ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ!!!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕ  ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ – 

ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 34η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ

Προς την εξοχοτάτη πρωθυπουργό της Αγγλίας Theresa May MP 
10 Downing Street 
Λονδίνο SW1A 2AA
15 Νοεμβρίου 2017
Αγαπητή πρωθυπουργέ
Σχετικά με την ομιλία σας στο Λονδίνο στις 13 Νοεμβρίου 2017
Έχω διαβάσει με ενδιαφέρον το αντίγραφο της ουσιαστικής και επίκαιρης ομιλίας σας που δόθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2017 στο πανηγύρι του Λόρδου Δήμαρχου Banquet στο Λονδίνο.
Συμφωνώ μαζί σας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που προκάλεσε όχι μόνο λόγω των διαπραγματεύσεων του Brexit αλλά και λόγω των ευρύτερων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος.
Θα διορθώσω ωστόσο, μόνο ένα σημείο. Ισχυριστήκατε ότι “η παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία ήταν η πρώτη φορά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που ένα κυρίαρχο έθνος έχει πάρει βίαια έδαφος από ένα άλλο στην Ευρώπη”. 
Αυτό είναι παραπλανητικό. Στις 20 Ιουλίου και στις 14 Αυγούστου 1974 αντίστοιχα, η Τουρκία πραγματοποίησε δύο εισβολές εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός ευρωπαϊκού κυρίαρχου κράτους και μέλους των Ηνωμένων Εθνών, της Κοινοπολιτείας και του Συμβουλίου της Ευρώπης. *Από το 2004, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι επίσης μέλος ενός ακόμα ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.)
Ως συνδυασμένη συνέπεια των δύο εισβολών της, η Τουρκία κατέλαβε, πραγματοποίησε εθνοθρησκευτική εκκαθάριση και πήρε με την βία το 36% της επικράτειας (και 57% της ακτογραμμής) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, η Τουρκία εξακολουθεί να κατέχει αυτή την επικράτεια.
Αυτές οι δύο τουρκικές εισβολές διεξήχθησαν με συμπαιγνία της τότε βρετανικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Harold Wilson και τον James Callaghan (υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας).
 Και οι δύο αρνήθηκαν συνειδητά να σταματήσουν τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και να τιμήσουν την βρετανική εγγύηση προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Με τις ενέργειες και τις παραλείψεις αυτής της κυβέρνησης των Εργατικών, το Ηνωμένο Βασίλειο παραβίασε τις ηθικές και νομικές του ευθύνες που απορρέουν από τη Συνθήκη Εγγυήσεως, η οποία υπογράφηκε από τον Sir Hugh Foot, για το Ηνωμένο Βασίλειο, στη Λευκωσία στις 16 Αυγούστου 1960.




loading...

2 thoughts on “ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ!!!

  1. Δεν τα λες καλά.
    Παραλείπεις τα γεγονότα που προηγήθηκαν και
    έδωσαν άλλοθι στην Τουρκία να εισβάλει.

    Η Τουρκία ήταν εγγυήτρια των συνθηκών Ζυρίχης – Λονδίνου.
    Η χούντα του Ιωαννίδη ανέτρεψε την νόμιμη κυβέρνηση Μακαρίου και προσπάθησε να τον δολοφονήσει.
    Διόρισε πρόεδρο ένα ανδρείκελο,
    δολοφόνησε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους.
    Η Κύπρος αφοπλίστηκε το Οκτώβριο του 1967, από τον
    Παπαδόπουλο.
    Η προδοσία ολοκληρώθηκε με το πραξικόπημα του Ιωαννίδη.

  2. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ
    ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΑΦΟΥ ΑΦΟΠΛΗΣΑΝΕ ΤΟ ΝΗΣΙ
    ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΝΕ
    ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Comments are closed.