζάνης- Αλαβάνος και Ζωή!» πως «εξυπηρετούν το κυρίαρχο αφήγημα», αναφέρει.

Παράλληλα, ο πρώην αξιωματούχος της διακυβέρνησης Τσίπρα εξηγεί πως «η Αριστερά δεν ήθελε να κυβερνήσει!», ενώ σχολιάζει για την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ πως «όσοι σύντροφοι και συντρόφισσες έχουν διαφορετική άποψη, καλό είναι να βγαίνουν με μία διακριτικότητα. Γιατί ο λαός, δεν ενδιαφέρεται τι λέει ο δεύτερος και ο τρίτος σε ένα κόμμα, τον ενδιαφέρει τι είναι αυτό που έχουμε συμφωνήσει! Αυτός που εκπροσωπεί το κόμμα μας, είναι ο Πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας. Όποιος διαφωνεί μαζί του, στα κομματικά όργανα ας το πει. Όποιος θέλει να τον βρίζει μπορεί να φύγει! Δεν χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα βρίζουν ή θα συκοφαντούν τον εκπρόσωπό μας», ξεκαθαρίζει.

Ερωτηθείς, στο ίδιο πλαίσιο, για το ενδεχόμενο διαγραφών, ο κ. Καρανίκας σημειώνει πως «να συκοφαντήσεις δεν επιτρέπεται! Δηλαδή τί θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ένα κόμμα ιδιωτικών στρατηγικών; Και οι έχοντες προσωπική στρατηγική θα συκοφαντούν το συλλογικό όργανο; Λοιπόν, επιμένω και τώρα: Όποιος συκοφαντεί και βρίζει το κόμμα και τον Πρόεδρο, πρέπει να φεύγει από το κόμμα!»

«Ο Τσακαλώτος, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπονομεύσει τον Πρόεδρο»

Για το ενδεχόμενο «δελφίνων» ενόψει του Συνεδρίου, «όποιος διαφωνεί με την Αριστερά που θέλει να κυβερνήσει, μπορεί να διαφωνεί, δεν έχω πρόβλημα. Αν ευελπιστεί, ότι θα μας πάει στο 2% για να αλλάξει Πρόεδρο, ας το κάνει. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος τέτοιος σήμερα» επισημαίνει ο κ. Καρανίκας και προσθέτει πως «δηλαδή, γι’ αυτά που κατηγορούν τον σύντροφο Τσακαλώτο, είναι αστεία πράγματα! Ο σύντροφος Τσακαλώτος έχει μια άλλη άποψη σε κάποια ζητήματα».

Τέλος, «δεν παρακάλεσα εγώ να κατέβω Αθήνα. Κανείς μας δεν παρακαλεί. Προκύψαμε!» τονίζει στο αν θα τον ενδιέφερε η είσοδός του στη Βουλή, για αυτό και καταλήγει: «με διασκεδάζουν, όλοι αυτοί που με βρίζουν!».

loading...