Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

ΔΝΤ: Δεν ζητάμε περισσότερη λιτότητα για την Ελλάδα... Ζητάμε να βγαίνουν οι αριθμοί

Το αίτημα του ΔΝΤ για ένα πρόγραμμα εφαρμόσιμο και που οι αριθμοί θα βγαίνουν επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις.


Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση για πρόγραμμα που θα στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, ενώ υπογράμμισε εμμέσως πλην σαφώς ότι η ελάφρυνση του χρέους αντισταθμίζει την ανάγκη για νέα μέτρα.

«Δεν ζητάμε περισσότερη λιτότητα και περισσότερα μέτρα για την Ελλάδα» υποστήριξε ο Ράις, ενώ πρόσθεσε ότι «δουλεύουμε με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους για το πρόγραμμα αυτό».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup πως στις 5 Δεκέμβρη θα παρουσιαστούν νέες προτάσεις για το ελληνικό χρέος, ο Ράις είπε πως «το καλωσορίζουμε και είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε».

«Η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις», ξεκαθάρισε. Τόνισε όμως ότι απαιτείται να είναι γνωστός ο τύπος και ο σκοπός της ελάφρυνσης χρέους.

1 σχόλιο :

  1. Δεν ζητάνε να κόψουμε το λαιμό μας! Απλά, ζητάνε με τα 100 ευρώ (που μας άφησαν να έχουμε) να πληρώσουμε 4 λογαριασμούς των 50 ευρώ ο καθένας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή